Diversificarea alimentatiei sugarului. Sase trucuri de nutritie pentru a face prima masa mai usoara

3636 afisari | 17 Mai 2009
Ruxandra
 
Diversificarea alimentatiei sugarului. Sase trucuri de nutritie pentru a face prima masa mai usoara 1
  Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca, copiii ar trebui sa fie hraniti doar cu lapte de mama sase luni si diversificarea alimentatiei sa se faca dupa aceasta perioada. Este bine deci, sa alaptati copilul cat mai mult cu putinta. Dar nu este bine sa amanti diversificarea dupa sase luni.

 

 

 

Laptele nu va mai satisface nevoile sale nutritive. Odata ce incepeti diversificarea o sa fiti surprinsi de cat de repede creste apetitul copilului. Iata cateva trucuri pentru a avea un start bun in ce priveste diversificarea alimentatiei la sugari :

Alegeti un moment in care sunteti relaxata. Alimentatia sugarului trebuie sa se faca intr-un moment de calm si liniste.

Alegeti un moment in care copilul nu este prea obosit sau nu ii este foarte foame. La micul dejun poate fi prea agitat iar seara se poate da peste cap rutina de culacre. Pranzul este deci ideal pentru prima masa.

Nu ii dati o masa intreaga prima data. Ii dati doar 30 ml si eventual ii puneti si putin lapte pentru ca bebe sa se obisnuiasca treptat cu gustul si textura de solide.

Asezati-l in scaunul de masa. Incercati sa nu apelati la jucarii sau la televizor.

Incepeti cu supa de legume. Daca ii veti da prima data fructele care sunt dulci, e foarte posibil ca atunci cand o sa incercati sa ii dati legumele sa nu-i mai placa si sa vi le refuze. De altfel legumele sunt foarte importante pentru alimentatia sugarului iar introducerea lor in dieta de zi cu zi il vor feri de boli de nutritie mai tarziu.

Puneti putina mancare in lingurita si nu insistati daca copilul plange. Lasati-l daca e suparat 15 minute, zambiti-i si incearcati din nou.

Nu exagerati. Cateva lingurite sunt suficiente pentru prima zi. Completati cu lapte, pana ajungeti sa ii dati un pranz de 150-200 ml.

 

 


 
Alte articole din BEBE 0- 1 AN
Cum si cand cantarim bebelusul?

Cum si cand cantarim bebelusul?

 “Oare bebe a mancat suficient?” sau “Bebe a luat destul in greutate?” Nimic anormal in aceste doua intrebari, da ...

Alimente interzise lui bebe in primul an de viata

Alimente interzise lui bebe in primul an de viata

Iata o lista cu cateva alimente de care ar trebui sa-l feresti pe bebe pana ce implineste un anisor. Unele ii pot provoca alergii, altele botuli ...

Prima baie a bebelusului

Prima baie a bebelusului

Primele zile acasa cu puiutul le fac pe proaspetele mamici, care si asa sunt destul de fragile dupa nastere, sa se simta neputincioase. Bebe e atat de ...

Primul an de viata al copilului. Lucruri marunte sau adevarate probleme?

Primul an de viata al copilului. Lucruri marunte sau adevarate probleme?

Este absolut normal sa supravegheati cu multa atentie sanatatea copilului dar si dispozitia acestuia in primul an de viata. Foarte multe situatii insa ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

3DF90
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.