Sarcina

Kiwi, un aliat de nadejde al femeilor insarcinate

Kiwi, un aliat de nadejde al femeilor insarcinate

Kiwi este un fruct exotic pe care orice femeie insarcinata ar trebui sa-l includa in dieta ei. Este bogat in substante nutritive atat de necesare unei sarcini normale. Mai jos puteti descoperi de ce gravidutele ar trebui sa se imprieteneasca cu acest fruct miraculos. 

Kiwi este un fruct mic, verde sau galben cu seminte mici. Foarte bogat in vitaminele C, E si A dar si in fibre atat de necesare unei bune digestii in perioada sarcinii. Cantitate de vitamina C pe care o contine acest fruct este de doua ori mai mare decat cea continuta de portocala.

De ce kiwi in
citeste mai mult...
Primul trimestru de sarcina. Cum se formeaza o noua viata?

Primul trimestru de sarcina. Cum se formeaza o noua viata?

Ti-ai facut deja testul si iti arata ca esti insarcinata? Stai linistita, relaxeaza-te si savureaza fiecare moment, pentru ca cele 9 luni de sarcina trebuie sa fie cea mai frumoasa “calatorie” din viata ta. Poate ca acum nu constientizezi acest lucru, dar daca vei fi informata cu siguranta vei fi si mai linistita. Iti povestim in randurile ce urmeaza cum se formeaza si cum se dezvolta puiul tau in primul trimestru de sarcina. Iata cum incepe povestea vietii tale:

In primele 4-5 zile, ovulul fecundat calatoreste prin trompe in uter, pentru ca a doua saptamana sa se implanteze in peretele
citeste mai mult...
Simptome pe care nu trebuie sa le ignori in sarcina

Simptome pe care nu trebuie sa le ignori in sarcina

Stim ca esti insarcinata, esti fericita si poate ca acum incepe povestea vietii tale...Dar oricat de mult ai pluti, nu trebuie sa ignori anumite simptome care v-ar putea pune viata in pericol atat tie cat si bebelusului tau. Iata la ce trebuie sa fii foarte atenta in sarcina: 

Durerile de cap

Unele femei insarcinate au dureri mai dese de cap decat inainte de a ramane gravide. Aceste dureri nu trebuie ignorate pentru ca ele pot indica declansarea preeclamsiei. Daca o durere de cap dureaza mai mult de doua ore si are aceeasi intensitate, este cazul sa vorbesti cu doctorul care-ti supravegheaza sarcina.

Mancarimi
citeste mai mult...
Cum sa previi neplacerile din sarcina?

Cum sa previi neplacerile din sarcina?

Cele doua liniute roz care te fac atat de fericita astazi, vor fi umbrite la scurt timp de tot felul de temeri si probleme. Varsaturile, greturile, arsurile epigastrice, hemoroizii si alte lucruri neplacute vor aparea pe rand pe parcursul celor noua luni de sarcina. Cum sa le faci fata cu brio sau cum sa le previi poti afla din randurile ce urmeaza.

Primul trimestru

In primul trimestru de sarcina cele mai multe neplaceri sunt cauzate de greturi si varsaturi. Metabolismul prinde viteza si apar oboseala si durerile de cap.

Al doilea trimestru

Greturile mai dispar in al doilea trimestru, in schimb vor aparea constipatia
citeste mai mult...
In drumetii cu burtica mare

In drumetii cu burtica mare

Esti insarcinata si ai vrea sa mergi cu cei dragi la munte, dar ti-e putin teama. Nu esti lamurita daca mai poti sa faci excursii, sa faci trasee si sa admiri padurile de brazi cu aer atat de curat.

Specialistii recomanda gravidutelor sa se relaxeze in peisajul montan, insa doar daca respecta cateva lucruri. Ce trebuie sa faca o femeie insarcinata inainte de a pleca la munte, in vacanta?  In primul rand sa vorbeasca cu medicul ginecolog si sa faca o consultatie(trebuie urmarit colul sa nu fie scurt pentru ca exista riscul pierderii sarcinii, urmarita evolutia fatului, etc), sa aleaga o statiune
citeste mai mult...
Riscurile sarcinii dupa 35 de ani

Riscurile sarcinii dupa 35 de ani

In ziua de azi, femeile aleg sa aduca pe lume un copil dupa varsta de 30 de ani. Cariera, cumpararea unei case sau alte prioritati, fac ca varsta maternitatii sa fie una inaintata. Din pacate, nu intotdeauna viitoarele mamici sunt constiente de adevaratele riscuri ale sarcinii peste 35 de ani. Desi ele sunt sanatoase, copiii care vor fi adusi pe lume pot avea probleme grave. Iata ce se intampla dupa varsta de 35 de ani: 

Fertilitatea scade dupa varsta de 35 de ani

Intre 20 si 24 de ani, este perioada ideala de a ramane insarcinata, deoarece in aceasta perioada femeia este la capacitatea maxima a
citeste mai mult...
E bine sa nu- ti lipseasca in sarcina!

E bine sa nu- ti lipseasca in sarcina!

