Salata nicoise
Ouale se fierb tari si se taie in patru. Intr-un bol mare de salata se pun toate legumele curatate si taiate cuburi. Rosiile se taie jumatati. Salata se rupe in fasii si se adauga in vas. Se adauga si fileurile de anshoa si tonul din conserva scurs bine. La sfarsit se pun oualele taiate, fasolea verde si maslinele. Se potriveste de sare si piper, si se adauga 2-3 linguri de ulei de masline si 2 lingurite de suc de lamaie.
Reteta de salata nicoise este tipic frantuzeasca, specifica regiunii Nisa. Se poate servi cu crutoane sau bagata intr-o paine libaneza(lipie).
Si alte varianta:
{youtube}Q3OhuGQ5aQ0{/youtube}
{youtube}jsb8YXR-iS4{/youtube}
Salata de quinoa cu legume si anchois
Ingrediente: 100 g boabe de quinoa, 5 -6 fileuri de anchois(conservate in ulei la borcan), un dovlecel, o vanata, 1 ardei gras galben, 1 ceapa ...
Salata de radacinoase cu piept de curcan
Ingrediente: 1 telina, ½ kg de piept de curcan, 3- 4 morcovi, 100g seminte de dovleac, 100g seminte de susan usor prajite, 1 ou, ulei d ...
Salata de naut cu ardei si ceapa verde
Reteta de post pentru 4 portii Ingrediente: 400g de naut(din conserva), 1 ardei gras rosu, 5 rosii cherry, 3 cepe verzi, ...
Corabioare din avocado umplute cu salata de ton cu chimen
Reteta de salata pentru 4 portii Ingrediente: 2 fructe de avocado, 1 conserva mare de ton in suc propriu, 1 ou fiert tare, o ...
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Eu am mancat in Franta salata asta si acum o fac si acasa. Este delicioasa! Incercati-o, merita!