Salate
Salata cu paste spirale si ciuperci
Ingrediente: 5-6 ciuperci proaspete champignons, 250g paste spirale, 3 linguri ulei de masline, 1 ceapa verde, 1 lingura de marar tocat, sare si piper.
Ciupercile se spala, se curata si se taie felii. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei de masline si se prajesc ciupercile pe ambele parti. Se scot apoi pe o farfurie. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se clatesc sub jet de apa rece si se scurg bine. Ceapa verde se taie marunt. Intr-un vas se pun pastele, ciupercile si ceap verde. Se adauga uleiul de masline si se potriveste de sare si citeste mai mult...
Salata cu macaroane si piept de pui
Ingrediente: 250g macaroane, 2 piepti de pui, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 2 castraveti, 100g masline fara samburi(rondele), 4 linguri de ulei de masline, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri de patrunjel proaspat tocat, sare.
Macaroanele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Se trec apoi printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs. Pieptul de pui se taie cubulete si apoi se trage putin in 2 linguri de ulei de masline sau se fierbe. Ardeii se taie fasiute. Castravetii se taie felii. Se amesteca toate ingredintele intr-un bol de salata. citeste mai mult...
Salata cu paste, prosciutto, rosii si branza
Ingrediente: 3-4 felii de prosciutto, 250g de paste penne, 200g branza, 2 rosii, 1 lingurita de busuioc tocat, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se clatesc sub jet de apa rece si lasa la scurs. Branza(de care va place) se taie cubulete. Feliile de prosciutto se taie fasii. Rosiile se taie felii. Se pun intr-un vas prosciutto, branza, pennele, rosiile, se adauga uleiul, se potriveste salata de sare si piper si se amesteca foarte usor. Se adauga si busuiocul tocat.
citeste mai mult...
Salata mexicana
Ingrediente: 2 piepti de pui, 1 cutie mica de porumb, 1 cutie de fasole rosie, 2 cepe rosii, 1 cutie mica de mazare, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, sare, piper, boia iute, marar.Pieptul de pui se taie fasiute, ardeii se taie si ei in patratele. Se incing 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si adauga toate ingredientele(cele din conserve scurse bine de apa). Se amesteca si se lasa pe foc 3-4 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se serveste in bol de salata cu marar tocat deasupra.
{youtube}gXvK206mges{/youtube}
citeste mai mult...
Salata cu paste spirale si piept de pui rotisat
Ingrediente: 1 piept de pui rotisat(il puteti cumpara din supermarket), 2 pumni de paste spirale colorate, 2 castraveti verzi, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras rosu, 3 linguri de maioneza, 2 linguri de seminte de susan, sare si piper.Pieptul de pui se taie cubulete. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se pun intr-o sita, se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Legumele se taie patratele.
Intr-un vas mare de salata se pun legumele cu pastele si se amesteca. Se adauga si pieptul de pui si maioneza si se amesteca citeste mai mult...
Salata de ciuperci cu oua
Ingrediente: 6 ciuperci mari champignon, 4 oua fierte tari, 2 linguri marar tocat, 1 pahar de 150g de iaurt, 200g de mazare din conserva, 1 mar, sare si piper.
Ouale se fierb in apa cu sare 10 minute. Dupa ce s-au fiert se lasa in apa rece 3 minute. Se curata si se taie in sferturi.
Ciupercile se spala si se curata de pielita. Se taie apoi felii.
Marul se spala si se taie cu tot cu coaja in felii foarte subtiri.
Intr-un castron de salata punem ouale, ciupercile, marul si mazarea din conserva si potrivim de sare si piper.
Amestecam iaurtul cu mararul citeste mai mult...
Salata cu omlete si ton
Ingrediente: 5 oua, 1 conserva de ton in apa, 1 salata verde, 1 ceapa rosie, 2 linguri de marar tocat, 1 lingurita suc de lamaie ,3 linguri ulei de masline, sare si piper.
