Sarbatori si Evenimente

Targ de toamna Bucuresti 2013, in Parcul Tineretului

Targ de toamna Bucuresti 2013, in Parcul Tineretului

Dragi bucuresteni, aveti timp suficient sa va alegeti muraturile! De vineri 27 septembrie si pana duminica 6 octombrie 2013, in fata Palatului Copiilor din Cartierul bucurestean Tineretului, aveti ocazia sa va alegeti cele mai bune legume pentru muraturi. Gasiti la targul de toamna, aproximativ 100 de expozanti, unii dintre ei chiar producatori autentici, membri ai Federatiei Agrostar si ai Ligii Producatorilor Agricoli din Romania.

Tanti Aurica, un producator de legume autohton, ne vinde la pachet, odata cu vinetele si gogosarii si o reteta de zacusca traditionala, buna, buna. Avem nevoie de : 5 kilograme vinete(cumparate de la targul toamnei), 3, 5 kilograme
citeste mai mult...
Povestea martisorului si superstitiile de 1 martie

Povestea martisorului si superstitiile de 1 martie

Dupa o iarna grea, asteptam sa dam jos cojoacele, sa se trezeasca natura la viata si sa ne incalzim sub razele soarelui primavaratec. Si primavara isi face debutul nu asa oricum ci cu o zi deosebita de sarbatoare: 1 martie ziua indragitului martisor. In zilele noastre, barbatii si baietii ofera martisoare fetelor si femeilor(sotii, prietene, surori, mame, bunici,  colege), acest gest insemnand  iubire, pretuire sau pur si simplu respect din partea celui ce ofera martisorul.

Este o sarbatoare foarte veche, pagana, dupa unii arheologi ar data de aproximativ 8000 de ani. Dupa ultimele cercetari arheologice, s-a ajuns la concluzia ca acest obicei
citeste mai mult...
Dragobetele- sarbatoare cu dragoste

Dragobetele- sarbatoare cu dragoste

 “Logodnicul pasarilor”sau “Navalnicul”, cum mai este cunoscut in traditia romaneasca, Dragobetele este patronul dragostei si al tineretii, un fel de Cupidon al celor care traiesc in Romania si care le aduce romanilor dragostea si ii apara pe cei ce se iubesc. Se sarbatoreste pe 24 februarie(sau pe 28 februarie in anumite zone) si coincide cu ziua in care biserica praznuieste Aflarea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Povestea spune ca Dragobete ar fi fost fiul babei Dochia- cea cu noua cojoace si ca era un tanar tare frumos, iubaret si navalnic(de aici i se trage porecla de “Navalnicul”).

Cum se sarbatorea dragobetele
citeste mai mult...
Boboteaza si obiceiurile ei

Boboteaza si obiceiurile ei

Boboteaza este a doua sarbatoare mare din an, dupa cea a Sfantului Vasile. Pe data de 6 ianuarie, crestinii praznuiesc Botezul Domnului sau Boboteaza. 

Ce semnifica Boboteaza?

Boboteaza este una dintre cele mai importante sarbatori din an, pentru ca este ziua in care Domnul Iisus Hristos a fost facut cunoscut intregii lumi. Se spune ca la aceasta data, Iisus Hristos, aflat la varsta de 30 de ani, a venit din Galileea la raul Iordan unde Sfantul Ioan Botezatorul ii boteza pe oameni ajutandu-i sa se pocaiasca. Iisus i-a cerut lui Ioan sa-l boteze si pe el, insa acesta l-a recunoscut si
citeste mai mult...
Obiceiuri si superstitii pentru Noaptea Anului Nou

Obiceiuri si superstitii pentru Noaptea Anului Nou

Despre noaptea Anului Nou, circula o serie de superstitii si obiceiuri, de unele din ele tinandu- se seama si in zilele noastre. Batranii nostri erau foarte atenti la modul in care paseau in noul an si respectau cu mare strictete toate obiceiurile si traditiile. Ei sperau ca anul ce vine sa fie unul mai bun decat cel care a trecut. Iata ce e bine si ce nu e bine sa faci in noaptea dintre ani:


Este de preferat ca pana in aceasta noapte sa iti achiti toate datoriile. Obiectele imprumutate se restituie, pentru a nu fi dator tot anul.

