Copil 3- 12 Ani

Cum pregatim copilul pentru prima zi de scoala?

Cum pregatim copilul pentru prima zi de scoala?

Dupa ce s-a incheiat o etapa in viata copilului – gradinita, urmeaza o alta si anume scoala. Prima zi de scoala este o zi cu multe emotii atat pentru copil cat si pentru parinti, dar este si un nou inceput...Tocmai de aceea pregatirile pentru inceperea scolii trebuie sa se faca cu ceva timp inainte. Dar nu pregatirile materiale trebuie sa primeze ci pregatirea psihologica a copilului.

Iata cateva sfaturi pe care ar trebui sa le urmati daca vreti sa aveti un scolar fericit:

Incepeti sa creati cu cateva saptamani inainte de inceperea scolii, o rutina in ceea ce priveste ora de culcare
citeste mai mult...
Copilul stangaci

Copilul stangaci

Traim intr-o lume a dreptacilor si de aceea copilul stangaci poate intampina uneori anumite dificultati in a-si trai viata. Copilul poate fi etichetat ca neindemanatic, dificil, sau incomod. Nimeni nu stie insa de ce, din familii de dreptaci se nasc copii stangaci. 
 
Medicii si psihologii sustin ca lucrul acesta nu poate fi ignorat fara a pune in pericol starea emotionala, sanatatea fizica si mentala a copilului.
Multi parinti care-si vad copilul facand anumite lucruri cu mana stanga isi pun intrebarea daca nu cumva copilul lor este stangaci si daca trebuie sa impiedice aceasta tendinta. In cele mai multe cazuri copiii sunt
citeste mai mult...
Cum ne pregatim de gradinita?

Cum ne pregatim de gradinita?

  Lumea noua a gradinitei, aduce in viata copilului multe schimbari. Aceasta lume noua in care copilul intra este diferita de cea pe care a experimentat-o pana acum. Normele gradinitei pot fi diferite de cele din familie, astfel ca, copilul trebuie sa devina flexibil. Este o incercare importanta. Dar, daca v-ati hotarat asupra unei gradinite iar in septembrie va fi prima zi, se impune atat pentru copil cat si pentru parinti o pregatire in acest sens.

Pentru copiii care au frecventat deja o cresa lucrurile sunt foarte simple. Ei stiu ca parintii ii duc dimineata sa se intalneasca cu prietenii
citeste mai mult...
Cum scapam de timiditate?

Cum scapam de timiditate?

Timiditatea nu este un defect! Timiditatea este o dovada de sensibilitate! 
Un amestec de emotii, frica, neplacere sau interes, creioneaza tabloul timiditatii. Copiii timizi simt o teama, mai ales atunci cand sunt in centrul atentiei. De aceea ei evita sa ajunga in situatii in care ar putea fi in centrul atentiei, sau in situatii in care ei nu se simt in siguranta, sau se simt stanjeniti. 
 
 
Ei traiesc aproape tot timpul cu teama de ridicol si cu teama de a nu fi judecati. In aproape orice forma, timiditatea se trateaza, doar trebuie sa-i acordati putina atentie.
Iata cateva lucruri de care trebuie
citeste mai mult...
Copilul si frica de apa

Copilul si frica de apa

Chiar daca primele luni de existenta ale copilului s-au petrecut in apa, mai exact in lichidul amniotic, totusi unor copii le este frica de apa.
Frica de apa se instaleaza de multe ori atunci cand mergeti cu copilul in concediu la mare. Valurile sunt cele care il sperie pe copil si apare sentimentul de frica. 
 
Copilul curajos se transforma brusc intr-un copil speriat, care refuza sa intre in apa, sa se ude mai sus de genunchi si tipa la venirea fiecarui val la tarm.
Cum putem schimba situatia?
In primul rand nu fortati copilul. Prin fortarea copilului nu faceti altceva decat sa-i adanciti
citeste mai mult...
Pedepsele in educatia copilului

Pedepsele in educatia copilului

Oricarui copil trebuie sa i se impuna o disciplina, pentru a se comporta intr-o maniera acceptabila fata de altii si pentru a respecta anumite limite impuse de societate. Uneori pedeapsa pare sa fie cea mai buna solutie si uneori este chiar inevitabila. 
Pedepsele trebuie sa fie folosite ca masuri de corectie si doar atunci cand este imperios necesar.
Iata cateva idei pentru a disciplina un copil evitand cat mai mult pedeapsa:
Parintii trebuie sa aiba o consecventa in comportamentul lor cu copiii. Trecerea de la o extrema la alta( de la multa indulgenta la severitate), poate crea confuzii copilului, si poate fi
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.