Nessebar

6948 afisari | 01 Iunie 2009
Iris
 
Nessebar 1
  •  1
Monument al civilizatiei bulgaresti, orasul Nessebar este un oras foarte vechi, situat in regiunea Burgas, la aproximativ 120 km sud de Balcic. Nessebar este un oras statiune turistica,asezat pe litoralul bulgaresc si construit pe vechile ruine ale asezarii trace Mesambria.  

 Mesambria inseamna orasul lui Melsa si a fost dat de greci in anul 510 dupa Hristos cand au colonizat asezarea. Patronul orasului a fost ales zeul Apolo, grecii ridicand un teatru si un templu in cinstea lui. Din secolul XI, numele de Mesambria a fost inlocuit cu numele slav Nessebar.

Este unul din cele mai vechi orase din Europa locuit de aproape 3000 de ani. Aici gasiti cele mai bine conservate cladiri din Evul Mediu. Din anul 1983 vechiul oras din Nessebar a fost inscris in patrimoniul UNESCO. Oras strategic dintotdeauna si-a pierdut de-a lungul timpului o treime din suprafata, care a fost acoperita de mare.

Casele majoritatea albe cu acoperis rosu, au un aer tipic bulgaresc, construite pe fundatii inalte de piatra cu etaje si mansarde din lemn. Ferestrele sunt acoperite majoritatea cu obloane, ornate cu incuietori de metal si minunate gradini cu flori. Strazile pavate cu piatra, sunt destul de inguste si pline de magazine de suveniruri, de terase si restaurante. Zornitza este un restaurant pe care e bine sa nu-l ratezi, te imbie sa gusti din multimea de preparate din peste.

Municipiul Nessebar este alcatuit din trei orase Nessebar, Obzor si St. Vlas si 11 sate Ravda, Orizare, Giliovdsa, Tunkovo, Banya, Kosharitsa, Panitsovo, Rakovsko, Priseltsi, Koznitsa si Emona avand o populatie de circa 21000 si o suprafata de 423 km

Statiunile se intind de-a lungul Marii Negre, cu o apa foarte limpede si clara si plaje cu nisip foarte fin.Apa marii creste treptat ceea ce inseamna siguranta si distractie pentru copii. Este una din cele mai bune destinatii pentru familiile cu copii. Sezonul turistic tine pana in luna octombrie datorita pozitiei sale sudice.

Locurile de cazare incep de la pensiuni mici si accesibile oricarui buzunar si pana la hoteluri grandioase de patru si cinci stele cu servicii all inclusive.

Exista doua plaje principale in statiunea Nessebar: una care uneste orasul cu statiunea Sunny Beach si cealalta la sud de Nessebar. La mijloc se afla peninsula pe care este asezat orasul vechi. Plajele sunt printre cele mai mari de pe coasta Marii Negre, avand un nisip foarte fin. Turistii sunt in marea majoritate nemti sau englezi. Cea mai mare atractie o reprezinta sporturile nautice. Zilnic se fac excursii pe Marea Neagra cu vaporasele. Orasul Nessebar este gazda golfuletelor romantice.

In Nessebar se pot vizita Moara de vant si casele Diamanti, ruinile zidurilor cetatii, baia turceasca, captain Pavel, Panayot Mouskoyani, muzeul de arheologie, muzeul etnografic, Biserica Sf. Stefan, Biserica Sf. Spas care contine fresce din secolul17. Se spune ca in Nessebar au existat peste 40 de biserici, dar nu exista astazi date certe decat pentru 26 dintre ele, orasul avand cele mai multe biserici pe cap de locuitor.

La doar 3 km de Nessebar se afla statiunea Sunny Beach cea mai mare statiune din Bulgaria, cu distractie maxima si viata de noapte foarte activa.

Distanta intre Bucuresti si Nessebar este de aproximativ 350 de kilometri.

 {youtube}OqrU_1X9e-Y{/youtube} 


Citeşte mai multe despre: Nessebar,   litoralul bulgaresc,   statiunea Nessebar
 
Alte articole din VACANTE BULGARIA
Sveti Vlas

Sveti Vlas

La aproximativ 4 ore de mers cu masina de Bucuresti se afla un loc unde muntele se intalneste cu marea, unde natura iti inunda sufletul de lum ...

Balcic

Balcic

Balcic este un oras- statiune balneara, situat la 30 km nord de orasul Varna, 37 km km sud-est de Dobrich , si la 500km est de capitala Bulgariei Sofi ...

 Sf. Constantin si Elena

Sf. Constantin si Elena

Statiunea Sf. Constantin si Elena este cea mai veche statiune de pe litoralul bulgaresc situata intr-o padure cu frunze cazatoare, se afla la doar nou ...

Sunny Beach

Sunny Beach

Statiunea Sunny Beach este cea mai mare statiune de pe litoralul bulgaresc. La doar 35 km nord de orasul Burgas, la granita cu  Nessebar, statiunea ar ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

06BA4
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.