Intrarile in casa se impodobeau in trecut cu
citeste mai mult...
Obiceiuri si superstitii de Craciun

Obiceiuri si superstitii de Craciun

Ai sta o noapte sa-i tot asculti pe batrani cu povestile, traditiile si superstitiile lor legate de sarbatori. Desi vremurile s-au schimbat mult, in unele familii obiceiurile se mai pastreaza si astazi...


Povestile din batrani spun ca Dumnezeu ar fi lasat Craciunul pe pamant ca toti oamenii sa fie satui. Tocami din acest motiv este bine sa tai porc de ignat caci cine nu are porc de Craciun, nu se poate lauda ca a fost fericit peste an.

Se spune despre ziua in care cade Craciunul, ca are mare importanta pentru oameni. “Daca-i luni/ N-o sa ai ani buni. Daca este marti/ La toti o
citeste mai mult...
Pietele de Craciun din Europa

Pietele de Craciun din Europa

Oriunde ai fi pe pamantul acesta, spiritul Craciunului iti patrunde in suflet. Craciunul inseamna familie, inseamna intalnirea cu toti cei dragi, inseamna cadouri, surprize si multa, multa lumina si magie.

E frumos oriunde ai fi, dar parca in unele locuri magia sarbatorilor este atat de prezenta...Anumite orase organizeaza an de an, in centrele ce pastreaza atat de bine parfumul de odinioara, piete de Craciun. Aici mii de vizitatori pot vedea scena Nasterii Domnului, brazi impodobiti, cabanute de lemn, pot achizitiona cadouri pentru cei dragi, pot bea vin fiert si pot simti acea atmosfera minunata intr-un décor de poveste cu colinde
citeste mai mult...
Povestea lui Mos Craciun

Povestea lui Mos Craciun

  Sarbatorile de iarna, cu obiceiurile lor, incep in luna decembrie la Sfantul Nicolae si se termina la Sfantul Ioan. In acest interval este inclusa si sarbatoarea Craciunului, poate cea mai frumoasa si mai emotionanta dintre toate. Ea ii bucura atat pe cei mici cat si pe cei mari.


 Copilaria fiecaruia dintre noi, este marcata de bucuria Craciunului, a bradului impodobit, a noptii lui Mos Nicolae si a serii de Ajun cand venea Mosul si ne punea cadouri sub bradul de Craciun.


Mos Craciun este un batranel grasut, cu o barba alba mare, imbracat intr-o haina rosie iar in picioare
citeste mai mult...
Povestea lui Mos Nicolae

Povestea lui Mos Nicolae

..Se spune ca in seara de 5 spre 6 decembrie pe la geamurile copiilor cuminti vine Mos Nicolae si lasa in ghetutele curate, pregatite de cu seara de copii, dulciuri si tot felul de daruri. La copiii care au fost neascultatori si lenesi, Mos Nicolae vine cu o “nuielusa”, amintindu-le ca sunt pedepsiti. Mosul vine pe furis, iar copiii gasesc dimineata cand se trezesc darurile lasate de el. Povestea, atat de veche, spune ca Sfantul Nicolae a ajutat trei fete sarace din orasul in care locuia, aducandu-le noaptea in timp ce fetele dormeau zestre. Fetele stateau intr-o casa foarte
citeste mai mult...
Istoria tortului aniversar

Istoria tortului aniversar

 
Povestea incepe cu multi ani in urma...Acum mai bine de 2000 de ani, grecii, de fapt vechii greci faceau niste turte rotunde din grau indulcit cu miere, pe care le ofereau in dar, zeitei Artemis. Zeita, care era si zeita Lunii, avea temple in toate teritoriile locuite de ei si printre atributiile sale, intra si sarbatorirea nasterilor.



 
 
 
Pe aceste turte se puneau niste faclii mici care trebuiau sa lumineze precum luna. Grecii credeau ca fumul care iesea din aceste faclii, ajungea la zeita si o imbuna pentru a asigura fericirea aceluia care ducea aceasta turta luminata.
Si in scrierile vechi germane,
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.