Pentru ca viitorul tau bebelus sa fie sanatos, iar tu sa te simti bine si intr-o forma fizica excelenta, ai grija ca organismul tau sa aiba parte de cateva vitamine si minerale esentiale. Nu uita sa vorbesti si cu ginecologul tau despre acest aspect!

Acidul folic si vitamina B12 – sunt esentiale pentru dezvoltarea intrauterina a bebelusului mai ales in primele luni de sarcina (B12 se gaseste in oua, lapte, ficat, peste gras, air Acidul folic se gaseste in legumele cu frunze verzi, drojdie de bere, suc de portocale, tarate, oua)

Calciul – este foarte important pentru dezvoltarea oaselor cat si a dintilor
citeste mai mult...
Preeclamsia si sarcina

Preeclamsia si sarcina

Preeclamsia este o afectiune grava care apare in cazul a 5-8 % din sarcini. Preeclamsia poate pune probleme atat pentru mama cat si pentru copil. Este principala cauza de complicatii ale nou- nascutului, ca de pilda nastere prematura, greutate mica la nastere sau fat mort. In cazurile cele mai severe, preeclamsia se poate transforma in eclamsie care este o cauza foarte raspandita de deces matern.

Preeclamsia este o complicatie care se manifesta, incepand cu saptamana 20 de sarcina. Cauza acesteia este dezvoltarea defectuoasa a vaselor de sange care au rolul de a transmite nutrientii la fat. In compensare, apare hipertensiunea (peste 140/90
citeste mai mult...
Cum sa mananc si cat sa ma ingras...

Cum sa mananc si cat sa ma ingras...

A manca “bine” nu inseamna a manca si sanatos. Si in nici un caz pentru doi...Daca in primul trimestru nu ai nevoie de calorii in plus, in timpul celui de-al doilea si al treilea, trebuie sa adaugi in dieta ta zilnica 300 de calorii. Pe parcursul celor noua luni de sarcina ar trebui sa castigi in greutate 9- 12 kg.


Cea mai mare crestere in greutate apare in ultimile luni de sarcina. Aceste kilograme nu sunt formate insa numai din grasime. Daca adunam la kilogramele castigate si greutatea bebelusului la sfarsitul sarcinii care va fi aprox. 3 kg, placenta 500g, greutatea
citeste mai mult...
Plante interzise in timpul sarcinii

Plante interzise in timpul sarcinii

Este bine stiut, ca anumite alimente trebuie evitate in timpul sarcinii, pentru ca sarcina sa ajunga la termen iar copilul sa fie sanatos. La fel se intampla si cu plantele, care desi par inofensive, unele dintre ele pot declansa chiar avortul si nasterea prematura.


Iata o lista cu plante interzise in timpul sarcinii: 

Coada soricelului. Declanseaza menstruatia si poate provoca avortul spontan. Interzis!

Ardei iute. Stimuleaza contractiile uterine.Interzis in timpul sarcinii!

Crusin. Risc de avort.Interzis!

Levantica. Declanseaza ciclul menstrual.Interzisa!

In. Semintele de in stimuleaza contractiile uterine.

Obligeana. Stimuleaza contractiile uterine si poate duce chiar la pierderea sarcinii. Interzis!

Rostopasca. Stimuleaza contractiile uterine. Interzisa!

Pelin. Declanseaza menstruatia. Interzis!

Ienupar. Poate declansa
citeste mai mult...
Rubeola in sarcina

Rubeola in sarcina

 
Rubeola este o boala fara consecinte grave in mod normal. Insa daca ea a fost contactata de viitoarea mama in primele 3 luni de sarcina, iar mama nu ia nici o masura, efectele pot fi devastatoare pentru copil. Astfel daca mama contacteaza boala in saptamana a 6-a de sarcina, copilul poate avea o anomalie oculara- cataracta,



 daca boala apare in saptamana a 9-a de sarcina- copilul poate avea surzenie; intre a 5-a si a 10-a saptamana de sarcina copilul poate avea malformatii cardiace; intre a 6-a si a 9-a spatamana pot aparea malformatii dentare.
Daca nu exista imunitate pentru rubeola se
citeste mai mult...
Placenta si importanta ei pentru sarcina

Placenta si importanta ei pentru sarcina

 
Placenta este organul indispensabil pentru mentinerea, evolutia si dezvoltarea bebelusului, ea asigurand mai multe functii precum cea respiratorie, cea nutritiva, functia endocrina sau de protectie.
Functia nutritiva.
Cu ajutorul circulatiei sanguine, prin placenta, se realizeaza transportul substantelor nutritive de baza spre copil, substante rezultate in urma digerarii alimentelor de catre mama.



 Are loc o trecere foarte rapida a sarurilor minerale, a apei si a zaharului. Unele substante cum sunt fierul si calciul, se stocheaza pentru a avea rezerve, iar altele se transforma printr-o activitate metabolica intensa.
Placenta regleaza si nivelul glucozei in sangele fetului pana cand ficatul acestuia va putea indeplini aceasta functie,
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.