Salate

Salata pariziana

Salata pariziana

Reteta pentru 4 persoane

Ingrediente: 3 oua fierte, 400g sunca de Praga sau resturi de friptura, ½ kg de cartofi, 1 conopida mica, 250 g de fasole verde, 2 salate verzi, 1 ceapa mare, 3 rosii, 2 linguri de ulei, 2 linguri de otet, sare, patrunjel verde tocat, piper.


Legumele se fierb separat. Se fierb si ouale 10 minute (tari). Se prepara un sos din otet, ulei, sare si piper. Pe o farfurie mare, rotunda, se aseaza in forma de piramida cartofii( dupa ce au fost amestecati cu 1 lingura de sos). In jurul cartofilor se aseaza fasolea verde taiata bucatele
citeste mai mult...
 Salata vitaminelor

Salata vitaminelor

Reteta de salata pentru doua portii 

Ingrediente: 1 morcov, 1 telina medie, 2 castraveti verzi, 3 rosii mari, 1 mar mare, 5 prune coapte( sau 11-12 visine fara samburi), 1 cesca de smantana de buna calitate, zeama stoarsa de la ½ lamaie, 1 lingurita de miere de albine, sare.


Se curata morcovul si telina si se taie ca pe taitei, foarte subtire. Se aseaza intr-un vas de salata si se adauga castravetii sapalati si taiati in felii subtiri, un mar taiat feliute, rosiile spalate si taiate felii, prunele spalate si taiate feliute sau visinele fara samburi. Se maesteca toate ingredientele din
citeste mai mult...
Salata de avocado cu creveti

Salata de avocado cu creveti

Ingrediente: 500g de creveti mari( proaspeti prefierti sau marinati), 2 avocado, ½ legatura de patrunjel, 3 fire de coriandru, 1 catel de usturoi, 1 limeta, 2 lingurite de maioneza, sare si piper.

Crevetii se spala si se curata, sau se scurg bine daca sunt marinati. Se rup frunzulitele la patrunjel si la coriandru. Se opresc cateva pentru ornat iar restul se toaca. Se toaca marunt si usturoiul. Limetta se taie in doua si se stoarce sucul. Se taie in doua jumatati fructele de avocado si se scot samburii. Apoi se desprinde pulpa de coaja si se taie cuburi. Se stropesc cuburile
citeste mai mult...
Salata antistres

Salata antistres

Reteta pentru 2 portii

Ingrediente: 1 salata verde, 2 andive, 1 morcov, 50g rondele de masline, 1 borcan mic cu sfecla rosie, 2 linguri de ulei de masline extravirgin, sare, 2 linguri suc de lamaie.

Salata verde se spala si se rupe fasii. Andivele se desfac si se rup frunzele bucatele(andivele si salata verde oxideaza daca se taie cu cutitul). Morcovul se rade pe razatoarea mare.

Intr-un vas mare se amesteca toate ingredientele foarte usor, dupa care se stropeste salata cu uleiul de masline si sucul de lamaie. Se condimenteaza cu sare. Se serveste cu crutoane alaturi de chiftelute de soia. Este
citeste mai mult...
Salata de andive cu pui si nuci

Salata de andive cu pui si nuci

Pentru 4 portii


Ingrediente: 1 mana de miez de nuca, 150 g de ananas (din conserva), 250g de piept de pui afumat, 2 andive potrivite, 2 linguri de patrunjel proaspat tocat.



 
 
Miezul de nuca se taie in bucati mai mari. Ananasul se scurge de sucul din conserva si se taie cuburi. Pieptul de pui se taie si el cuburi. Una din andive se curata de cotor si se taie fasii.
Se amesteca miezul de nuca cu ananasul, pieptul de pui si fasiutele de andive. Celeilalte andive i se desfac frunzele una cate una. Frunzele de andive se umplu cu salata si se presara
citeste mai mult...
Salata de iarna cu macrou afumat si cartofi

Salata de iarna cu macrou afumat si cartofi

Salata pentru 4 persoane


Ingrediente: ½ kg de cartofi, 4 maini de frunze de salata creata rosie rupta fasiute, 150g- 200g de macrou afumat, 1 leg. de ceapa verde(cam 4 fire), 1 leg. marar proaspat, 4 linguri de iaurt grecesc, sare si piper.



