Salata de sfecla rosie cu ciuperci uscate
Reteta de post
Ingrediente: 500g de sfecla, 100g ciuperci uscate, 1 ceapa, 100ml ulei, piper, sare, 1 lingurita de otet, 4 catei de usturoi.
Sfecla rosie se curata, se spala si se pune la fiert. Intre timp se spala ciupercile uscate si se pun la inmuiat o ora in apa calduta. Se pun apoi la fiert 20 de minute.
Sfecla fiarta se taie in lung in patru si apoi se taie in felii subtiri si se pune intr-un bol mare. Se adauga ciupercile fierte si taiate feliute. Ceapa se curata se toaca marunt si se caleste cateva minute in ulei. Se pune si ea in bol cu tot cu ulei. Se adauga in salata usturoiul pisat subtiat cu zeama de la fiertura de ciuperci, otetul, sarea si piperul. Se amesteca toate ingredientele. Se serveste salata de sfecla rosie pe pat de salata verde.
Sfecla rosie este un aliment foarte sanatos, indiferent de modul de preparare. Ea are efect de detoxifiere a ficatului, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste oxigenarea tesuturilor si respiratia celulelor. Se foloseste in tratarea cancerului, in bolile ficatului, in bolile intestinale, boli de piele sau infectii cronice.
Ingrediente: 500g de sfecla, 100g ciuperci uscate, 1 ceapa, 100ml ulei, piper, sare, 1 lingurita de otet, 4 catei de usturoi.
Sfecla rosie se curata, se spala si se pune la fiert. Intre timp se spala ciupercile uscate si se pun la inmuiat o ora in apa calduta. Se pun apoi la fiert 20 de minute.
Sfecla fiarta se taie in lung in patru si apoi se taie in felii subtiri si se pune intr-un bol mare. Se adauga ciupercile fierte si taiate feliute. Ceapa se curata se toaca marunt si se caleste cateva minute in ulei. Se pune si ea in bol cu tot cu ulei. Se adauga in salata usturoiul pisat subtiat cu zeama de la fiertura de ciuperci, otetul, sarea si piperul. Se amesteca toate ingredientele. Se serveste salata de sfecla rosie pe pat de salata verde.
Sfecla rosie este un aliment foarte sanatos, indiferent de modul de preparare. Ea are efect de detoxifiere a ficatului, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste oxigenarea tesuturilor si respiratia celulelor. Se foloseste in tratarea cancerului, in bolile ficatului, in bolile intestinale, boli de piele sau infectii cronice.
Citeşte mai multe despre:
salata cu sfecla rosie, salata cu ciuperci, reteta de post, salata, sfecla rosie, aliment sanatos, cancer, boli
Alte articole din SALATE
Salata de quinoa cu legume si anchois
Ingrediente: 100 g boabe de quinoa, 5 -6 fileuri de anchois(conservate in ulei la borcan), un dovlecel, o vanata, 1 ardei gras galben, 1 ceapa ...
Salata de radacinoase cu piept de curcan
Ingrediente: 1 telina, ½ kg de piept de curcan, 3- 4 morcovi, 100g seminte de dovleac, 100g seminte de susan usor prajite, 1 ou, ulei d ...
Salata de naut cu ardei si ceapa verde
Reteta de post pentru 4 portii Ingrediente: 400g de naut(din conserva), 1 ardei gras rosu, 5 rosii cherry, 3 cepe verzi, ...
Corabioare din avocado umplute cu salata de ton cu chimen
Reteta de salata pentru 4 portii Ingrediente: 2 fructe de avocado, 1 conserva mare de ton in suc propriu, 1 ou fiert tare, o ...
COMENTARII:
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.
E foarte buna si sanatoasa intr-adevar salata cu sfecla rosie, de fapt sfecla este buna in orice combinatie. Eu rad o sfecla rosie mica cam in orice salata. Nu e neaparat nevoie sa fie fiarta e buna sfecla si nefiarta. Am sa incerc si eu reteta asta de sfecla rosie cu ciuperci(o sa cumpar hribi uscati se gasesc tot felul de ciuperci usacte in supermarket) ca suna tare apetisant.