Salate

Salata de quinoa cu legume si anchois

Salata de quinoa cu legume si anchois

Ingrediente: 100 g boabe de quinoa, 5 -6 fileuri de anchois(conservate in ulei la borcan), un dovlecel, o vanata, 1 ardei gras galben, 1 ceapa rosie, 10 frunze de spanac mici(baby spanac), suc proaspat de lamaie, 2 linguri ulei de masline, sare, piper. 

Se pune apa la fiert intr-o oala mare. Cand apa clocoteste, se adauga boabele de quinoa si se lasa la fiert 15 minute. In acest timp, boabele isi vor mari volumul de patru ori. Se pun inr-o sita, se trec prntr-un jet de apa rece si se lasa apoi la scurs.

Legumele se taie cubulete. Intr-o tigaie se
citeste mai mult...
Salata de radacinoase cu piept de curcan

Salata de radacinoase cu piept de curcan

Ingrediente: 1 telina, ½ kg de piept de curcan, 3- 4 morcovi, 100g seminte de dovleac, 100g seminte de susan usor prajite, 1 ou, ulei de masline, sare, piper.   

Se spala pieptul de curcan si se pune la fiert 30 de minute. Se scoate apoi, se lasa la racit, dupa care se toaca marunt. Telina si morcovul se curata si se dau pe razatoare. Se face maioneza dintr-un ou cu putin ulei si zeama de lamaie.

Se pun toate ingredientele intr-un bol, se adauga semintele, se condimenteaza cu sare si piper si se incorporeaza usor maioneza. Salata se pune la
citeste mai mult...
Salata de naut cu ardei si ceapa verde

Salata de naut cu ardei si ceapa verde

Reteta de post pentru 4 portii 

Ingrediente: 400g de naut(din conserva), 1 ardei gras rosu, 5 rosii cherry, 3 cepe verzi, 1 catel de usturoi, 1 lingura suc proaspat de lamaie, ½ legatura de patrunjel, 3 linguri de ulei de masline, sare, piper.

Se scurge bine nautul si se pune intr-un castron. Se curata ceapa si ardeiul. Ceapa se taie rondele iar ardeiul se taie cubulete. Rosiile se taie in patru. Se toaca si patrunjelul si se adauga in salata. Se amesteca uleiul de masline cu sucul de lamie, sarea si piperul. Se adauga in castron si se amesteca bine salata. Se
citeste mai mult...
Corabioare din avocado umplute cu salata de ton cu chimen

Corabioare din avocado umplute cu salata de ton cu chimen

Reteta de salata pentru 4 portii 

Ingrediente: 2 fructe de avocado, 1 conserva mare de ton in suc propriu, 1 ou fiert tare, o ceapa rosie, zeama de lamaie, seminte de chimen, 1 lingura de ulei de masline, sare si piper.

Avocado se taie in doua jumatati pe lung. Se scot samburii si cu o lingura se curata miezul pastrand insa integritatea cojii. Miezul scos se stropeste cu suc proaspat de lamaie si se paseaza cu o furculita pana devine piure. Tonul se scurge de apa si se scoate din conserva. Se marunteste si el cu o furculita. Ceapa se toaca
citeste mai mult...
Salata libaneza de patrunjel, rosii si grau(tabbouleh)

Salata libaneza de patrunjel, rosii si grau(tabbouleh)

Reteta de tabbouleh pentru 4 portii 

Ingrediente: 100g de grau pisat(bulgur), 4 legaturi de patrunjel, 4 rosii, 2 castraveti, 2 legaturi mai mici de ceapa verde, 4 linguri de ulei de masline extravirgin, 2 linguri de zeama de lamaie, sare de mare, piper, menta.


Bulgurul(este un soi de grau fiert, uscat la cuptor si apoi sfaramat, pe care-l gasiti in special la magazinele arabesti), se pregateste astfel: Se pun la fiert intr-o cratita 800ml de apa cu putina sare si se adauga graul care se mai lasa la fiert inca 8- 10 minute. Se ia cratita de pe foc si se lasa acoperit cu un capac
citeste mai mult...
Salata de somon fumee cu sfecla rosie

Salata de somon fumee cu sfecla rosie

Reteta cu peste pentru 4 portii 

Ingrediente: 300g somon fumee, 4 sfecle rosii coapte, 3 cepe, 50 ml de vin, 50ml de ulei masline, 50ml sirop de rodie, 1 lamaie, 1 lingurita de busuioc tocat marunt, sare, piper.

