Vacante Grecia

Thassos

Thassos

Insula Thassos se afla in golful Kavala, in partea de nord a Marii Egee si este una din cele mai frumoase insule ale Greciei. Se mai numeste si „insula de smarald”. Se situeaza la aproximativ 8 km distanta de Grecia continentala. 

Thassos a fost locuita inca din cele mai vechi timpuri. In diferite siteuri arheologice de pe insula s-au gasit unelte din perioada neolitica, apropiate de cele descoperite in Troia, Limnos si Samothraki. Primele mentiuni despre Thassos au fost facute de herodot parintele istoriei. El a mentionat faptul ca Insula ar fi luat numele de la primul locuitor de pe
citeste mai mult...
Creta

Creta

Creta, cea mai mare insula a Greciei si leaganul civilizatiei si culturii europene, este o destinatie turistica care atrage turisti din intreaga lume an de an. Este a cincea insula ca marime din Europa separand Marea Egee de Marea Libiei. Insula Creta, marcheaza practic granita dintre Europa si Africa. 
Foarte populata este partea de nord a insulei unde se aliniaza orasele mai mari, situate in golfurile potrivite pentru ancorare. Partea sudica a insulei, cu stancile iesite din mare nu are o populatie prea bogata.
Plajele cu nisip foarte fin si stanci salbatice, marea de un albastru precum turcoazul, ospitalitatea si caldura
citeste mai mult...
Corfu

Corfu

 

Insula Corfu sau insula de smarald, este una din cele sapte insule Ioniene ce vin in prelungirea coastei de vest a Greciei continentale. Potrivit mitologiei, numele Corfu(Kerkyra in greaca), vine din numele nimfei Korkyra, de care zeul marii,Poseidon s-ar fi indragostit, rapind-o si ducand-o apoi pe aceasta insula care i-a preluat numele.
Capitala Insulei Corfu Town sau Kerkyra, oras medieval, este inclusa pe lista Patrimoniului Mondial al Unesco. Insula se intinde pe o suprafata de 600 de km patrati(foarte aproape de Albania) si are o populatie de 92000 de locuitori.
 
Corfu are in spate o istorie foarte bogata
citeste mai mult...
Halkidiki

Halkidiki

Halkidiki este o peninsula care se afla in nordul Greciei si este formata din trei brate: Muntele Athos(independent administrativa), Sithonia si Kassandra. Peninsula se afla in apropierea orasului Salonic(la 60 km). 
 
Litoralul se intinde pe o suprafata de 550 de kilometri cu paduri de pin si golfuri sapate in stanca. Halkidiki are o populatie de aproximativ 80000 de locuitori. Capitala este Polygyros. Marea majoritate a localnicilor sunt crestini ortodocsi.
Intreaga regiune este impadurita cu brazi si maslini. Nu exista rauri in Halkidiki, existand doar marea foarte albastra si curata. Principalele ocupatii ale oamenilor sunt: agricultura, pescuitul si turismul. Produsele agricole cele
citeste mai mult...
Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.