Pui cantonez
Pentru puiul cantonez, bucatile de piept de pui taiate fasii se pun la marinat 30 de minute, in doua linguri de sos de soia, 1 lingura de amidon alimentar si 2 linguri de vin. Dupa ce s-a marinat, pieptul de pui se scurge de zeama si se tavaleste prin amidon dupa care se pune la prajit in ulei incins pana ce bucatile capata o culoare auriu inchis.
Zeama de la compotul de ananas se amesteca cu sarea si cu otetul si se pun la fiert 7-8 minute pana se subtiaza. Se adauga sosul de soia, zaharul, bucatile de ananas din compot, ciupercile taiate felii, ceapa, ardeiul rondele si alunele. Se mai fierb 5-6 minute. Se adauga si fasiile de piept de pui, se amesteca si se mai lasa 1 minut. Taiteii se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurg bine de apa. Puiul cantonez, se serveste cald, alaturi de taitei sau de orez.
Porc Sichuan
Reteta din bucataria chinezeasca Ingrediente: 250g carne de porc, 1 praz(doar partea alba), 2 ardei grasi(unul rosu si unul v ...
Pui chinezesc cu sos chili
Reteta din bucataria chinezeascaIngrediente: 500g de piept de pui dezosat, 5 catei de usturoi, 1 lingura de sherr ...
Pui chinezesc cu ananas si ardei
Reteta din bucataria chinezeasca Ingrediente: 500g piept de pui, 5 cepe mari, 3 ardei, 1 cana cu suc de ananas cu fruct, 12 l ...
Pui cu creveti si omleta
Reteta din bucataria chinezeasca Ingrediente: 500g piept de pui, 500g creveti curatati, 400g de mazare, 6 fire ceapa verde, ...
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari