Ceafa de porc la cuptor

11785 afisari | 07 Iunie 2010
Iulia
 
Ceafa de porc la cuptor 1
Reteta cu carne de porc pentru 8 persoane

Ingrediente: 2kg de ceafa de porc, 4-5 boabe de ienibahar, 4 catei de usturoi, ½ lingurita boia de ardei, 7-8 boabe de coriandru, sare, putin ulei.

Carnea de porc se spala, se sterge bine cu un prosop umed, se sareaza, se freaca cu usturoiul pisat si mirodeniile. Se aseaza intr-un vas si se lasa sa stea astfel la frigider, timp de 4 ore.

Dupa ce carnea a stat cu mirodeniile se presara boiaua de ardei peste ea si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.

Se da la cuptor la foc iute 30 de minute, apoi se lasa focul potrivit si se mai tine la cuptor inca 30 de minute. In timpul frigerii, se stropeste ceafa din cand in cand cu sosul din tava. Cand carnea este facuta, se scoate din cuptor, se taie felii, se aseaza pe un platou si se stropeste cu zeama din tava. Se serveste cu cartofi prajiti si salata de gogosari sau castraveciori in otet.

Ceafa de porc la cuptor este buna si rece taiata in felii mai subtiri. Poate inlocui cu succes mezelurile din sandwichuri.
Sandwich sanatos: O felie rece de ceafa la cuptor, o felie de cascaval, doua rondele de ardei, 1 frunza de salata si doua felii de paine.

Citeşte mai multe despre: reteta cu carne de porc,   ceafa de porc,   usturoi,   ceafa la cuptor
 
Alte articole din RETETE CU CARNE DE PORC
Cotlete de porc cu ciuperci in sos de bere neagra

Cotlete de porc cu ciuperci in sos de bere neagra

Reteta cu carne de porc pentru 4 persoaneIngrediente: 4 cotlete de porc fara os, 16 ciuperci potrivite champignon ...

Cotlete de porc cu germeni de soia

Cotlete de porc cu germeni de soia

Reteta cu carne de porc pentru 2 persoane Ingrediente: 2 cotlete de porc cu os, 1 conserva de germeni de soi ...

Friptura de porc cu portocale

Friptura de porc cu portocale

Reteta cu carne de porc pentru 8 portii Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc, 3 portocale mari, 1 telina, ...

Cotlet haiducesc

Cotlet haiducesc

Reteta cu carne de porc pentru 6 persoaneIngrediente: 1,5 kg cotlet de porc fara os, 4 cepe albe mici, 5 linguri de ulei de f ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

C6DB9
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.