Retete cu carne de pasare

Pui cu legume la tigaia  Dry Cooker

Pui cu legume la tigaia Dry Cooker

Reteta pentru 2 portii 

Ingrediente: 1 piept de pui, 2 morcovi, 1 broccoli mic, 1 ceapa mare, 1 dovlecel mic, 5 ciuperci, 1 ardei gras galben sau rosu.

Marinata: 2 linguri ulei de masline, sucul de la ½ lamaie, 2 linguri sos de soia, 1 lingurita de miere, 4-5 catei de usturoi zdrobiti, ½ lingurita de sos iute(optional).

Pieptul de pui se spala si se taie fasiute subtiri. Intr-un castron se pun ingredientele pentru marinata, se amesteca bine si se adauga carnea de pui. Se tavaleste carnea bine prin marinata, se acopera castronul si se da la frigider ½ de ora.

In timp
citeste mai mult...
Piept de pui cu pleurotus in sos de gorgonzola

Piept de pui cu pleurotus in sos de gorgonzola

Reteta cu carne de pasare pentru 6 portii 

Ingrediente: 500g piept de pui, 500g ciuperci pleurotus, 150g gorgonzola, 5 linguri de ulei, 150 g samantana, 2 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel, sare, piper.


Ciupercile se spala, se scurg si se taie in bucatele mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca si ea marunt. Pipetul de pui se curata de pielite, se spala si se taie bastonase. Se pune ceapa in ulei 2 minute dupa care se adauga bucatile de carne de pui si se lasa 5-6 minute pe foc amestecandu-se. Se adauga apoi ciupercile si se lasa
citeste mai mult...
Pastrama de pui facuta in casa

Pastrama de pui facuta in casa

Reteta cu carne de pasare pentru 8 portii 

Ingrediente: 1 piept de pui mare, 1 lingura cu zahar, 1 lingura cu sare, 1 foaie de dafin, 300ml apa, 5 boabe piper negru, 5 boabe ienibahar,1 lingura cu miere de albine, 1 lingurita cu boia de ardei, 1 lingurita cu sos de soia, ½ lingurita cu piper negru macinat.


Marinarea carnii de pui pentru pastrama se va face in doua etape. In prima etapa se va pune intr-un castronsarea, zaharul, boabele de ienibahar si de piper, foaia de dafin. Se toarna apa cat sa acopere carnea foarte bine si se amesteca marinata.
citeste mai mult...
Piept de curcan cu rozmarin pe pat de legume

Piept de curcan cu rozmarin pe pat de legume

Reteta cu carne de pasare pentru 6 persoane Ingrediente: piept de curcan( cca 1,5kg), 2 dovlecei, 3 rosii, 1 vanata, 3 ardei grasi, 2 cepe, 2 linguri cu unt, ½ cana cu vin alb, 2 linguri de coniac, boia de ardei dulce, crengute de rozmarin, sare, piper.


Pieptul de curcan se spala, se taie in felii groase de 2-3 cm, si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se rumenesc apoi bucatile de carne putin pe un gratar.

Se unge un vas termorezistent cu unt. Se aseaza in el legumele taiate bucati.

Din loc in loc se pun printre legume crengute de rozmarin.
citeste mai mult...
Piept de pui in sos de mere

Piept de pui in sos de mere

Reteta cu carne de pasare pentru 4 portii. 

Ingrediente: 2 piepti de pui, 2 mere, 1 lingura de suc de lamaie, 2 crengute de cimbru, 2 lingurite de unt, 250ml de suc de mere proaspat stors, 250ml supa de pasare, 2 linguri de faina, 1 lingura de smantana, 1 lingura de mustar, sare, piper.

Se baga la storcator mere, astfel incat sa obtinem 250 ml de suc.

Pieptul de pui se spala, se portioneaza si se condimenteaza. Se curata 2 mere, se taie sferturi, se curata de casutele semintelor si se stropesc apoi cu suc proaspat de lamaie.

Intr-o tigaie se incalzeste untul si se
citeste mai mult...
Friptura de curcan cu manta de merisoare

Friptura de curcan cu manta de merisoare

Reteta cu carne de pasare pentru 4 persoane

Ingrediente: 1kg piept de curcan, 2 cepe, 1 morcov, 1 radacina de telina, 1 fir de praz, 4 linguri de ulei, 300ml de supa, 50ml Sherry, 1 bocan cu merisoare, 1 lingurita de miere, sare si piper.