Salata verde se spala si se scurge foarte bine de apa. Se taie apoi fasiute. Ceapa se curata si se taie solzisori. Ouale se bat bine cu 2 linguri de apa. Conserva de ton se desface si se scurge toata apa din ea. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei de masline si se adauga ouale. Imediat se presara si tonul pe toata suprafata omletei. citeste mai mult...
Salata Caesar
Ingrediente: 1 piept de pui, 1 salata verde, 1 borcanel de 80g de fileuri de ansoa, 2 linguri de maioneza, 2 catei de usturoi, 2 linguri de zeama de lamaie, 50g de cascaval, 1 ceapa rosie mare, 3 felii de paine, sare, piper.
Carnea se spala si se taie felii subtiri. Se sareaza si se pune la fript pe gratarul incins. Feliile de paine se taie cubulete si se pun la prajit intr-o tava la cuptor cca 10 minute. Salata verde se spala se usuca si se taie fasii. Intr-un castron mare se pune salata. Se aduga peste ea fileurile de ansoa citeste mai mult...
Salata nicoise
Ingrediente: 5-6 frunze de salata, 1 ardei gras rosu, 1 mana de fasole verde din conserva, 2 tulpini de telina, 4 cepe verzi sau ceapa rosie, 100g masline negre fara samburi, 4 oua, 1 borcan mic de fileuri de anshoa(cam 10-14 fileuri), 6 rosii cherry, 1 conserva de ton in apa, ulei de masline, sare piper, suc de lamaie.
Ouale se fierb tari si se taie in patru. Intr-un bol mare de salata se pun toate legumele curatate si taiate cuburi. Rosiile se taie jumatati. Salata se rupe in fasii si se adauga in vas. Se adauga si fileurile de anshoa citeste mai mult...
Salata de ton cu mango
Ingrediente: 2 conserve de ton in apa, 1 mango, 2 rosii, 1 castravete, 1 legatura de ceapa verde, 1 salata verde mica, 50 g branza, 1 conserva de fasole neagra boabe,1 mana de alune de padure, 1 sos vinegrette, sare, piper.Mango se curata de coaja si se taie in bucati. Rosia, castravetele si ceapa se taie in bucati mici. Pestele se scurge bine de apa. Fasolea neagra se scurge si ea. Frunzele de salata se rup in fasii. Intr-un vas de salata se amesteca toate ingredientele si se adauga sosul vinegrette. Se potriveste de sare si piper. La sfarsit citeste mai mult...
Salata cu piept de pui afumat
Ingrediente: 200g piept de pui afumat, 5 rosii cherry, 1 salata verde, 1 ardei gras, 1 ceapa rosie, ½ lamaie, 1 legatura de patrunjel, 3 oua fierte tari, 2 linguri ulei de masline, sare si piper.Ceapa se curata si se taie in rondele. Ardeiul se curata de seminte si cotor si se taie in cubulete. Salata se spala si se scurge bine de apa. Frunzele se rup in fasii. Intr-un castron mare se pune ceapa si ardeiul si salata si se adauga patrunjelul tocat marunt. Se condimenteaza bine cu sucul de lamaie, cu sare si piper. Pieptul de pui afumat se citeste mai mult...
Salata greceasca
Ingrediente: 5 rosii, 2 castraveti, 1 ardei gras, 100 g de masline, 150 g branza feta, 1 ceapa rosie mare, 2 oua fierte tari, 2 linguri ulei de masline, sare, busuioc.
Rosiile si castravetii se spala si se taie felii. Ardeiul se spala si se taie patratele. Ceapa se curata si se taie solzisori.
Toate legumele se pun intr-un castron mare. Maslinele se spala si se lasa sa se scurga. Se pun apoi peste legume. Branza se taie cubulete si se pune si ea in castron. Se adauga uleiul de masline si se potriveste de sare. Se toaca cateva frunze de citeste mai mult...
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.