Terina de pui

4059 afisari | 06 Aprilie 2009
Ruxandra
 
Terina de pui 1
Ingrediente: ½ kg de piept de pui taiat cubulete, ½ kg de piept de pui taiat felii, 300 de ficatei de pui prajiti in ulei, 3 oua, 1 ceapa alba tocata marunt, 1 ceapa data pe razatoare, 1 morcov ras, 1 lingurita rasa de piper negru, 2 linguri de supa de pui sau vin alb, 2 linguri de coniac,1 ardei iute, 2 linguri de coniac, 12 felii de bacon, 6 linguri de pesmet, 50 ml de ulei, sare.

 

 

 

Intr-un castron adanc se amesteca jumatate din cantitatea de cubulete de pui, felii de carne si ficatei prajiti. Peste amestec se adauga ouale, ceapa tocata, supa de pui, coniacul, ardeiul iute curatat de seminte si taiat foarte marunt,piper si pesmet cat e nevoie pentru a obtine o compozitie mai tare.

Se ia o tava de chec(de preferat un putin mai lata) si se unge cu ulei. Apoi se tapeteaza tava cu felii de bacon atat fundul tavii cat si peretii ei. Se aseaza uniform jumatate din compozitia cu pesmet. Asezati deasupra un strat de cubulete de carne si peste aceasta punteti un strat de morcov ras. Peste stratul de morcovi asezati ficateii si peste ficatei puneti un strat de ceapa rasa. Acoperiti ceapa cu feliile de carne. Peste feliile de carne puneti compozitia cu pesmet ramasa. Nivelati deasupra cu o lingura. Tapetati compozitia deasupra cu felii de bacon. Se coace la foc potrivit, cel putin 1 ora. Dupa ce s-a copt se lasa la racit. Terina nu se taie decat rece.

 


Citeşte mai multe despre: retete,   retete cu carne de pasare,   pui,   terina de pui,   piept de pui,   morcov,   bacon
 
Alte articole din RETETE CU CARNE DE PASARE
Pui cu legume la tigaia  Dry Cooker

Pui cu legume la tigaia Dry Cooker

Reteta pentru 2 portii Ingrediente: 1 piept de pui, 2 morcovi, 1 broccoli mic, 1 ceapa mare, 1 dovl ...

Piept de pui cu pleurotus in sos de gorgonzola

Piept de pui cu pleurotus in sos de gorgonzola

Reteta cu carne de pasare pentru 6 portii Ingrediente: 500g piept de pui, 500g ciuperci pleurotus, 150g gorgonzola, 5 linguri ...

Pastrama de pui facuta in casa

Pastrama de pui facuta in casa

Reteta cu carne de pasare pentru 8 portii Ingrediente: 1 piept de pui mare, 1 lingura cu zahar, 1 lingura cu ...

Piept de curcan cu rozmarin pe pat de legume

Piept de curcan cu rozmarin pe pat de legume

Reteta cu carne de pasare pentru 6 persoane Ingrediente: piept de curcan( cca 1,5kg), 2 dovlecei, 3 rosii, 1 vanata, 3 a ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

F7219
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.