Friptura de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Reteta cu carne de miel pentru 6 portii
Ingrediente: 1,5 kg de carne de miel(coaste de miel sau cotlet cu os), 4-5 capatani de usturoi, 1 cana de lapte, 5 crengute de rozmarin proaspat, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita de nucsoara rasa, sare, piper.
Carnea de miel se spala, se taie bucati si se pune pe un prosop de hartie la scurs. Se condimenteaza cu nucsoara rasa, sare si piper dupa gust. Intr-un vas termorezistent se pun cateii de usturoi curatati si taiati in jumatati, crengutele de rozmarin si mielul condimentat. Deasupra se toarna laptele si se da friptura la cuptor la foc potrivit. Carnea de miel se intoarce din cand in cand si se stropeste cu laptele din tava. Se tine friptura de miel in cuptor pana ce scade tot laptele. Se mai lasa la rumenit inca 10-15 minute si se opreste focul. Se deschide usa cuptorului si se mai lasa mielul in cuptor inca 10 minute.
Friptura de miel cu rozmarin se serveste cu o salata proaspata de ruccola cu ulei de masline si lamaie sau cu legume(sparanghel, cartofi copti).
Ingrediente: 1,5 kg de carne de miel(coaste de miel sau cotlet cu os), 4-5 capatani de usturoi, 1 cana de lapte, 5 crengute de rozmarin proaspat, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita de nucsoara rasa, sare, piper.
Carnea de miel se spala, se taie bucati si se pune pe un prosop de hartie la scurs. Se condimenteaza cu nucsoara rasa, sare si piper dupa gust. Intr-un vas termorezistent se pun cateii de usturoi curatati si taiati in jumatati, crengutele de rozmarin si mielul condimentat. Deasupra se toarna laptele si se da friptura la cuptor la foc potrivit. Carnea de miel se intoarce din cand in cand si se stropeste cu laptele din tava. Se tine friptura de miel in cuptor pana ce scade tot laptele. Se mai lasa la rumenit inca 10-15 minute si se opreste focul. Se deschide usa cuptorului si se mai lasa mielul in cuptor inca 10 minute.
Friptura de miel cu rozmarin se serveste cu o salata proaspata de ruccola cu ulei de masline si lamaie sau cu legume(sparanghel, cartofi copti).
Citeşte mai multe despre:
friptura de miel cu rozmarin, carne de miel, friptura de miel la cuptor, coaste de miel, friptura la cuptor, reteta cu carne de miel, retete pentru masa de Pasti
Alte articole din RETETE PENTRU MASA DE PASTI
Pulpa de miel cu miere, ierburi si usturoi
Reteta cu carne de miel pentru 6-8 portii Ingrediente: 2 kg de pulpa de miel, 10 catei de usturoi, 5-6 linguri ...
Pasca umpluta cu ciocolata si migdale
Reteta pentru masa de Pasti(16 portii)Ingrediente: Pentru blat: ½ kg de faina alba buna, 22 ...
Pulpa de miel cu masline
Reteta cu carne de miel pentru 4 portiiIngrediente: 1 pulpa de miel(1,5kg), 2 linguri ulei de masline, 1 cana de supa, 1 legatura ...
Drob de miel cu chip de iepuras
Reteta cu carne de miel pentru 12 portiiIngrediente: 1,5 kg de organe de miel( rinichi, splina, ficat, plamani, inima), 3 legaturi ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.