Retete cu carne de pasare
Pui cu sos de hrean
Ingrediente: 3 piepti de pui, 2 cepe, 400g de smantana, 2 radacini de hrean potrivite, cimbru, sare si piper, 1 lingurita de marar tocat.
Pieptul de pui se spala si se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se indeparteaza spuma si se adauga ceapa. Se fierbe puiul cu ceapa timp de aprox. 25 de minute.
Se scoate puiul, se curata carnea de piele si oase. Se taie in felii de grosimea unui deget si se pastreaza acoperit la cald.
Pentru sosul de hrean se rade hreanul si se amesteca cu smantana. Se potriveste de sare si piper.
Se aseaza feliile de piept citeste mai mult...
Piept de pui delicios la gratar
Ingrediente: 2 piepti de pui, 1 lingura de mustar, 1 lingura de miere, 1 lingura ulei de masline, 3 catei usturoi zdrobit, cimbru, sare, piper, 2 linguri de vin alb.
Pieptul de pui se spala si se bate bine ca pentru snitele. Pentru a nu se pierde proprietatile si sucul carnii se recomanda sa se bage pieptul de pui intr-o punga cat se bate.
Intr-un castron se amesteca mustarul, mierea, uleiul de masline, usturoiul zdrobit vinul si condimentele. Va rezulta o marinata in care vom baga pieptul de pui. Marinata fragezeste de obicei carnea.
Se transfera marinata cu pieptul intr-o punga, care se prinde citeste mai mult...
Piept de pui cu sos de curry si legume
Ingrediente: 2 piepti de pui, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 conopida, 200g de fasole verde, 1 morcov, 2 lingurite de curry, 5 linguri de ulei de masline, sare, piper.Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Ceapa se taie solzisori. Ardeiul gras se taie fasiute. Morcovul se taie rondele. Conopida se desface in buchetele si se opareste.
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se adauga bucatelele de piept de pui. Se rumenesc bine pe toate partile si se adauga curry amestecandu-se. Se adauga 1 ceasca de apa fierbinte si se mai lasa 2-3 minute pe foc.
Intr-o citeste mai mult...
Pui la cuptor cu miere
Ingrediente: 1 pui grill, 1 lingurita de cimbru, 1 capatana de usturoi, 1 ceapa, 3 rosii cherry, 2 morcovi, 2 linguri de miere, zeama de la 1 lamaie, 5-6 alune pisate, 4 linguri de ulei de masline, sare si piper.
Puiul se spala. Se introduc in interior 3 catei de usturoi taiati bucatele si cimbru. Puiul se leaga apoi cu o sfoara.
Intr-un bol faceti urmatorul amestec: uleiul de masline se amesteca cu zeama de lamaie, mierea, alunele pisate, sarea si piperul.
Se pune puiul intr-o tava pentru cuptor. Luati o pensula si ungeti puiul bine cu amestecul obtinut. Amestecul ramas turnati-l citeste mai mult...
Piept de pui imbracat in bacon cu sos de ceapa
Ingrediente: 4 piepti de pui(4 jumatati), 8 felii de bacon, 1kg de ceapa, ulei, sare, piper, 1 lingura de patrunjel proaspat tocat,1 lingura de pasta de tomate.
Pieptul de pui se spala si se imbraca fiecare bucata de piept in 2 felii de bacon.
Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei. Se dizolva pasta de tomata in putina apa si se adauga peste ceapa. Se amesteca si se mai lasa 2 limute pe foc. Se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Se aseaza peste ceapa pieptul de pui in bacon. Se presara sare si piper, se adauga o ceasca citeste mai mult...
Pulpe de pui la capac
Ingrediente: pulpe de pui, 1 lingurita de cimbru, boia dulce, sare, piper, ulei.
