Retete pentru copiii mofturosi
Chiftelute de pui crocante pentru copii
Reteta pentru copii peste 3 aniIngrediente: 1 piept de pui, 2 cepe verzi, 2 oua, ½ legatura de marar, 3 linguri de faina, 1 punga mica( aprox 250g) de fulgi de porumb, ulei de masline pentru prajit, sare.
Se trec prin masina de tocat carnea de pui, ceapa, si mararul. Apoi se amesteca tocatura cu un ou si cu un praf de sare. Cu mana umeda se modeleaza chiftelutele mici si rotunde si se trec prin faina, prin celalalt ou batut si fulgii de porumb usor maruntiti. Intr-o tigaie se pune o cantitate generoasa de ulei de masline. Se prajesc apoi chiftelele citeste mai mult...
Piure de cartofi copti cu rosii ou si parmezan
Reteta pentru copii ce au peste 9 luniIngrediente: 1 rosie, 3 cartofi mari, 1 dovlecel mic, 3 lingurite de unt, 100ml de lapte, 1 galbenus, parmezan ras.
Cartofii se spala bine si se pun cu tot cu coaja la copt in cuptor. Dovlecelul se curata de coaja si se pune la fiert cateva minute. Dupa ce au fiert, cartofii se paseaza fierbinti amestecandu-se cu laptele cald. Se adauga untul amestecat cu galbenusul. Se aseaza piureul intr-un vas termorezistent. Deasupra se aseaza felii de dovlecel, peste care se pun felii de rosii, se toarna putin lapte si se presara parmezan ras. Se pune in citeste mai mult...
Supa crema de legume pentru bebelusi
Reteta pentru bebelusi ce au peste 7 luniIngrediente: 1 l de apa, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 ceapa, 2 cartofi, 1 lingurita de unt, 1 lingurita faina, 150ml lapte, 3 fire de patrunjel.
Zarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati. Dupa ce au fiert, se scot, se paseaza, se adauga in zeama si se pun din nou la fiert. Separata se face un sos dintr-o lingurita de unt, 1 lingurita de faina stins cu lapte(se incalzeste untul, se adauga faina fara a o praji si se stinge cu lapte). Se toarna sosul in supa si se mai citeste mai mult...
Ciulama de pui pentru bebelusi
Reteta pentru bebelusi ce au peste 6 luni Reteta pentru 3 portiiIngrediente: 300g carne pasare(piept sau pulpa), 1 ceapa, 1 morcov mic, ½ radacina patrunjel, 2 lingurite de unt(ulei de masline), 1 lingura de faina, 50ml lapte, 1 ceasca zeama de carne.
Carnea se spala se curata de pielite si se taie bucati. Ceapa se curata si se spala. Radacinoasele se curata, se spala si se taie bucati. Se pun impreuna cu carnea si ceapa, intr-o oala cu apa la fiert.
Se dizolva faina in ½ ceasca de apa rece. Intr-o craticioara se incinge untul. Se adauga faina dizolvata in apa citeste mai mult...
20 de alimente esentiale in dezvoltarea armonioasa a copilului
Copiii cresc si se dezvolta in primii ani de viata in functie de cum sunt hraniti de adultii din jurul lor. Dar nu intotdeauna adultii stiu sa-i hraneasca pe micuti potrivit nevoilor lor. Parintii ii lasa pe cei mici in grija bunicilor, iar bunicii s-au obisnuit sa-i “indoape” si de cele mai multe ori cu alimente fara prea multe beneficii nutritionale. Iata mai jos o lista cu alimente esentiale pentru o buna dezvoltare a copiilor:Bananele. Reprezinta o sursa importanta de potasiu si vitamina B6
Broccoli. Contine acid folic, beta-caroten, Vitamina C, fier, calciu si o substanta numita sulforafan. Sulforanul stimulleaza citeste mai mult...
Ficatei de pui cu cartofi la cuptor
Reteta pentru copii mofturosi ce au peste 1 anIngrediente: 200g ficatei, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, 3 cartofi, 1 morcov mic, 1 ou, 1 lingurita cu faina, 3 linguri cu lapte, cateva fire de patrunjel, 2 linguri de ulei.
Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Intre timp se toaca ceapa maruntel. Morcovul se taie si el cubulete mici. Intr-o craticioara se pune uleiul si ½ ceasca de apa. Se pune ceapa, morcovul si usturoiul la inabusit 10 minute si se adauga si ficateii spalati. Se lasa 4- 5 minute si se citeste mai mult...