Sfecla coapta se spala si se taie felii groase de 3 cm. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele, dupa care se desface in inele. Pe un platou se face un pat din inelele de ceapa. Deasupra inelelor se aseaza feliile de sfecla rosie. Se taie somonul fumee in fasiute subtiri si se aseaza peste feliile de sfecla rosie. Se presara busuiocul
citeste mai mult...
Salata de sfecla rosie cu ciuperci uscate

Salata de sfecla rosie cu ciuperci uscate

Reteta de post 

Ingrediente: 500g de sfecla, 100g ciuperci uscate, 1 ceapa, 100ml ulei, piper, sare, 1 lingurita de otet, 4 catei de usturoi.


Sfecla rosie se curata, se spala si se pune la fiert. Intre timp se spala ciupercile uscate si se pun la inmuiat o ora in apa calduta. Se pun apoi la fiert 20 de minute.

Sfecla fiarta se taie in lung in patru si apoi se taie in felii subtiri si se pune intr-un bol mare. Se adauga ciupercile fierte si taiate feliute. Ceapa se curata se toaca marunt si se caleste cateva minute in ulei. Se pune
citeste mai mult...
Salata de primavara cu crutoane

Salata de primavara cu crutoane

Reteta de post pentru 2 persoane 

Ingrediente: 1 salata verde mare, 1 ardei gras rosu, 1 sfecla rosie fiarta, 3 bucati de sparanghel, 4 felii de paine toast, 1 lingura de seminte de floarea soarelui, 1 lingura de seminte de in.

Dressing: 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece, 2 linguri de otet de vin alb, 1 lingura de mustar, 1 lingura de patrunjel verde tocat, 1 lingura de marar tocat.


Se incinge cuptorul la 200 grade. Se taie feliile de paine in cubulete si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se prajeste 5-10 minute.

Se
citeste mai mult...
Salata cu piept de curcan si bacon

Salata cu piept de curcan si bacon

Reteta pentru 2 portii

Ingrediente: 300g piept de curcan fiert, 100g bacon afumat, 1 salata verde, 3 lingurite de seminte de floarea soarelui, 2 ardei grasi galbeni, 1 ceapa rosie, 3 rosii galbene.

Dressing: 1 lingura zeama de lamaie, 2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece, sare, piper.

Ardeii se spala, se curata de fibre si seminte si se taie bucati si se aseza intr-un bol mare. Rosiile se spala, se taie cuburi si se pun peste ardei. Pieptul de curcan fiert, se rupe fasii, baconul se taie fasii subtiri si se aduga in salata. Semintele de floarea soarelui decojite
citeste mai mult...
Salata de calamar, caracatita si andive

Salata de calamar, caracatita si andive

Salata pentru 2 portii

Ingrediente: 400g caracatita, 400g calamar, 1 andiva mai mare, 150 g rosii chery, 1 lamaie, 2 portocale, 1 ceasca ulei de masline, sare, piper, 1 legatura de patrunjel, salata verde, busuioc proaspat. 

Intr-o oala se pun la fiert, cu apa, 1/2 lamaie si sare, caracatita si calamarul. Andiva se spala si se taie feliute subtiri. Rosiile se spala si se taie in patru. Se pun intr-un. Se storc portocalele si jumatatea de lamaie ramasa si se toarna sucul in castron. Se adauga si uleiul de masline si se condimenteaza cu sare si piper. Se spala ½ legatura
citeste mai mult...
Salata de piept de pui cu andive

Salata de piept de pui cu andive

Reteta de salata pentru 4 portii
Ingrediente: 500g de piept de pui dezosat, 1 salata iceberg, 2 andive verzi, 1 andiva rosie, ¼ varza alba mica, 1 ceapa rosie, 200g de iaurt gras, 1 lingura de marar proaspat tocat.




Pieptul de pui se spala si se taie felii groase de 1 cm. Se pune pe gratar si se frige bine pe ambele parti. Se taie apoi fiecare felie in suvite lungi.

Salata se desface frunza cu frunza, se spala si se usuca. Se rupe apoi cu degetele ca sa nu oxideze, dupa care se pune intr-un castron mare.

Ceapa se curata si
citeste mai mult...
Salata de varza rosie cu piept de pui afumat

Salata de varza rosie cu piept de pui afumat

 
Ingrediente: 1 varza rosie, 200g de piept de pui afumat, 1 ceapa, 1 ardei gras galben, 1 rosie, 2 linguri de boabe de porumb din conserva, 50g masline, 2 linguri ulei de masline, sare si piper.


Varza se spala si se taie fideluta. Ardeiul si ceapa se curata si se taie cubulete. Rosia se spala si se taie bucatele. Se amesteca varza cu ardeiul, ceapa, maslinele, porumbul si la sfarsit se adauga si rosia. Se aduga si pieptul de pui, se potriveste salata de sare si piper si se toarna uleiul de masline. Se amesteca toate ingredientele bine si se
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.