Bronsita sau bronhopneumonia la copii

11336 afisari | 25 Octombrie 2009
Mihaela
 
Bronsita sau bronhopneumonia la copii 1
  Bronhiile continua caile respiratorii pana la plamani, unde se ramifica ca si ramurile unui copac. Bronhiile sunt captusite cu o mucoasa. Firisoarele de par din acesta mucoasa curata aerul inspirat de praf si de alte corpuri straine. Germenii patogeni care provoaca si racelile, in cazul in care apare bronsita maresc productia de mucoasa bronsica.

Prin tuse, copilul reuseste sa mai scape de acest mucus care este in plus.

Bronsita sau bronhopneumonia sunt deci imbolnaviri ale aparatului respirator care necesita  ingrijiri speciale. Cei mai predispusi sunt copiii de varsta mica care nu au inca o imunitate formata, iar bronhopneumonia apare indeosebi la sugari si copii foarte mici.

In general sunt mai sensibili si mai expusi la aceste imbolnaviri: copiii rahitici, distrofici, cei prematuri, cei alimentati artificial, cei al caror organism nu a fost calit pri mijloace naturale(apa, soare, aer), sau care nu sunt corect ingrijiti.

 

Bronsita sau bronhopneumonia apare cu o frecventa mai mare in timpul rece, umed, adica incepand din lunile de toamna pana in primavara. Aceste boli nu se datoresc direct “racelii”, ci responsabili de aparitia lor sunt niste microbi sau virusi care se transmit de la persoane gripate sau racite care au guturai, stranuta si tusesc. De aceea este bine ca, pe copiii mici sau pe sugari sa-i ferim de aceste persoane.

 

Bronsita isi face aparitia de regula prin guturai, tuse sau febra mare. De cele mai multe ori bronsita incepe cu o tuse seaca, uscata, care se mai inmoaie in cateva zile, devenind o tuse flegmatica, productiva. Copiii nu pot inlatura flegma prin tuse, ei inghitind-o pur si simplu. Daca nu se merge de urgenta la doctor si daca nu se iau masurile necesare, infectia coboara din bronhii in jos pana la plamani si apare bronhopneumonia. Febra se ridica pana la 39- 40 grade, copilul este agitat, tuseste si respira foarte greu.

 

Pentru a preveni aceste imbolnaviri, se vor lua masuri ca sugarul sa nu devina distrofic sau rahitic, alimentandu-l cat mai mult natural(alaptat cel putin pana la 6 luni).

O alta metoda de prevenire a bronsitei si bronhopneumoniei este calirea copilului prin mijloace naturale: aer, apa, soare.

Nu se va merge cu copilul foarte mic prin supermarketuri sau prin locuri foarte aglomerate mai ales in perioada de viroze.

In dormitorul copilului trebuie asigurata o umiditate optima a aerului.(cu ajutorul unui umidificator sau prin fereastra deschisa).

Inca de la primele semne ale bolii, copilul trebuie dus cat mai urgent la medic pentru a-i administra cat mai repede tratamentul ce se impune.

Copilul poate fi ajutat de ceaiuri bronsice(ceaiul de cimbrisor este foarte bun).

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Citeşte mai multe despre: bronsita,   bronhopneumoni,   boli,   copilul,   sugari,   copiii mici,   tuse
 
Alte articole din SANATATEA COPILULUI
Tusea la copii

Tusea la copii

Intalnim mai multe situatii pentru care un copil tuseste. De regula, tusea ca si febra este doar un mecanism de aparare al organismului care a ...

Cand febra e mare...

Cand febra e mare...

Febra este un mijloc natural de aparare si arata faptul ca organismul reactioneaza bine si incearca sa lupte impotriva unei infectii. Ins ...

Rotavirusul

Rotavirusul

Inceputul infectiei, seamana cu o viroza respiratorie datorita febrei ridicate, cu o faringo- amigdalita, cu o rinita sau cu o otita medie. Du ...

Varsaturile la copii

Varsaturile la copii

Varsaturile se intalnesc foarte des la copii. In general stomacul are o reactie la mancare, dar uneori reactioneaza si la virusi ori la bacter ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

890B1
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.