Cura cu polen

17396 afisari | 14 Septembrie 2009
Ruxandra
 
Cura cu polen 1
  Unul din cele mai valoroase produse ale stupului, este polenul. Polenul este cules de catre albine, dupa care este adus in stupi reprezentand hrana de baza pentru cresterea puilor. Cules apoi de catre apicultori, polenul ajunge sa fie folosit pentru sanatatea oamenilor.

 

 

 

 

Plin de vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi(metionona, jizina, glutamina, cistina,etc), polenul ar trebui sa faca parte din dieta zilnica a fiecarei persoane. Foarte folositor pentru persoanele obosite fizic si intelectual, pentru persoanele in convalescenta, pentru viitoarele mame, pentru batrani si pentru copii, polenul nu trebuie sa lipseasca din alimentatie.

Pentru o persoana adulta, consumul de polen in timpul unei cure poate sa ajunga pana la 1 kg.

La inceput se va lua cate o lingurita de polen inainte de micul dejun sau inainte de masa de pranz. Polenul se ia pe stomacul gol. Se va mesteca incet dupa care se va bea putina apa. Cu cat se va mesteca mai bine cu atat elementele sale nutritive vor fi mai bine asimilate de catre oraganism. Doza va creste progresiv pana la o lingura, iar cura va dura intre 7 -30 zile. Copiii vor lua doze mai mici de polen de ½ lingurita de 2-3 ori pe zi inainte de mesele principale, timp de 30- 60 de zile. Atat adultii cat si copiii vor face 3 cure de polen pe an, la distante egale de timp.

Beneficiile curelor cu polen vor fi resimtite mai ales de persoanele anemice, nervoase, apatice, cu tulburari de crestere, de persoanele care acuza stari de excitabilitate, de apatie, de insomnie, tulburari de tranzit intestinal(diaree sau constipatie). Efectul benefic al curelor cu polen poate fi resimtit si de bolnavii cu artroze. Polenul este de asemenea foarte util si celor care sunt subponderali si doresc sa se ingrase.

Polenul este totusi contraindicat in anumite afectiuni: colesterol marit, obezitate, diabet zaharat, lipide in sange, adenom de prostata, hiperfunctii hipofizare, hiperfunctii tiroidiene, suprarenale si testiculare si celor care sunt alergici la polen.

Polenul trebuie sa fie intotdeauna uscat. Nu folositi niciodata polenul care este umezit deoarece este toxic.

Polenul este bine sa fie cat mai proaspat. Prin pastrare, activitatea biologica a polenului scade, astfel incat la 6 luni se reduce la jumatate, iar la 1 an dispare.

 

 


 
Alte articole din MEDICINA NATURISTA
Reteta unui antiinflamator natural foarte bun

Reteta unui antiinflamator natural foarte bun

Turmericul sau curcuma este o planta originara din India, fiind ruda buna cu ghimbirul. Indienii o folosesc de peste 4000 de ani, pentru propr ...

Mineralele- substante care construiesc si echilibreaza

Mineralele- substante care construiesc si echilibreaza

La ce ne ajuta mineralele? Mineralele sunt substante constructive, avand functia de echilibrare si rol foarte important in crestere, optimizar ...

Tratamente naturale pentru insomnie

Tratamente naturale pentru insomnie

Insomnia sau lipsa somnului(sau a calitatii acestuia), desi este o afectiune complexa poate fi tratata din fericire,  si cu ajutorul trat ...

Hartia de Armenia(Papier D'Armenie), hartia miraculoasa care te scapa de mirosurile neplacute

Hartia de Armenia(Papier D'Armenie), hartia miraculoasa care te scapa de mirosurile neplacute

Hartia de Armenia( Papier D' Armenie) a aparut in anul 1885, la Montrouge, Franta. Din intalnirea dintre un calator ce se intor ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

D74A4
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.