Preconceptie, Fertilitate

Mareste-ti sansele de a ramane insarcinata cu ajutorul dietei

Mareste-ti sansele de a ramane insarcinata cu ajutorul dietei

Ceea ce mancam are o importanta covarsitoare pentru felul in care aratam, pentru cum ne miscam si in general pentru starea noastra de sanatate. Dieta zilnica afecteaza de asemenea si nivelurile de fertilitatea ale unei persoane. Daca aveti probleme in a concepe un copil, trebuie sa acordati mai multa atentie si alimentelor pe care le includeti in dieta zilnica. Vreti sa stiti cum puteti creste sansele de a ramane insarcinata tinand cont de dieta? Cititi in randurile ce urmeaza. 

Sunt de preferat alimentele alcaline in locul celor acide

Lactatele, carnea, cafeaua, alcoolul, otetul, uleiul rafinat,ciocolata, supele la plic, mancarea tip fast
citeste mai mult...
De ce avem probleme cu fertilitatea?

De ce avem probleme cu fertilitatea?

Desi a ramane insarcinata pare a fi cel mai usor lucru din lume, nu este valabil pentru toate femeile. Exista mai multe motive pentru care conceperea unui copil poate deveni o problema destul de delicata. Iata cateva dintre aceste motive: 

Planificarea sarcinii(varsta inaintata) 

Tendinta de astazi pentru femei nu mai este de a se casatori de foarte tinere si de a face copii. Acum vor mai intai sa-si finalizeze studiile si sa-si construiasca o cariera. Si astfel, momentul conceperii unui copil se indeparteaza. Infertilitatea creste si ea o data cu varsta. Pentru o femeie ce are varsta peste 35 de ani,
citeste mai mult...
Temperatura bazala

Temperatura bazala

Cum putem determina perioada sigura de conceptie, bazandu-ne pe temperatura bazala? Este simplu, dar trebuie multa consecventa. Progesteronul, produs dupa ovulatie de corpul galben, este direct responsabil de cresterea temperaturii corpului femeii cu 0,4- 0,8 grade. Aceasta crestere se constata prin masurarea temperaturii bazale(in conditii de repaos, imediat dupa trezire), marcand momentul ovulator, datorita caruia se pot vedea “zilele sigure de conceptie” si cele nesigure. Pentru a putea fi cat mai aproape de adevar, trebuie masurata temperatura bazala timp de mai multe luni, astfel incat data ovulatiei sa poata fi stabilita cu 24 de ore inaintea ascensiunii termice.

Cum se masoara
citeste mai mult...
Importanta trompelor uterine in conceperea unui copil.

Importanta trompelor uterine in conceperea unui copil.

Trompele uterine sau tubele lui Fallopio sunt doua tuburi subtiri, una pe fiecare parte a uterului, care au urmatoarele "sarcini": trebuie sa asigure si sa sprijine captarea ovulului din cavitatea peritoneala, sa transporte ovulul  spre cavitatea uterina, sa duca spermatozoidul in locul de intalnire cu ovulul, sa ajute sa se produca fertilizarea si sa ajute la transportul embrionului in cavitatea uterina. Iata deci ce rol important au trompele uterine in conceperea unui copil.

Dar cum arata de fapt ? Din punct de vedere anatomic, trompele uterine sunt niste formatiuni musculare cilindrice, cu o lungime de 10- 14 cm. Ele fac
citeste mai mult...
Infertilitatea masculina

Infertilitatea masculina

Infertilitatea masculina, nu este un subiect despre care sa auzim vorbindu-se toata ziua la stiri, dar poate veti fi surprinsi sa aflati ca in zilele noastre infertilitatea masculina este aproape la fel de des intalnita ca si infertilitatea feminina.
Vestea buna este ca in cele mai multe cazuri, problemele de infertilitate masculina se rezolva fie prin tratarea problemei fie cu ajutorul tratamentelor de infertilitate. 

Cum se diagnosticheza infertilitatea masculina?

