Pui cu taitei si sos de tarina
Reteta din bucataria chinezeasca
Ingrediente: 200g taitei din orez, 500g piept de pui fara os, 5 linguri pasta de susan(tahina), 4 linguri ulei de susan, 2 linguri sos de soia, 2 linguri otet de vin rosu, 50ml de apa, 60ml ulei de arahide, 3 catei de usturoi pisat.
Intr-o oala se pun la fiert 6 cesti de apa si se adauga pieptul de pui. Se acopera oala si se lasa sa fiarba carnea la foc mic. Cand incepe apa sa fiarba se ridica capacul si se mai lasa pe foc inca 15 minute. Se scoate apoi carnea si se raceste. Apa in care a fiert carnea nu se arunca. In ea se pun la fiert taiteii din orez; daca apa este foarte fierbinte se introduc taiteii cu focul stins, amestecandu-se cu o lingura de lemn 5-6 minute. Cand sunt gata se scurg intr-o sita, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu uleiul de susan.
Piptul de pui se taie fasiute. Separat, se omogenizeaza pasta de susan(tahina) cu trei linguri de apa, otetul, sosul de soia, 1 lingura de ulei de susan, uleiul de arahide si usturoiul.
Puiul cu taitei se serveste astfel: se aseaza pe un platou taiteii, deasupra fasiutele de piept de pui si sosul de tahina. Preparatul se serveste cald.
Reteta de mancare chinezeasca pentru 2 persoane
Ingrediente: 200g taitei din orez, 500g piept de pui fara os, 5 linguri pasta de susan(tahina), 4 linguri ulei de susan, 2 linguri sos de soia, 2 linguri otet de vin rosu, 50ml de apa, 60ml ulei de arahide, 3 catei de usturoi pisat.
Intr-o oala se pun la fiert 6 cesti de apa si se adauga pieptul de pui. Se acopera oala si se lasa sa fiarba carnea la foc mic. Cand incepe apa sa fiarba se ridica capacul si se mai lasa pe foc inca 15 minute. Se scoate apoi carnea si se raceste. Apa in care a fiert carnea nu se arunca. In ea se pun la fiert taiteii din orez; daca apa este foarte fierbinte se introduc taiteii cu focul stins, amestecandu-se cu o lingura de lemn 5-6 minute. Cand sunt gata se scurg intr-o sita, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu uleiul de susan.
Piptul de pui se taie fasiute. Separat, se omogenizeaza pasta de susan(tahina) cu trei linguri de apa, otetul, sosul de soia, 1 lingura de ulei de susan, uleiul de arahide si usturoiul.
Puiul cu taitei se serveste astfel: se aseaza pe un platou taiteii, deasupra fasiutele de piept de pui si sosul de tahina. Preparatul se serveste cald.
Reteta de mancare chinezeasca pentru 2 persoane
Citeşte mai multe despre:
puiul cu taitei, taitei din orez, pasta de susan, uleiul de susan, mancare chinezeasca, reteta din bucataria chinezeasca
Alte articole din BUCATARIE CHINEZEASCA
Porc Sichuan
Reteta din bucataria chinezeasca Ingrediente: 250g carne de porc, 1 praz(doar partea alba), 2 ardei grasi(unul rosu si unul v ...
Pui chinezesc cu sos chili
Reteta din bucataria chinezeascaIngrediente: 500g de piept de pui dezosat, 5 catei de usturoi, 1 lingura de sherr ...
Pui chinezesc cu ananas si ardei
Reteta din bucataria chinezeasca Ingrediente: 500g piept de pui, 5 cepe mari, 3 ardei, 1 cana cu suc de ananas cu fruct, 12 l ...
Pui cu creveti si omleta
Reteta din bucataria chinezeasca Ingrediente: 500g piept de pui, 500g creveti curatati, 400g de mazare, 6 fire ceapa verde, ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.