Ciorba de miel a la grecque

3830 afisari | 04 Aprilie 2011
Mihaela
 
Ciorba de miel a la grecque 1
Reteta de ciorba pentru 12 portii 

Ingrediente: 2 kg de carne de miel, 3 morcovi, 4 cepe, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 1 radacina de pastarnac, 1 radacina de patrujel, 1 radacina de telina, 600ml de bors, 500g de smantana, 4 galbenusuri, 2 linguri de faina, 1 legatura de patrunjel verde, sare si piper.


Carnea de miel se curata de pielite si tendoane dupa care se taie in bucati potrivite. Se spala si se pune intr-o oala la fiert, in 5 l de apa si o lingura de sare.

Se curata legumele si se spala. Se toaca marunt si se pun intr-o tigaie la calit in uleiul incins. Se calesc la foc mare amestecand si se adauga apoi in oala de ciorba.

Ciorba de miel se fierbe acoperita la foc mic. Cand carnea de miel este fiarta se adauga borsul fiert separat. Se mai tine pe foc ciorba cu borsul 10 minute dupa care se da oala deoparte. Intr-un castron se amesteca smantana, galbenusurile si patrunjelul tocat marunt. Se adauga in castron 2 polonice de zeama din oala, se amesteca bine si se toarna amestecul in oala cu ciorba putin cate putin amestecand continuu. Se potriveste ciorba de miel de sare si piper si se serveste calda. Ciorba de miel nu trebuie sa lipseasca de pe masa sfintelor sarbatori de Pasti.


 
Alte articole din RETETE PENTRU MASA DE PASTI
Pulpa de miel cu miere, ierburi si usturoi

Pulpa de miel cu miere, ierburi si usturoi

Reteta cu carne de miel pentru 6-8 portii Ingrediente: 2 kg de pulpa de miel, 10 catei de usturoi, 5-6 linguri ...

Pasca umpluta cu ciocolata si migdale

Pasca umpluta cu ciocolata si migdale

Reteta pentru masa de Pasti(16 portii)Ingrediente: Pentru blat: ½ kg de faina alba buna, 22 ...

Pulpa de miel cu masline

Pulpa de miel cu masline

Reteta cu carne de miel pentru 4 portiiIngrediente: 1 pulpa de miel(1,5kg), 2 linguri ulei de masline, 1 cana de supa, 1 legatura ...

Drob de miel cu chip de iepuras

Drob de miel cu chip de iepuras

Reteta cu carne de miel pentru 12 portiiIngrediente: 1,5 kg de organe de miel( rinichi, splina, ficat, plamani, inima), 3 legaturi ...

COMENTARII:
  • 1. MarioaraC pe 06 Aprilie 2011 21:16

    Noua ne place ciorba de miel cu leustean mult. Si eu am o reteta asemanatoare cu aceasta si iese o ciorbita de miel buna buna...Yami, yami! Abia astept sa vina pastele sa mancam si stufatul de miel si cotletele de mielut, ca tare mult ne mai plac. Faina traditie!

COMENTARIUL TAU

F36A7
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.