Vacante Bulgaria

Sveti Vlas

Sveti Vlas

La aproximativ 4 ore de mers cu masina de Bucuresti se afla un loc unde muntele se intalneste cu marea, unde natura iti inunda sufletul de lumina si fericire si unde ai impresia ca esti intr-o alta lume...mult departe de lumea ta.

Statiunea Sveti Vlas, o destinatie turistica cu o puternica ascensiune, se afla pe coasta Marii Negre, la poalele muntelui Stara Planina, foarte aproape de statiunea Sunny Beach (la 3 km) si la 9 km de orasul Nessebar. Are aproape 3000 de locuitori si este una din cele mai "noi" statiuni din Bulagaria. Aici majoritatea investitiilor (germane, britanice si bulgaresti),
citeste mai mult...
Balcic

Balcic

Balcic este un oras- statiune balneara, situat la 30 km nord de orasul Varna, 37 km km sud-est de Dobrich , si la 500km est de capitala Bulgariei Sofia. Oras atat de iubit de Regina Maria, Balcic a apartinut Romaniei aprox. 27 de ani intre anii 1913-1940. Este un oras foarte vechi, in antichitate se numea Cruni, iar mai tarziu s-a chemat Dionysopolis, dupa numele zeului vinului Dionysos. 
In anul 1940 Balcicul a trecut inapoi la Bulgaria.Orasul are peste 13000 de locuitori fiind un port comercial important la Marea Neagra si una dintre cele mai atractive destinatii turistice din Bulgaria.
Orasul
citeste mai mult...
 Sf. Constantin si Elena

Sf. Constantin si Elena

Statiunea Sf. Constantin si Elena este cea mai veche statiune de pe litoralul bulgaresc situata intr-o padure cu frunze cazatoare, se afla la doar noua kilometri de Varna. Este situata pe coasta Marii Negre, in partea de est a Bulgariei la 10 km de statiunea Albena si la 22 de km de Aeroportul Varna.


 


 


Statiunea a fost constrita acum aproape un secol, si a reprezentat gazda bolnavilor de tuberculoza. Numele statiunii vine de la Manastirea Sf. Constantin si Elena, manastire ce a fost construita la inceputul secolului al 18-lea. Turistii se pot bucura astazi de cazare in conditii foarte
citeste mai mult...
Sunny Beach

Sunny Beach

Statiunea Sunny Beach este cea mai mare statiune de pe litoralul bulgaresc. La doar 35 km nord de orasul Burgas, la granita cu  Nessebar, statiunea are o plaja foarte generoasa de peste 8 km lungime si 30- 60 m latime ce se intinde in lungul
 
 
 
unui golf semicircular de pe coasta sudica a Marii Negre. Cu nisipul ei foarte fin, auriu, cu o intrare in mare usor inclinata, deloc periculoasa, cu o apa foarte curata si cu 1700 de ore de soare din mai pana in septembrie Sunny Beach este una din cele mai bune destinatii de vacanta din Europa.
citeste mai mult...
Nessebar

Nessebar

Monument al civilizatiei bulgaresti, orasul Nessebar este un oras foarte vechi, situat in regiunea Burgas, la aproximativ 120 km sud de Balcic. Nessebar este un oras statiune turistica,asezat pe litoralul bulgaresc si construit pe vechile ruine ale asezarii trace Mesambria.
 
 Mesambria inseamna orasul lui Melsa si a fost dat de greci in anul 510 dupa Hristos cand au colonizat asezarea. Patronul orasului a fost ales zeul Apolo, grecii ridicand un teatru si un templu in cinstea lui. Din secolul XI, numele de Mesambria a fost inlocuit cu numele slav Nessebar.
Este unul din cele mai vechi orase din Europa locuit de
citeste mai mult...
Nisipurile de aur

Nisipurile de aur

 
 
Situata la 19 km nord- est de Varna, statiunea este cea mai mare de pe coasta de nord a Marii Negre intinzandu- se pe mai mult de 1800 hectare de teren. Statiunea este renumita pentru nisipul sau alb si pentru marea de un albastru foarte clar.


 
 
 
De asemenea are o vegetatie foarte bogata, fiind plina de arburi si arbusti. Datorita izvoarelor termale, vegetatiei abundente si nisipului auriu, statiunea este considerata perla litoralului bulgaresc. Sezonul estival este deschis din mai pana in octombrie.

Plaja se intinde pe o lungime de aproximativ 4 km si o latime de 100 m. Statiunea dispune de
citeste mai mult...
Albena

Albena

Atunci cand planificati o vacanta, primul lucru pe care ar trebui sa-l luati in cosiderare- in afara de destinatie si durata, este bugetul. Bulgaria, cu coasta Marii Negre, reprezinta la momentul acesta cel mai bun echilibru intre oferta si costuri.

 
ALBENA
Albena este o statiune frumoasa si curata, cunoscuta pentru gradinile sale florale,situata la 12 km sud- vest de Balcic si foarte aproape de aeroportul international Varna(30 km). Marea este curata cu plaja de nisip alb, cu o clima temperat continentala, o incantare pentru toate varstele.

Hotelurile din statiune sunt situate fie chiar pe plaja, fie pe dealurile din apropiere. Sunt
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.