Bucatarie Chinezeasca

Pui in sos dulce si acrisor

Pui in sos dulce si acrisor

 
Ingrediente: 2 ardei grasi rosii, 1 morcov mare, 5-6 pastai verzi, 1 broccoli, 8 ciuperci, 2 piepti de pui, ½ pachet taitei chinezesti, 3 linguri de ulei de masline.
Pentru sos: 3 linguri sos soia, 3 linguri de ketchup, 1 lingura de vin alb sec(sau 1 lingurita de otet),1 lingurita de zahar, sare si piper.



 
Se taie ardeii grasi si morcovul felii subtiri. Fasolea verde se taie jumatati. Broccoli se taie buchetele mici. Ciupercile se taie si ele felii. Pieptul de pui sae spala si se fierbe, dupa care se taie cubulete.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga pieptul de
citeste mai mult...
Orez cantonez

Orez cantonez

Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente: 4 cesti de orez fiert, 4 linguri de untura, 6 bucati carnaciori, 200gr. sunca, 2 oua, 1 ceapa, 100gr. ton, ciuperci, ceapa verde.
Orezul se fierbe in apa cu o lingurita de sare, cu cateva ore inainte de pregatirea mancarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece.



 
Sunca, carnaciorii, ciupercile si ceapa se taie in felii subtiri si se prajesc intr-o cratita in putina untura. Se adauga o ceasca de apa calda si se lasa sa fiarba cateva clocote la foc mic. Dupa ce sosul a scazut, se adauga orezul
citeste mai mult...
Pui cu ciuperci si orez chinezesc

Pui cu ciuperci si orez chinezesc

Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente: o ceasca de orez, 200g ciuperci, doi ardei grasi, o ceapa, sos de soia, un piept de pui dezosat, condimente chinezesti.
Se pune apa la fiert intr-o oala, cu o lingurita de ulei si sare. Cand fierbe apa, se adauga orezul. In timp ce orezul fierbe, se taie pieptul de pui feliute subtiri si se pune intr-un castron in care in prealabil s-au pus condimente chinezesti, doua linguri de ulei de masline, doua linguri de vin si sos de soia.



Se taie o ceapa si se caleste doua minute intr-o lingura de ulei de masline,
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.