Retete pentru copiii mofturosi
Supa de rosii pentru copii
Reteta pentru copii ce au peste 1 anIngrediente: 4 rosii, 2 morcovi, 2 cartofi, 1 ardei gras verde, o ceapa, 1 telina mica, 1 lingura de ulei, 1 l de apa, 1 lingura de leustean tocat, 1 lingura de patrunjel tocat.
Intr-o oala se pune 1 l de apa si se aduga cartofii taiati cubulete, ardeiul tocat, ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si apoi din rondele facute stelute si telina tocata marunt. Se fierb legumele 30 de minute. Se aduga apoi lingura de ulei, rosiile decojite si date pe razatoare, si se mai fierb impreuna 10 minute. Se stinge citeste mai mult...
Salata de brocolli cu iaurt
Reteta pentru copii ce au peste 8 luni
Ingrediente: 10 buchetele de brocolli, 1 pahar cu crema de iaurt, 1 lingura de marar tocat.
Brocolli se pune intr-o oala cu apa clocotita si se fierbe la foc mediu pana este fiert. Apoi se soate intr-o sita, se scurge bine de apa si se mixeaza (pentru copii mai mari se taie bucatele). La copiii care au mai mult de 1 an se aduga un praf de sare. Se aduga crema de iaurt si mararul tocat si se amesteca bine. Salata de brocolli cu iaurt se serveste rece. citeste mai mult...
Pasta de carne cu cartofi fierti
Reteta pentru copii peste 7 luni Ingrediente: 1 pulpa de pui dezosata, 2 cartofi medii, 1 pahar de iaurt de 150g ,1 lingurita de unt, 1 lingurita de marar tocat si 1 lingurita de patrunjel tocat.Pulpa de pui se pune la fiert. Se marunteste apoi bine cu cutitul sau se mixeaza(depinde de varsta copilului)Se curata si cartofii si se fierb impreuna cu verdeata. Dupa ce au fiert se scot, se zdrobesc si se amesteca cu carnea tocata sau mixata dupa caz. Se adauga si iaurtul si untul. Se amesteca totul foarte bine pana la consistenta unei crème groase.
citeste mai mult...
Paste penne cu spanac si sos alb
Reteta pentru copii ce au peste 8 luni
Ingrediente: 2 pumni de paste, spanac inghetat la punga(5 mingiute), 1 lingurita de unt, 50g smantana, 2 linguri de cascaval ras, 150g de lapte.
Pastele se fierb 20 de minute in apa cu un praf de sare si o lingurita de ulei. Spanacul se pune intr-o craticioara cu ½ ceasca de apa. Se fierbe 5 minute. Dupa ce a fiert se scoate si se toaca. Intr-o tigaie se topeste 1 lingurita de unt, se adauga spanacul si se amesteca usor. Se toarna apoi laptele, smantana si se amesteca bine. Cand s-a omogenizat bine, citeste mai mult...
Supa vitaminizanta
Reteta pentru copii ce au peste 8 luni
Ingrediente: 2 morcovi, 1 ardei verde, 1 dovlecel, 1 telina mica, 5-6 frunze de spanac, 1 sfecla rosie, 2 cartofi, 2 linguri de smantana, 1 galbenus de ou,1 lingura de patrunjel tocat.
Intr-o oala se pun la fiert 1 litru de apa si morcovii spalati si curatati. Se lasa la fiert 20 de minute. Se adauga apoi celelalte legume (spalate si curatate) ardeiul, dovlecelul, telina, spanacul, sfecla rosie, cartofii. Se mai fierb toate legumele 20 de minute. Dupa ce au fiert se scot din apa intr-un vas si se mixeaza. Se adauga in apa mixate citeste mai mult...
Budinca de orez cu lapte a copiilor
Reteta pentru copii peste 7 luni
Ingrediente: 50g de orez, 2 cani de lapte, 30g zahar brun, 1 baton de vanilie,1 lingura de unt, 2 oua, coaja de lamaie.
Se pune laptele la fiert si cand clocoteste, se da focul mic si se pune orezul. Se amesteca continu. Dupa ce a fiert se lasa deoparte la racit.
Zaharul se freaca cu untul si se aduga pe rand galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie si la sfarsit albusurile batute spuma. Compozitia se amesteca cu orezul racit si se toarna intr-o forma pe care am tapetat-o in prealabil cu ulei si pesmet.