Se incalzeste cuptorul. Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovul se curata si se taie rondele. Prazul se taie bucati groase de 1 cm. Piptul de curcan se sareaza si se pipereaza. Se prajeste in 3 linguri de ulei. Se rumeneste pe ambele parti si se adauga si legumele si jumatate din cantitatea de ceapa.
citeste mai mult...
Pui cu orez si dovlecei

Pui cu orez si dovlecei

Reteta cu carne de pui pentru 4 portii 

Ingrediente: 3 fileuri de piept de pui, 2 dovlecei medii, 400g de orez basmatti fiert, 1 l de supa de legume, 3 linguri de ulei de masline, 200g de smantana, 5 frunze de busuioc, sare, piper, nucsoara.

Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei de masline si se prajesc fileurile de pui pe toate partile. Se scot, se lasa sa se racoreasca si se taie cuburi.

Dovleceii se spala si se taie felii. Se incinge o lingura de ulei si se calesc pe rand dovleceii.

Intr-o cratita se aseaza dovleceii, se adauga orezul fiert,
citeste mai mult...
Pui cu vinete

Pui cu vinete

Reteta cu carne de pui pentru 6 portii

Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui, 1 piept de pui taiat in patru, 3 vinete mijlocii, 1 ceapa, 2 linguri de faina, 4 linguri de ulei, sare, patrunjel verde tocat.


Vinetele se taie pe lungime in sferturi, apoi fiecare sfert pe latime in doua. Se sareaza si se lasa sa stea asa 40 de minute. Apoi fiecare bucata de vanata se mai stoarce cu mana ca sa iasa zeama neagra si se da prin faina si se prajeste in ulei. Bucatile de pui se prajesc in ulei, se adauga ceapa data pe razatoare
citeste mai mult...
Ficatei imbracati in fasii de bacon

Ficatei imbracati in fasii de bacon

Reteta pentru 4 portii

Combinatia dintre bacon si ficatei formeaza o mancare usoara, perfecta pentru o cina acasa...


Ingrediente: 12 ficatei de pasare (ambii lobi), 12 felii de bacon, ½ ceasca de vin alb, 3 linguri de ulei de masline, 3 catei de usturoi taiati feliute, piper, boia.


Se curata ficateii bine de pielite si se lasa putin in apa rece, pentru a iesi sangele din ei. Se scurg bine si se presara pe fiecare parte piper, boia. Nu este nevoie de sare, pentru ca este suficient de sarat baconul.E pune ficatelul la capatul fasiei de bacon si se ruleaza. Se asigura
citeste mai mult...
Cartofi noi cu pui

Cartofi noi cu pui

Reteta cu carne de pasare pentru 4 portii

Ingrediente: 1 kg de cartofi noi, 3 linguri de ulei, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 castron de carne de pui taiata cubulete, ½ lingurita de cimbru, 2 catei de usturoi, 1 lingurita de paprika, sare, piper.

 
Carnea de pui, spalata si taiata cubulete se fierbe separat. Ceapa se toaca marunt. Ardeii se taie fasii. Se pune pe foc o cratita cu apa in care se fierb 20 de minute cartofii noi. Se scurg apoi de apa si cand s-au racit putin se taie in jumatati. Se incinge uleiul intr-o cratita mare.
citeste mai mult...
Papricas (paprikas) de pui cu galuste

Papricas (paprikas) de pui cu galuste

Reteta ungureasca pentru 10- 12 portii   

Ingrediente: 

Pentru sos:1 piept de pui, 6 pulpe superioare, 100 ml de ulei, 4 cepe, 2 linguri de faina, 250ml de smantana, sare, piper, boia. 

Pentru galuste: 300g de faina, 100ml de ulei, 2 oua, 1 lingura de patrunjel verde tocat, sare si piper.

 


Carnea de pui se curata, se spala si se taie bucati. Se condimenteaza si se prajeste in ulei. Dupa ce s-a rumenit pe toate partile se scoate si in uleiul ramas se caleste ceapa curatata si tocata marunt. Se adauga faina si se stinge repede cu smantana si 1 ceasca de apa, amestecand continu.Se
citeste mai mult...
Pulpe de pui rumenite, in sos picant

Pulpe de pui rumenite, in sos picant

 
Reteta  pentru 4 portii
Ingrediente: 4 pulpe mari de pui(sau 8 ciocanele ), 2 maini de ceapa arpagic, 10 rosii cherry, 250g de ciuperci medii Champignon, 2 catei de usturoi, 100g de kaizer afumat, 2 linguri de sos de rosii, 2 lingurite de boia dulce, 2 lingurite de boia iute, 3 linguri de ulei de masline, 500ml de supa, sare si piper.



 
 
Kaizerul se taie cubulete. Usturoiul se curata si se zdrobeste. Carnea de pui se spala, se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie se incing trei linguri de ulei si se pun pulpele la rumenit la foc mic. Se intorc
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.