Bagheta calda cu sunca si cascaval
Reteta pentru copii cu varsta peste 1 anIngrediente: 1 bagheta(sau o franzela), 200g de cascaval, 100g de sunca, 4 oua prospete, 200g de smantana, sare, 1 lingurita de usturoi verde tocat, 1 lingurita de busuioc proaspat tocat.
Cuptorul se incalzeste la 220 grade. Se unge cu unt o tava de chec lunga. Bagheta se taie felii insa nu pana jos. Distanta dintre feliile de bagheta trebuie sa fie de 1 cm. Cascavalul si sunca se taie felii subtiri si se introduc intre feliile de paine.
Se taie zarzavaturile marunt si se amesteca intr-un castron cu ouale, sarea si smantana. In citeste mai mult...
Chiftelute delicioase pentru copii cu parmezan, in sos de rosii
Reteta pentru 4 portii de copii mofturosi cu varsta peste 1 anIngrediente: 250g de carne de vita tocata, 1 ou, 3 linguri de ulei, 1 cana suc de rosii, 1 lingura de parmezan, 3 catei de usturoi, patrunjel, sare, o foaie mica de dafin.
Se incinge uleiul intr-o cratita si se adauga cateii de usturoi un minut. Se adauga sucul de rosii, foaia de dafin si un praf de sare. Intre timp se amesteca intr-un castron oul batut, parmezanul, patrunjelul tocat foarte marunt si carnea tocata. Se fac chiftelute rotunde.
Se pun chiftelutele in sosul de rosii si se lasa sa fiarba citeste mai mult...
Rizoto cu branza rasa
Reteta pentru copii cu varsta peste 8 luniIngrediente: 1si ½ ceasca de orez, 4 cesti de supa de carne(sau apa) dar e mult mai gustos cu supa, 2 linguri de unt, , 2 linguri de branza rasa.
Se spala orezul, se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita sa se inabuse cu unt. Se amesteca continu pana ce orezul incepe sa se ingalbeneasca. Se toarna zeama de carne si se da cratita la cuptor. Cand zeama a scazut si bobul de orez este fiert se scoate cratita din cuptor si se presara branza de vaci rasa. Se poate citeste mai mult...
Dovlecei cu cartofi si branza la cuptor
Reteta pentru copii ce au peste 8 luniIngrediente: 3 cartofi, 3 dovlecei, 3 lingurite de unt, 2 linguri de branza de vaci, 2 linguri de iaurt, lapte, verdeata tocata.
Dovleceii si cartofii se spala si se curata de coaja. Se taie apoi rondele subtiri. Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza un rand de cartofi, un rand de dovlecei peste care se presara 1 lingura de branza si putina verdeata si iar cartofi si dovlecei peste care se pun doua lingurite de unt, branza ramasa si iaurtul. Se toarna lapte atat cat sa acopere legumele si se da la cuptor citeste mai mult...
Sufleu de portocale
Reteta pentru copii peste 1 anIngrediente: 2 portocale, 200g zahar brun, 200g nuci macinate, 4 oua, 30g de unt, suc de lamaie.
Se separa ouale si se freaca bine galbenusurile cu zahar. Nucile se prajesc putin pe o tabla sau in cuptor. Se dau apoi prin masina de tocat nuci si se adauga in compozitia de oua. Se adauga si 1 lingura de zeama de lamaie, albusurile batute spuma si la sfarsit portocala curatata de pielite si taiata cubulete. Se amesteca compozitia si se toarna intr-o forma unsa cu unt si presarata cu zahar brun. Sufleul se coace la foc citeste mai mult...
Chiftelute cu somon
Reteta cu peste pentru copii peste 1 anIngrediente: 700-800g de somon, 2 cani de lapte, 500g cartofi, 1 ou, 1 legatura de marar, ½ lamaie, 1 lingurita de mustar, pesmet, sare.
Somonul se spala, se curata de piele si se pune la fiert in lapte 10- 15 minute. Dupa ce a fiert se scoate, se lasa sa se racoreasca putin si se zdrobeste cu furculita.Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun si ei la fiert. Se scurg apoi de apa si se zdrobesc bine.
Se adauga peste cartofi mustarul, cateva fire de marar tocate marunt, somonul zdrobit, citeste mai mult...
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.