Pietele de Craciun din Europa

3687 afisari | 03 Decembrie 2010
Mihaela
 
Pietele de Craciun din Europa 1
Oriunde ai fi pe pamantul acesta, spiritul Craciunului iti patrunde in suflet. Craciunul inseamna familie, inseamna intalnirea cu toti cei dragi, inseamna cadouri, surprize si multa, multa lumina si magie.

E frumos oriunde ai fi, dar parca in unele locuri magia sarbatorilor este atat de prezenta...Anumite orase organizeaza an de an, in centrele ce pastreaza atat de bine parfumul de odinioara, piete de Craciun. Aici mii de vizitatori pot vedea scena Nasterii Domnului, brazi impodobiti, cabanute de lemn, pot achizitiona cadouri pentru cei dragi, pot bea vin fiert si pot simti acea atmosfera minunata intr-un décor de poveste cu colinde si colindatori.


Piata de Craciun de la Viena

Un oras fermecator pe tot parcursul anului, dar cu o atmosfera de vis in lunile noiembrie si decembrie. Casute de lemn ornate cu ghirlande, un brad urias chiar in mijlocul pietei, coruri de copii ce canta inaltator colinde, creioneaza tabloul unui Craciun de poveste. Mirosul de castane coapte, cartofi copti, mere trase in ciocolata, figurine din martipan sau nuci glazurate te imbie la tot pasul. Tot orasul este imbracat in sarbatoare si plin de pielele Craciunului, insa cea mai populara este Piata de Craciun din fata Primariei(Rathaus). Piata este deschisa din data de 12 noiembrie pana la 24 decembrie.


Piata de Craciun de la Praga

Cea mai frumoasa piata organizata se gaseste chiar in inima orasului vechi. Tocmai din muntii Sumava este adus aici un brad urias imbracat in mii de luminite. Ceasul Astronomic, neclintit, aminteste de niste vremuri de demult. In tot orasul se aude muzica Craciunului. Poate fi savurat de catre cei mari nelipsitul lichior de miere, iar cei mici se pot bucura de gustoasele truhlik(niste produse de patiserie). Puteti cumpara cadouri pentru cei dragi din cristale de Boemia, sticla din Cehia, bijuterii cu granat, jucarii din lemn, sau obiecte dintr-o ceramica speciala.


Strasburg- o piata foarte veche

Se spune despre piata de la Strasburg ca a fost prima casuta a lui Mos Craciun. Inca din anul 1570, piata Christkindelsmarik in jurul catedralei sale, primeste mii si mii de vizitatori.


Piata de Craciun de la Barcelona, o piata speciala...

Daca vreti ceva mai diferit de celelalte piete, nu cautati in alta parte. Barcelona gazduieste an de an, cu o traditie din 1786, o piata de Craciun cu totul diferita. Fira di Santa Lucia se deosebeste de alte piete prin faptul ca nu gasiti aici nici vin fiert, nici carnati. Un bustean mai mic sau mai mare, Caga Tio, pe care copiii il arunca in foc si ii canta un cantecel cerandu-i daruri. Toata piata este plina de busteni, mici sau mari, sau chiar sub forma de suveniruri. Puteti cumpara statuete, brazi, ornamente pentru brad sau crengute de vasc.

 

Piata Domplatz din Koln

In apropierea impunatorului Dom din Koln se afla Piata Medievala de Craciun, locul unde se intalnesc mestesugarii dar si cantaretii. Puteti cumpara Rauchermanche, papusi din lemn cu tevi pentru fumat dar si multe alte jucarii.

La After Market, copiii se bucura de un adevarat peisaj de iarna.

 

Mai puteti intra in spiritul sarbatorilor de iarna si in alte orase din Europa cu piete la fel de minunate:

Berlin – are peste 60 de piete in tot orasul;

Nisa – plina de tot felul de tarabe cu cadouri si decoratiuni, iar orasul vechi are ferestrele decorate cu scene cu Nasterea Domnului;

Oslo – cu copacii acoperiti de zapada si sanii trase de cai;

Bruxelles- care gasduieste in fiecare an de sarbatori Winter Wonderland la Place Sainte Caterine;

Paris - “ Boulevard Sain German” si Place Sain- Sulpice, unde aveti ocazia sa rasfoiti istorie in timp ce sorbiti o cana cu vin


Piata de Craciun este un frumos obicei si un mod feeric de a incepe sarbatorle de iarna. In majoritatea oraselor din Europa gasiti o astfel de piata unde sa puteti spune stand la o cana cu vin fiert: “Mary Christmas!”








 
Alte articole din SARBATORI SI EVENIMENTE
Targ de toamna Bucuresti 2013, in Parcul Tineretului

Targ de toamna Bucuresti 2013, in Parcul Tineretului

Dragi bucuresteni, aveti timp suficient sa va alegeti muraturile! De vineri 27 septembrie si pana duminica 6 octombrie 2013, in fata ...

Povestea martisorului si superstitiile de 1 martie

Povestea martisorului si superstitiile de 1 martie

Dupa o iarna grea, asteptam sa dam jos cojoacele, sa se trezeasca natura la viata si sa ne incalzim sub razele soarelui prima ...

Dragobetele- sarbatoare cu dragoste

Dragobetele- sarbatoare cu dragoste

 “Logodnicul pasarilor”sau “Navalnicul”, cum mai este cunoscut in traditia romaneasca, Dragobetele este patronul ...

Boboteaza si obiceiurile ei

Boboteaza si obiceiurile ei

Boboteaza este a doua sarbatoare mare din an, dupa cea a Sfantului Vasile. Pe data de 6 ianuarie, crestinii praznuiesc Botezul Domnului sau Bo ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

A1599
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.