Halkidiki

10798 afisari | 15 August 2009
Mihaela
 
Halkidiki 1
Halkidiki este o peninsula care se afla in nordul Greciei si este formata din trei brate: Muntele Athos(independent administrativa), Sithonia si Kassandra. Peninsula se afla in apropierea orasului Salonic(la 60 km).

 

 

Litoralul se intinde pe o suprafata de 550 de kilometri cu paduri de pin si golfuri sapate in stanca. Halkidiki are o populatie de aproximativ 80000 de locuitori. Capitala este Polygyros. Marea majoritate a localnicilor sunt crestini ortodocsi.

Intreaga regiune este impadurita cu brazi si maslini. Nu exista rauri in Halkidiki, existand doar marea foarte albastra si curata. Principalele ocupatii ale oamenilor sunt: agricultura, pescuitul si turismul. Produsele agricole cele mai importante sunt vinul, mierea, maslinele si uleiul de masline.

Locuitorii din halkidiki au dezvoltat foarte rapid turismul, exploatand bine resursele naturale.

Atat hotelurile cat si casele particulare sunt construite in stil traditional macedonean

 

Bratul Kassandra, situat in vestul peninsulei este cel mai popular din Halkidiki si se afla aproape de Thessalonik. Este cel mai popular si cel mai locuit dintre toate bratele. Numele sau vine de la regele Kassandros al Macedoniei, succesorul lui Alexandru cel Mare. Plajele cu nisipul foarte fin si alb, apa azurie si dealurile impadurite fac din statiune o destinatie turistica foarte cautata. Viata de noapte este foarte activa abundand in cafenele, taverne traditionale grecesti si discoteci.

 

Sithonia, bratul care se afla in mijloc, denumit si “parcul natural” din Halkidiki datorita vegetatiei speciale si foarte bogata. De-a lungul coastelor se intind sate pescaresti, cu porturi mici si plaje inconjurate de paduri de pin. Se pot practica sporturi de apa, existand numeroase centre de inchirieri echipamente sau echitatie de-a lungul plajei sau prin padure.

 

Muntele Athos, sau Muntele Sfant are un peisaj absolut magnific. Padurile pornesc de la buza marii si urca pana la 2000m altitudine. Acest munte este locuit doar de calugari fiind un loc destinat in exclusivitate vietii monahale. Este un stat monahal independent, cu un statut aparte si reguli speciale. In prezent se gasesc 20 de manastiri bizantine, numar fixat de Constitutia Republicii Teocratice Athos care interzice construirea altor lacasuri. Femeile nu au voie nici macar sa paseasca pe aceasta suprafata de pamant, regula respectata inca de acum 1000 de ani. Locul se poate vizita insa de catre barbati dar cu o viza speciala. Femeile se pot plimba doar cu vaporasul in jurul muntelui.

Din Halkidiki se organizeaza excursii: spre Muntele Athos, muntele Olimp, Dion, Turul Sithoniei, Salonic, croaziere catre insulele Meteora, Sporades sau Amouliani si jeep safari.

 

Pretul pentru un sejur de sapte zile este cuprins intre 150 de euro si 450 de euro de persoana. Depinde de perioada si de hotel. Exista insa si pensiuni agroturistice in zona.


Citeşte mai multe despre: Grecia,   litoral,   Halkidiki,   mare,   Muntele Athos,   Sithonia si Kasandra,   nordul Greciei
 
Alte articole din VACANTE GRECIA
Thassos

Thassos

Insula Thassos se afla in golful Kavala, in partea de nord a Marii Egee si este una din cele mai frumoase insule ale Greciei. Se mai numeste si &bdquo ...

Creta

Creta

Creta, cea mai mare insula a Greciei si leaganul civilizatiei si culturii europene, este o destinatie turistica care atrage turisti din intreaga lume ...

Corfu

Corfu

  Insula Corfu sau insula de smarald, este una din cele sapte insule Ioniene ce vin in prelungirea coastei de vest a Greci ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

BF841
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.