Papricas (paprikas) de pui cu galuste
Reteta ungureasca pentru 10- 12 portii
Ingrediente:
Pentru sos:1 piept de pui, 6 pulpe superioare, 100 ml de ulei, 4 cepe, 2 linguri de faina, 250ml de smantana, sare, piper, boia.
Pentru galuste: 300g de faina, 100ml de ulei, 2 oua, 1 lingura de patrunjel verde tocat, sare si piper.
Carnea de pui se curata, se spala si se taie bucati. Se condimenteaza si se prajeste in ulei. Dupa ce s-a rumenit pe toate partile se scoate si in uleiul ramas se caleste ceapa curatata si tocata marunt. Se adauga faina si se stinge repede cu smantana si 1 ceasca de apa, amestecand continu.Se fierbe 15 minute. Se adauga bucatile de carne si 1 cana mare de apa si se fierbe papricasul la foc mic.
Galustile pentru papricas se pregatesc astfel: se pun la fiert 250 ml de apa, 1 lingurita rasa de sare si 100ml de ulei. Cand clocoteste apa se adauga toata faina odata si se amesteca foarte repede pana la omogenizare. Se raceste putin si se adauga ouale pe rand amestecand dupa fiecare ou. Se adauga si patrunjelul tocat.
Se pune apa cu sare la fiert intr-o craticioara. Se ia cu o lingurita galustile si se pun la fiert in apa sarata. Cand sunt fierte se scot si se scurg de apa, apoi se adauga in papricas. Dupa ce s-au adaugat toate galustile in sos, se mai fierbe inca 10 minute. Se ia vasul de pe foc si se decoreaza papricasul cu patrunjel verde.
Ingrediente:
Pentru sos:1 piept de pui, 6 pulpe superioare, 100 ml de ulei, 4 cepe, 2 linguri de faina, 250ml de smantana, sare, piper, boia.
Pentru galuste: 300g de faina, 100ml de ulei, 2 oua, 1 lingura de patrunjel verde tocat, sare si piper.
Carnea de pui se curata, se spala si se taie bucati. Se condimenteaza si se prajeste in ulei. Dupa ce s-a rumenit pe toate partile se scoate si in uleiul ramas se caleste ceapa curatata si tocata marunt. Se adauga faina si se stinge repede cu smantana si 1 ceasca de apa, amestecand continu.Se fierbe 15 minute. Se adauga bucatile de carne si 1 cana mare de apa si se fierbe papricasul la foc mic.
Galustile pentru papricas se pregatesc astfel: se pun la fiert 250 ml de apa, 1 lingurita rasa de sare si 100ml de ulei. Cand clocoteste apa se adauga toata faina odata si se amesteca foarte repede pana la omogenizare. Se raceste putin si se adauga ouale pe rand amestecand dupa fiecare ou. Se adauga si patrunjelul tocat.
Se pune apa cu sare la fiert intr-o craticioara. Se ia cu o lingurita galustile si se pun la fiert in apa sarata. Cand sunt fierte se scot si se scurg de apa, apoi se adauga in papricas. Dupa ce s-au adaugat toate galustile in sos, se mai fierbe inca 10 minute. Se ia vasul de pe foc si se decoreaza papricasul cu patrunjel verde.
Citeşte mai multe despre:
retete cu carne de pasare, carne de pui, pulpe de pui, piept de pui, papricasul, paprikas de pui cu galuste, galustile pentru papricas
Alte articole din RETETE CU CARNE DE PASARE
Pui cu legume la tigaia Dry Cooker
Reteta pentru 2 portii Ingrediente: 1 piept de pui, 2 morcovi, 1 broccoli mic, 1 ceapa mare, 1 dovl ...
Piept de pui cu pleurotus in sos de gorgonzola
Reteta cu carne de pasare pentru 6 portii Ingrediente: 500g piept de pui, 500g ciuperci pleurotus, 150g gorgonzola, 5 linguri ...
Pastrama de pui facuta in casa
Reteta cu carne de pasare pentru 8 portii Ingrediente: 1 piept de pui mare, 1 lingura cu zahar, 1 lingura cu ...
Piept de curcan cu rozmarin pe pat de legume
Reteta cu carne de pasare pentru 6 persoane Ingrediente: piept de curcan( cca 1,5kg), 2 dovlecei, 3 rosii, 1 vanata, 3 a ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.