Ingrijirea ombilicului(buricului) la nou-nascut

10634 afisari | 10 Decembrie 2009
Vanessa
 
Ingrijirea ombilicului(buricului) la nou-nascut 1
  Dupa nasterea bebelusului, cordonul ombilical este taiat si pansat cu foarte multa atentie. Restul cordonului ombilical de 5-6 cm se va usca, iar apoi va cadea singur. Pana cand cicatricea ombilicala se vindeca complet, trebuie mentinuta zona curata si uscata pentru a nu se infecta.

 

 

Iata cateva sfaturi ce vin in intampinarea prospetelor mamici pentru a sti cum sa ingrijeasca cat mai corect ombilicul nou-nascutului:

 

Zona ombilicului trebuie lasata libera, fara a o acoperi cu diverse comprese sterile sau pansamente. Cu cat este mai expusa aerului cu atat vindecarea este mai rapida.

Dupa ce ii faci baie bebelusului, in cazul in care restul de cordon ombilical nu s-a cicatrizat, sterge usor zona cu o compresa sterila inmuiata in ceai de musetel sau apa calduta sau alcool medicinal, iar apoi las-o putin expusa la aer.

In cazul in care apare o usoara inflamatie, inrosire sau sangerare, se tamponeaza zona cu un betisor de ureche pe care am pus o solutie Betadine.

Nu va fie teama sa ingrijiti buricul lui bebe! Pe bebe nu il doare!

Este important ca atunci cand infasam copilul, sa avem grija ca scutecul sa nu atinga ombilicul, pentru ca el trebuie ferit de urina, scaun sau umezeala.

Atentie! Daca pielea din jurul ombilicului este rosie, iar zona este umflata si calda cu o secretie urat mirositoare, trebuie sa consultati de urgenta medicul. Inseamna ca ombilicul nou- nascutului s-a infectat.

 

 

 

 

 


 
Alte articole din BEBE 0- 1 AN
Cum si cand cantarim bebelusul?

Cum si cand cantarim bebelusul?

 “Oare bebe a mancat suficient?” sau “Bebe a luat destul in greutate?” Nimic anormal in aceste doua intrebari, da ...

Alimente interzise lui bebe in primul an de viata

Alimente interzise lui bebe in primul an de viata

Iata o lista cu cateva alimente de care ar trebui sa-l feresti pe bebe pana ce implineste un anisor. Unele ii pot provoca alergii, altele botuli ...

Prima baie a bebelusului

Prima baie a bebelusului

Primele zile acasa cu puiutul le fac pe proaspetele mamici, care si asa sunt destul de fragile dupa nastere, sa se simta neputincioase. Bebe e atat de ...

Primul an de viata al copilului. Lucruri marunte sau adevarate probleme?

Primul an de viata al copilului. Lucruri marunte sau adevarate probleme?

Este absolut normal sa supravegheati cu multa atentie sanatatea copilului dar si dispozitia acestuia in primul an de viata. Foarte multe situatii insa ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

DC24C
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.