 
 
Se curata cartofii, se spala si se taie jumatati. Se pun la fiert si se scurg apoi de apa. Se pastreaza la cald. Macroul se curata de oase.  Ceapa verde si mararul se toaca.
Asezati in fiecare farfurie cate o mana de salata. Deasupra salatei se presara cartofii taiati bucatele si macroul afumat. Adaugati si ceapa verde tocata si jumatate din
citeste mai mult...
Salata cu creveti marinati

Salata cu creveti marinati

Reteta pentru 4 persoane
Ingrediente: 500g de creveti mici, 1 castravete verde, 2 rosii, 100g de masline fara samburi taiate rondele, 8 frunze de salata verde, 2 linguri de porumb, 2 linguri de sos de soia, 3 linguri de ulei de masline, 1 ceapa rosie, 2 linguri suc de lamaie, sare si piper.



 
Crevetii(fiind mici nu mai trebuie curatati de cochilie deoarece acesta nu este inca formata) se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa la fiert aprox. 6-7 minute. Nu se lasa mai mult pentru a-si pastra fragezimea. Dupa ce au fiert se stropesc cu
citeste mai mult...
Salata verde cu nectarine si nuci

Salata verde cu nectarine si nuci

 
Ingrediente: 3-4 frunze de salata verde, 3-4 frunze de salata neagra, 1 nectarina, 1 mana de miez de nuca, 5 rosii cherry, 3-4 fructe de zmeura pentru décor, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de suc de lamaie, sare si piper.



Salata se spala bine, se usuca si se rupe fasii. Nectarina se spala si se taie felii. Rosiile cherry se taie jumatati.
Intr-un castron se amesteca usor toate ingredientele. Se asezoneaza salata cu ulei de masline si suc de lamaie. Se potriveste de sare si piper. Se decoreaza cu zmeura.
 
 
citeste mai mult...
Salata cu fasole si ton

Salata cu fasole si ton

 
Ingrediente: 500g de fasole alba din conserva, 1 conserva de ton, 1 legatura de patrunjel, 2 rosii, 1 ceapa rosie, 5 lingurite de ulei de masline, sare piper, 1 bagheta.
Bagheta se taie felii si se prajeste usor. Ceapa se toaca marunt.



 Rosiile se taie felii. Tonul se scurge de ulei care se pastreaza intr-un bol.
 
Salata se prepara asa: boabele de fasole se zdrobesc cu o furculita. Se adauga apoi uleiul de masline si tonul sfaramitat. Se potriveste de sare si piper, se adauga patrunjelul tocat si se amesteca foarte bine.
Salata de fasole cu ton se aseaza pe feliile de bagheta
citeste mai mult...
Salata de cartofi cu somon afumat

Salata de cartofi cu somon afumat

 
Ingrediente: 1 pachet cu somon afumat(150g- 200g), 500g de cartofi(de preferat cartofi noi), 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire), 5 frunze de salata iceberg, 10 frunze de ruccola, 1 legatura de marar, 50ml de iaurt grecesc, sare, piper.



 
 
Cartofii se fierb in coaja, dupa care se curata calzi. Mararul se toaca. Salata iceberg se rupe bucati. Cartofii se taie felii. Somonul se taie bucati.
Intr-un castron se aseaza salata. Apoi se adauga cartofii calzi, bucatile de somon, ceapa verde tocata si jumatate din marar. Deasupra se toarna iaurtul, restul de marar si se potriveste de sare si piper. Nu trebuie
citeste mai mult...
Salata cu ton si sos de mustar

Salata cu ton si sos de mustar

Reteta pentru 4 persoane
Ingrediente: 3 cartofi, 1 conserva de fasole verde, 1 conserva de ton in apa, 20 de masline, 6-7 frunze de salata verde, 3 rosii, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingura de suc de lamaie, 1 lingurita de mustar, sare, piper, patrunjel verde.



 
 
Cartofii se fierb in coaja. Se curata apoi si se taie cuburi. Fasolea verde se scurge bine de apa. Rosiile se taie in sferturi. Salata verde se spala, se usuca si se rupe in fasii. Tonul se scurge de apa.
Intr-un castron se amesteca cartofii, salata, fasolea verde, tonul, maslinele. Se adauga apoi si
citeste mai mult...
Salata de spanac cu piept de pui

Salata de spanac cu piept de pui

 
Pentru 4 persoane


Ingrediente: 200g de frunze de spanac, 3 castraveti, 4 fileuri de piept de pui, 1 ardei gras galben, 3 linguri de ulei de masline, 5 rosii cherry, 1 lingura de suc de lamaie, sare, piper.



 
 
Se presara pieptul de pui cu sare si piper si se prajeste pe ambele parti in 2 linguri de ulei de masline. Frunzele de spanac se rup in bucati mici. Ardeiul se taie fasii. Castravetii se taie rondele. Rosiile se taie jumatati.
Intr-un castron se amesteca ardeiul, castravetii, frunzele de salata. Se adauga si rosiile. Pieptul de pui se taie bucati si se adauga si
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.