Somnul bebelusului. Zece lucruri pentru siguranta bebelusului in timpul somnului.
Asternuturile. Folositi o saltea cu fibra de cocos, sau daca nu aveti, folositi o saltea foarte tare. Daca bagati copilul intr-un sac de dormit, inchideti-l pana la gat pentru a elimina riscul de alunecare in jos in interiorul sacului. Nu folositi perna pana ce copilul nu a implinit un an. Daca nu folositi sac de dormit, acopriti-l cu o patura usoara si scoateti-i manutele intotdeauna peste patura .
Cel mai sigur este ca, copilul sa doarma pe spate. Nu il puneti niciodata sa doarma pe burta nesupravegheat. Se poate sufoca.
Bebelusul trebuie sa stea in camera cu mama. In primele sase luni cel mai sigur si in acelasi timp si comod este ca, copilul sa doarma in patutul lui, in aceeasi camera cu mama. Il veti putea supraveghea indeaproape, il veti putea hrani mult mai repede si mai usor noaptea si veti putea fi mult mai promti la orice probleme.
Nu fumati niciodata in camera copilului. Sunt dovezi stiintifice care atesta faptul ca 30% din decese ar putea fi evitate daca parintii nu ar fuma in preajma copiilor lor.
Nu adormiti copilul pe canapea. Canapeaua nu este un loc sigur pentru copilul tau.
Suzeta este foarte buna. Suzeta este un obiect cu ajutorul caruia puteti calma copilul. Si este un ajutor ce nu prezinta riscuri chiar si daca copilul a adormit cu ea.
Evitati somnul adanc. Incercati sa nu luati medicamente care ar putea sa va faca un somn adanc in primele trei luni ale copilului. Evitati sa consumati alcool peste masura sau orice altceva ce ar putea sa va faca sa nu va auziti copilul la primul scancet.
Nu luati copilul sa doarma in pat cu dumneavoastra. E gresit, desi e placut si comod. Puteti sa adormiti profund si atunci cand va intoarceti pe o parte, sa va intoarceti peste copil si sa il sufocati.
Alaptarea ajuta. Este sigura, comoda, ieftina si fereste copilul de boli. Cercetarile arata ca, chiar si copii alaptati partial, sunt mai putin expusi riscului de a muri de moarte subita, decat copiii care nu au fost niciodata alaptati.
Este bine sa tineti cont de aceste cateva lucruri, pentru linistea dumneavoastra si siguranta copilului.
{youtubejw}GDM_7vY8zQo{/youtubejw}
Cum si cand cantarim bebelusul?
“Oare bebe a mancat suficient?” sau “Bebe a luat destul in greutate?” Nimic anormal in aceste doua intrebari, da ...
Alimente interzise lui bebe in primul an de viata
Iata o lista cu cateva alimente de care ar trebui sa-l feresti pe bebe pana ce implineste un anisor. Unele ii pot provoca alergii, altele botuli ...
Prima baie a bebelusului
Primele zile acasa cu puiutul le fac pe proaspetele mamici, care si asa sunt destul de fragile dupa nastere, sa se simta neputincioase. Bebe e atat de ...
Primul an de viata al copilului. Lucruri marunte sau adevarate probleme?
Este absolut normal sa supravegheati cu multa atentie sanatatea copilului dar si dispozitia acestuia in primul an de viata. Foarte multe situatii insa ...
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari