Drob din carne si organe de pui
Reteta pentru 1 tava
Ingrediente: 500g de carne de pui(piept sau pulpe), 250g de ficat de pui, 250g de pipote si inimi de pui, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de patrunjel verde, 2 legaturi de marar verde, 3 linguri de ulei, 2 linguri de pesmet, 7 oua, piper, sare.
Carnea de pui se fierbe in apa cu sare, indepartandu-se spuma care se formeaza. Dupa ce a fiert, carnea se curata de pielite si oase si se da prin masina de tocat. Ficatul si pipotele se fierb si ele in apa(dar fara sare fiindca se intareste ficatul). Se toaca apoi fin cu cutitul. Ceapa verde si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. Intr-un castron se amesteca carnea, ficatul, pipotele, ceapa si verdeata cu 3 oua batute. Se potriveste compozitia de sare si piper.
Se fierb 3 oua tari.Se unge cu ulei o tava de cozonac, apoi se tapeteaza cu pesmet. Se toarna jumatate din compozitie in tava, se niveleaza si se aseaza pe mijloc cele trei oua fierte. Se umple tava cu restul compozitiei. Deasupra se toarna oul batut ramas.
Se incalzeste cuptorul si se baga la copt tava cu drob. Se coace drobul la foc potrivit 30- 40 de minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit in tava. Se serveste la masa taiat felii.
Drobul este specific sarbatorilor de Paste. Traditional este drobul din carne de miel, dar pentru cine nu agreeaza acesta carne, o poate inlocui foarte bine si cu carne de pui.
Ingrediente: 500g de carne de pui(piept sau pulpe), 250g de ficat de pui, 250g de pipote si inimi de pui, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de patrunjel verde, 2 legaturi de marar verde, 3 linguri de ulei, 2 linguri de pesmet, 7 oua, piper, sare.
Carnea de pui se fierbe in apa cu sare, indepartandu-se spuma care se formeaza. Dupa ce a fiert, carnea se curata de pielite si oase si se da prin masina de tocat. Ficatul si pipotele se fierb si ele in apa(dar fara sare fiindca se intareste ficatul). Se toaca apoi fin cu cutitul. Ceapa verde si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. Intr-un castron se amesteca carnea, ficatul, pipotele, ceapa si verdeata cu 3 oua batute. Se potriveste compozitia de sare si piper.
Se fierb 3 oua tari.Se unge cu ulei o tava de cozonac, apoi se tapeteaza cu pesmet. Se toarna jumatate din compozitie in tava, se niveleaza si se aseaza pe mijloc cele trei oua fierte. Se umple tava cu restul compozitiei. Deasupra se toarna oul batut ramas.
Se incalzeste cuptorul si se baga la copt tava cu drob. Se coace drobul la foc potrivit 30- 40 de minute. Dupa ce s-a copt se lasa la racit in tava. Se serveste la masa taiat felii.
Drobul este specific sarbatorilor de Paste. Traditional este drobul din carne de miel, dar pentru cine nu agreeaza acesta carne, o poate inlocui foarte bine si cu carne de pui.
Citeşte mai multe despre:
drob, drob din carne de pui, carne de pui, drobul, ficat de pui, reteta, drob din organe de pui
Alte articole din RETETE PENTRU MASA DE PASTI
Pulpa de miel cu miere, ierburi si usturoi
Reteta cu carne de miel pentru 6-8 portii Ingrediente: 2 kg de pulpa de miel, 10 catei de usturoi, 5-6 linguri ...
Pasca umpluta cu ciocolata si migdale
Reteta pentru masa de Pasti(16 portii)Ingrediente: Pentru blat: ½ kg de faina alba buna, 22 ...
Pulpa de miel cu masline
Reteta cu carne de miel pentru 4 portiiIngrediente: 1 pulpa de miel(1,5kg), 2 linguri ulei de masline, 1 cana de supa, 1 legatura ...
Drob de miel cu chip de iepuras
Reteta cu carne de miel pentru 12 portiiIngrediente: 1,5 kg de organe de miel( rinichi, splina, ficat, plamani, inima), 3 legaturi ...
COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.