Balcic
In anul 1940 Balcicul a trecut inapoi la Bulgaria.Orasul are peste 13000 de locuitori fiind un port comercial important la Marea Neagra si una dintre cele mai atractive destinatii turistice din Bulgaria.
Orasul este inconjurat de dealuri albicioase, motiv pentru care mult timp a fost numit Orasul Alb. Din acelasi motiv si tarmul a fost botezat Coasta de Argint. Este un oras preferat de impatimitii de fotografie mai ales datorita caselor acoperite toate cu tigla rosie.
Ce puteti vedea. Balcicul se poate lauda cu o gradina botanica impresionanta, unica in Europa centrala si de est pentru colectia sa de cactusi, cea mai mare si mai bogata gradina din Balcani. Gradina are peste 2500 de plante, unele foarte rare, unde studentii de la Universitatea din Sofia vin pentru orele de practica. Gradina care se numeste Tenha Yuva(Cuibul linistit) reprezinta o oaza de liniste si de relaxare pentru foarte multi oameni care fie locuiesc in Balcic fie doar trec pe aici.
Complexul regal este de departe cel mai vizitat obiectiv turistic. El este compus din palatul central cu turnul, un parc cu terase, o manastire, un izvor de apa, case sculptate, tronul de sub copacul vechi, de unde Regina Maria privea de multe ori apusul soarelui, capela- unde se afla inima reginei la dorinta expres a acesteia.
Muzeul de Arta si Muzeul Etnografic sunt alte obiectiv ce trebuie vizitate.
Nu trebuie sa parasesti Balcicul daca nu ai vazut Capul Kaliacra- o formatiune de stanci calcaroase aflat la aproxc. 40 km distanta de Balcic.
Statiunile Albena si Nisipurile de Aur sunt relativ aproape si pot fi de asemenea vazute.
Cazarea. In Balcic exista foarte multe posibilitati de cazare de la hoteluri, camping sau particulari la camere in Palatul Regal(evident la un pret pe masura). Cele mai cunoscute hoteluri sunt Balcic Hotel, Dionlsopolis Hotel si Elite Hotel. Turistii pot opta si pentru camping care se afla la mica distanta de Balcic. Exista doua variante in acest sens si anume Sandrino Camping si Belyiat Bryag Camping.
Ce puteti manca. In Balcic gasesti mancare pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele. De la chiosculete pe strada cu diferite preparate ca pizza, spaghetti, peste si fructe de mare, la restaurante mari cu “staif”. Preparatele sunt fie din bucataria bulgara fie din cea internationala avand meniuri foarte variate.
Transport. Se poate calatori cu autobuzule, microbuzele sau taxiurile.
{youtube}zb8hPxiKJyk{/youtube}
Sursa foto:public.fotki.com
Sveti Vlas
La aproximativ 4 ore de mers cu masina de Bucuresti se afla un loc unde muntele se intalneste cu marea, unde natura iti inunda sufletul de lum ...
Sf. Constantin si Elena
Statiunea Sf. Constantin si Elena este cea mai veche statiune de pe litoralul bulgaresc situata intr-o padure cu frunze cazatoare, se afla la doar nou ...
Sunny Beach
Statiunea Sunny Beach este cea mai mare statiune de pe litoralul bulgaresc. La doar 35 km nord de orasul Burgas, la granita cu Nessebar, statiunea ar ...
Nessebar
Monument al civilizatiei bulgaresti, orasul Nessebar este un oras foarte vechi, situat in regiunea Burgas, la aproximativ 120 km sud de Balcic. Nesseb ...
COMENTARIUL TAU
* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate
- Top citiri
- Top recomandari