Pulpele de pui se spala. Se face un amestec din 1 lingurita de cimbru,1 lingurita de boia, sare, piper si ulei. Cu acest amestec se freaca bine pulpele si se lasa sa stea in amestec aprox. o ora. Se umple o cratita ¾ cu apa fierbinte si se aseaza un capac pe ea.
Se pun pulpele pe capac si se rastoarna si amestecul de condimente. Se mai pune 1 ceasca de apa fierbinte si se dau la cuptor 40 minute pana cand pulpele se rumenesc frumos si intra citeste mai mult...
Pulpe de pui in sos de bere neagra
Ingrediente: 8 pulpe de pui intregi(sau cate va incap intr-o tava), 4 linguri de ulei, sare, piper, 1 sticla de ½ de bere neagra.
Pulpele se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza in tava. Se adauga si uleiul. Berea neagra se toarna peste pulpe si se da tava la cuptor aprox. 30 minute. Din cand in cand se scoate tava din cuptor si cu o lingura se pune sos peste pulpe. Cand a scazut sosul, pulpele sunt gata. Sunt delicioase, au un gust dulce- amarui si se pot servi alaturi de piure de cartofi sau citeste mai mult...
Lipie umpluta cu piept de pui si legume
Ingrediente: 1 lipie, 1/2 ceapa rosie, 5-6 rosii cherry, jumatate de piept de pui (preparat la gratar, sau tras in ulei de masline), 1 castravete murat, 1 ardei capia rosu, iaurt, usturoi, ulei de masline, ½ dovlecel cubulete tras in ulei de masline, 3-4 frunze de salata verde, sare, piper, boia si chili pentru cine prefera gustul iute.Pieptul de pui se da prin putina boia si se pune la fript pe gratar sau pe teflon cu putin ulei de masline. Dupa ce s-a facut se taie fasiute. La fel se taie si ardeiul capia. Ceapa se taie solzisori. Dovleceii, taiati citeste mai mult...
Pui cu bacon si anshoa in sos de capere
Ingrediente: 2 piepti de pui, 1 borcanel de anshoa, 12 bucati de bacon.
Pentru sosul de capere: 20g de faina,100g de smantana, 100ml de ulei, 1 cana de apa, sare, piper, 1 borcan de capere.
Pieptii de pui se taie in asa fel incat sa poata iesi rulade din el. Se taie intai pe lungime ca sa se subtieze si apoi fiecare bucata in doua pe latime. Se pun 2 fileuri de anshoa la mijloc si se ruleaza. Se imbraca apoi intr-o bucata de bacon si se prinde cu o scobitoare. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Intr-o tava se pune citeste mai mult...
Terina de pui
Ingrediente: ½ kg de piept de pui taiat cubulete, ½ kg de piept de pui taiat felii, 300 de ficatei de pui prajiti in ulei, 3 oua, 1 ceapa alba tocata marunt, 1 ceapa data pe razatoare, 1 morcov ras, 1 lingurita rasa de piper negru, 2 linguri de supa de pui sau vin alb, 2 linguri de coniac,1 ardei iute, 2 linguri de coniac, 12 felii de bacon, 6 linguri de pesmet, 50 ml de ulei, sare.Intr-un castron adanc se amesteca jumatate din cantitatea de cubulete de pui, felii de carne si ficatei prajiti. Peste amestec se citeste mai mult...
Snitel de pui in aluat de bere
Ingrediente: 2 piepti mari de pui, 3 oua, aprox. 200 g de faina, 250 ml de bere, ulei, sare si piper.Pieptul de pui se spala si se taie in felii subtiri. Se ia fiecare felie si se bate usor cu ciocanul pentru snitele si se condimenteaza fiecare bucata cu sare si piper.
Separat, se amesteca galbenusurile de pui cu faina dupa care se adauga berea si albusurile batute foarte bine(spuma). Trebuie sa rezulte un amestec care sa semene cu o smantana mai groasa.
Se ia fiecare bucata de piept de pui si se trece prin aceasta compozitie, dupa care se citeste mai mult...
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.