Pedepsele in educatia copilului

2706 afisari | 22 Mai 2009
 
Pedepsele in educatia copilului 1
Oricarui copil trebuie sa i se impuna o disciplina, pentru a se comporta intr-o maniera acceptabila fata de altii si pentru a respecta anumite limite impuse de societate. Uneori pedeapsa pare sa fie cea mai buna solutie si uneori este chiar inevitabila.

 

Pedepsele trebuie sa fie folosite ca masuri de corectie si doar atunci cand este imperios necesar.

Iata cateva idei pentru a disciplina un copil evitand cat mai mult pedeapsa:

Parintii trebuie sa aiba o consecventa in comportamentul lor cu copiii. Trecerea de la o extrema la alta( de la multa indulgenta la severitate), poate crea confuzii copilului, si poate fi pedepsit pentru lucruri pentru care alta data ar fi trecut neobservate.

Incercati sa dati un avertisment inainte de a pedepsi copilul. Nu-l amenintati si nu-i spuneti ca o sa-l pedepsiti daca nu intentionati sa o faceti.

Nu pedepsiti copilul pentru lucruri ocazionale, care sunt firesti in etapele dezvoltarii lui, chiar daca aceste lucruri nu sunt bune.(istericalele, suptul degetului)

Nu pedepsiti niciodata copilul pentru accidente minore cum ar fi varsatul unui pahar cu suc pe canapea. Spuneti-i doar sa fie mai atent data viitoare.

Pedepsele fizice cum ar fi loviturile, bataia, sunt intotdeauna de evitat. Pedepsele fizice formeaza copilului un caracter agresiv si nu reprezinta o solutie.

Pedeapsa pe o perioada scurta de timp reprezinta una din cele mai bune tehnici de disciplinare. Copilul poate fi pus la colt intr-o camera, timp de maxim 5- 10 minute, timp in care nu are voie sa comunice cu nimeni.

Pedeapsa mai poate consta si in oprirea copilului de a viziona la tv desenul lui preferat. Dar nu trebuie niciodata oprit de la apa sau de la alimente oricare ar fi acelea.

Copilul trebuie facut sa inteleaga ca pedepsele nu sunt impotriva lui ca individ ci impotriva comportamentului nedorit pe care l-a avut. Acest lucru face ca relatia dintre dumneavoastra si copil sa ramana neatinsa iar copilul sa beneficieze de o sanatate emotionala buna si sa se bucure de o copilarie fericita.

 

 


Citeşte mai multe despre: pedepse,   educatia copilului,   parinti,   disciplina
 
Alte articole din COPIL 3- 12 ANI
Cum pregatim copilul pentru prima zi de scoala?

Cum pregatim copilul pentru prima zi de scoala?

Dupa ce s-a incheiat o etapa in viata copilului – gradinita, urmeaza o alta si anume scoala. Prima zi de scoala este o zi cu multe emoti ...

Copilul stangaci

Copilul stangaci

Traim intr-o lume a dreptacilor si de aceea copilul stangaci poate intampina uneori anumite dificultati in a-si trai viata. Copilul poate fi etichetat ...

Cum ne pregatim de gradinita?

Cum ne pregatim de gradinita?

  Lumea noua a gradinitei, aduce in viata copilului multe schimbari. Aceasta lume noua in care copilul intra este diferita de cea pe care a exper ...

Cum scapam de timiditate?

Cum scapam de timiditate?

Timiditatea nu este un defect! Timiditatea este o dovada de sensibilitate!  Un amestec de emotii, frica, neplacere sau interes, cr ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

C831B
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.