Se da la cuptor citeste mai mult...
Orez cu ficatei de pasare
Reteta pentru copii cu varsta peste 8 luniIngrediente: 1 ceasca de orez, 1 cartof, 1 ceapa mica, 100g de cascaval, 5 ficatei de pasare, 100g unt, 3 cani de supa de carne(sau apa).
Intr-o cratita se incalzeste 50g de unt. Se spala orezul, se scurge de apa si se pune 3 minute pe foc in untul infierbantat. Se amesteca continuu cu o lingura, iar apoi se toarna supa de carne (sau apa), se adauga ceapa taiata marunt, cartoful taiat cubulete foarte mici si se pune la cuptor. Separat ficateii se rumenesc putin in 50g de unt iar apoi se scot citeste mai mult...
Prajiturele cu migdale pentru ceai
Reteta pentru copii cu varsta peste 1 anIngrediente: 200g faina, 100g unt, 100g zahar, 100g migdale, 1 ou, 1 praf de sare, coaja de la o lamaie, 1 plic de 5 g de drojdie uscata.
Intr-un castron, se pune faina, untul, celelalte ingrediente si migdalele taiate marunt. Se framanta foarte bine pana rezulta un aluat. Se ia o planseta si se ruleaza aluatul in forma de sul.
Se unge o forma de chec cu unt, se pune in ea ruloul si se apasa putin la mijloc. Se bate un ou si unge ruloul peste tot. Deasupra se fac dungi cu o citeste mai mult...
Prajiturele in forme pentru ceai
Reteta pentru copii cu varsta peste un anIngrediente: 150g zahar, 125g faina, 4 oua, 80g unt, forme de prajiturele.
Intr-o cratita se pun oualele intregi cu zaharul. Se bat cu telul pe flacara, la foc mic, pana se omogenizeaza si devin ca o pasta spumoasa. Se adauga faina, cu lingura in ploaie si untul muiat dar nu cald, se amesteca usor, dupa care se ia cratita de pe foc.
Se ung formele de prajiturele cu unt si se presara cu faina. Se ia cate putin din compozitie si se pune in fiecare forma. Se incalzeste cuptorul. Se introduc formele in cuptor citeste mai mult...
Bastonase pentru ceai
Reteta pentru copii cu varsta peste 1 an
Ingrediente: 150g faina, 150g zahar, 70g nuca, 1 ou intreg, 1 galbenus, 1 plic de zahar vanilat.
Intr-un castron se pune oul intreg si galbenusul, se aduga zaharul si se bate cu mixerul pana ce amestecul creste si se albeste. Se adauga treptat zaharul vanilat, faina si se framanta bine.
Se ia o planseta. Se fac bastonase de grosimea degetului mic si de doua ori mai lungi. Se incalzeste cuptorul. Se piseaza nuca si se presara peste bastonase. Bastonasele se aseaza intr-o tava in care s-a pus in prealabil hartie de copt si se citeste mai mult...
Chiftelute pentru copii cu morcov si mere
Reteta pentru copii cu varsta peste 1 anIngrediente: 1 kg de morcov, 2 mere mari, 200 ml lapte, 100g smantana, 2 linguri zahar brun, 75 g gris, 50 g unt.
Morcovii se spala si se rad. Se taie apoi cubulete si se pun la fiert in 200 ml de lapte. Dupa un timp se incearca cu o furculita si cand sunt moi se adauga grisul turnat in ploaie si se amesteca mereu. Se aduga si zaharul.
Merele se spala si se curata. Se taie apoi cubulete si se introduc in compozitia de morcov. Se amesteca. Se unge o tava cu unt. citeste mai mult...
Perisoare de pui la cuptor
Reteta pentru copii ce au peste 1 an.Ingrediente: 250 g de piept de pui, 1 ou, 1 ceapa, 2 linguri de cascaval ras, 1 lingura de patrunjel tocat, 50g de unt, pesmet.
Pieptul de pui se spala si se da prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu oul, ceapa data pe razatoare si verdeata tocata. Cu o mana umezita se formeaza perisoare, se dau prin pesmet si se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt. Deasupra se pune casacvalul ras. Se dau la cuptor 30 de minute. Se pot servi cu piure de cartofi sau cu paste.
citeste mai mult...
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.