Infertilitatea la barbati se diagnosticheaza de obicei printr-o analiza a materialului seminal. Acest test relativ simplu implica prezenta barbatului si un laborator care poate sa evalueza o spermograma. Laboratorul analizeaza volumul, numarul, aspectul si mobilitatea spermatozoizilor.
citeste mai mult...
Spermograma

Spermograma

Spermograma este un test, care se recomanda atunci cand in cuplu se pune problema unei sterilitati de origine masculina. De fapt, spermograma este testul care arata daca barbatul este sau nu steril, adica daca este apt sau nu pentru conceperea unui copil.

Spermograma consta in recoltarea spermei la un laborator sau acasa si analizarea ei microscopica. Dupa recoltare se recomanda ca in primele 20 de minute, proba sa fie tinuta la temperatura corpului  pana la lichefierea sa. Transportul probei la laborator trebuie sa se faca in maxim 30 de minute, evitandu-se temperaturile extreme si actiunea directa a soarelui.

Inaintea efectuarii acestui test, barbatul
citeste mai mult...
Vreti sa aveti un copil, sau sunteti deja insarcinata?Faceti analize.

Vreti sa aveti un copil, sau sunteti deja insarcinata?Faceti analize.

E foarte important sa stiti cum stati din punct de vedere medical inainte de a avea un copil. Pentru o evaluare corecta a starii de sanatate este bine sa faceti cateva analize. Aceste analize va vor ajuta si in caz de infertilitate, deoarece rezultatele lor va vor lamuri aceasta problema. Analizele care trebuie efectuate inainte de a ramane insarcinata sunt: 

- generale, analize pe care le fac ambii parteneri

- dozari anticorpi, pe care le face doar viitoarea mama

- genetice, pe care le fac ambii parteneri

- testul Papanicolau, pe care il face doar femeia

- culturi de col, doar femeia

ANALIZE GENERALE:

Calcemie(determina nivelul
citeste mai mult...
Dieta pentru a ramane insarcinata

Dieta pentru a ramane insarcinata

Cat, cum si ce mancam ne poate afecta intreg organismul si deci si fertilitatea. Iata cateva sfaturi care va vor mari sansele de a ramane insarcinata cu ajutorul unei diete sanatoase. 

Reduceti consumul de cofeina sau chiar eliminati-o de tot din dieta zilnica. Acesta este un vasoconstrictor care poate face ca fluxul de sange catre uter sa fie redus, iar nidatia embrionului sa fie dificila.

Schimbati- va stilul de viata si mancati sanatos. Includeti in dieta dumneavoastra legume crude, nuci cereale integrale, seminte si consumati cat mai putina proteina animala. Beti multa apa si evitati bauturile carbogazoase si alcoolul.

Evitati substantele
citeste mai mult...
Cum poti urmari perioada fertila?

Cum poti urmari perioada fertila?

In medie o femeie are un ciclu normal de 28-32 de zile, insa unele femei pot avea perioade mai lungi sau mai scurte. Cea mai mare parte a femeilor insa, au ovulatie intre ziua 11si ziua 21 a ciclului lor facand calculul incepand cu prima zi de ciclu. Aceasta este deci perioada cea mai fertila, in aceasta perioada fiind momentul in care poti sa concepi un copil.

Cum puteti sti cand se produce ovulatia?

Ovulatia poate fi detectata dupa mai multe semne:

- inainte de ovulatie, mucusul cervical are o consistenta apoasa, alunecoasa( seamana foarte bine cu “albusul de ou”) fiind mediul
citeste mai mult...
Ovulatia. Ce inseamna ovulatia?

Ovulatia. Ce inseamna ovulatia?

Fiecare femeie se naste cu milioane de ovule imature care asteapta ovulatia.
Ovulatia apare atunci cand ovarul elibereaza un ovul matur, care parcurge tubul falopian(legatura dintre ovar si uter) ajungand in uter si este disponibil pentru a fi fecundat.
Ovulatia incepe in cea de a doua saptamana dupa perioada menstruala. In cursul acestei saptamani, hipofiza, o glanda care se afla in creier si care comanda intreaga activitate hormonala a organismului, secreta estrogeni, va determina maturizarea ovulului imatur continut de ovar.



In ovar, fiecare ovul existent este hranit prin mai multe straturi de celule de restul tesutului ovarian, celule care formeaza in jurul
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.