Muschi de porc in sos de prune
Ingrediente: 2 kg de muschi de porc, 300g de prune uscate sau proasptete, 1 ceapa mica tocata marunt, 3 lingurite de mustar, 1 lingura cu miere, 1 pahar mare cu vin, ienibahar, boia dulce, sare si piper.
Muschiul de porc se spala, si se pune intr-o tava de copt mai inalta. Se unge bine cu mustar si se condimenteaza cu ienibahar, boia, sare si piper. Apoi se stropeste cu putin vin.
Prunele se spala si li se scot samburii. Jumatate din cantitate se taie bucatele iar cealalta jumatate se pastreaza intregi.
Intr-un castron se amesteca vinul care a ramas cu mierea si se adauga prunele si ceapa. Se lasa 15 minute dupa care se se toarna peste muschi sosul de vin cu miere si prunele si se completeaza cu apa pana la jumatatea muschiului. Se da tava la cuptor la foc potrivit. Din 10 in 10 minute se intoarce muschiul. Daca sosul de prune din tava scade prea repede, iar carnea nu este facuta, se mai adauga in tava o cana de apa fierbinte. Muschiul trebuie sa ramana la sfarsit cu sos suficient. Dupa aprox. 1 ora si ½ muschiul de porc in sos de prune este gata.
Muschiul de porc se spala, si se pune intr-o tava de copt mai inalta. Se unge bine cu mustar si se condimenteaza cu ienibahar, boia, sare si piper. Apoi se stropeste cu putin vin.
Prunele se spala si li se scot samburii. Jumatate din cantitate se taie bucatele iar cealalta jumatate se pastreaza intregi.
Intr-un castron se amesteca vinul care a ramas cu mierea si se adauga prunele si ceapa. Se lasa 15 minute dupa care se se toarna peste muschi sosul de vin cu miere si prunele si se completeaza cu apa pana la jumatatea muschiului. Se da tava la cuptor la foc potrivit. Din 10 in 10 minute se intoarce muschiul. Daca sosul de prune din tava scade prea repede, iar carnea nu este facuta, se mai adauga in tava o cana de apa fierbinte. Muschiul trebuie sa ramana la sfarsit cu sos suficient. Dupa aprox. 1 ora si ½ muschiul de porc in sos de prune este gata.
Citeşte mai multe despre:
muschi de porc, sos de prune, muschi de porc la cuptor, porc, muschi de porc cu vin, mustar
Alte articole din RETETE CU CARNE DE PORC
Cotlete de porc cu ciuperci in sos de bere neagra
Reteta cu carne de porc pentru 4 persoaneIngrediente: 4 cotlete de porc fara os, 16 ciuperci potrivite champignon ...
Cotlete de porc cu germeni de soia
Reteta cu carne de porc pentru 2 persoane Ingrediente: 2 cotlete de porc cu os, 1 conserva de germeni de soi ...
Friptura de porc cu portocale
Reteta cu carne de porc pentru 8 portii Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc, 3 portocale mari, 1 telina, ...
Cotlet haiducesc
Reteta cu carne de porc pentru 6 persoaneIngrediente: 1,5 kg cotlet de porc fara os, 4 cepe albe mici, 5 linguri de ulei de f ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.