Sapte greseli pe care ar trebui sa nu le faceti daca vreti sa alaptati cat mai mult

11371 afisari | 27 Martie 2009
 
 Sapte greseli pe care ar trebui sa nu le faceti daca vreti sa alaptati cat mai mult 1
Laptele de mama contine tot ceea ce sugarul are nevoie: in primul rand anticorpi care apara copilul de boli si apoi vitamine si substante hranitoare(cu exceptia vitaminei D). Compozitia laptelui de mama este in conformitaste cu nevoile sugarului. Contine putina albumina, care este mai greu de digerat. Laptele de mama contine mai mult de 50 de elemente.

Alaptarea apropie copilul de mama, apropiere de care micutul are atata nevoie in dezvoltarea lui sanatoasa si armonioasa. Iata cateva greseli pe care nici o mama nu ar trebui sa le faca, daca doreste ca alaptarea bebelusului sa dureze cat mai mult.

Multe femei cred ca nu produc suficient lapte.

Multe femei simt dupa o perioada scurta in care alapteaza, ca nu produc suficient lapte pentru a hrani copilul. Adevarul este insa, ca doar 1% din toate femeile sunt in situatia de a nu putea alapta.

De cele mai multe ori, mamele ajung la aceasta concluzie fie din cauza faptului ca au un copil agitat care plange foarte mult,iar mama trage imediat concluzia ca copilul nu se satura, fie nu pun copilul la san in primele zile atat de des incat sa le stimuleze lactatia.

Ignora beneficiile de neegalat pentru sanatatea copilului.

Anticorpii din laptele matern, intaresc sistemul imunitar, si ofera protectie pentru afectiuni cum ar fi alergiile, afectiunile gastro- intestinale, infectiile respiratorii. Mai diminueaza riscurile de a suferi de boli precum leucemia, bolile crdiace, poliomielita, pneumonie. Pe perioada alaptarii, copiii se imbolnavesc foarte rar de gripa, pneumonie sau infectii ale urechii.

Ignora beneficiile pentru propria sanatate.

S -a dovedit ca alaptarea reduce riscul de a face cancer de san, cancer ovarian, cancer de col uterin, osteoporoza. In plus, mamele care alapteaza sunt mai putin predispuse in a dezvolta diabet. Hormonul prolactina este mai crescut la femeile care alapteaza si asta, alaturi de o dieta mai hipocalorica ajuta mama sa ajunga mai repede la dimensiunile pe care le-a avut inainte de a ramane insarcinata.

De cele mai multe ori la femeile care alapteaza, menstruatia apare foarte tarziu. Aceasta perioada ajuta organismul sa-si refaca depozitul de fier care s-a pierdut in special in timpul nasterii. Aceasta perioada este importanta pentru toate femeile, dar mai ales pentru cele anemice.

Cred ca trebuie incluse si alte persoane in programul de hranire al copilului.

Este minunat sa ai mame, soacre, soti si prieteni care te pot ajuta la tot si la toate, inclusiv la hranirea bebelusului. Dar lasati- le placerea aceasta cand ve- ti incepe diversificarea. Bucurati- va de acest moment unic cum este alaptatul, doar dumneavoastra si constientizati faptul ca nici o alta persoana nu poate da copilului ce doar o mama poate. O mama este de neinlocuit.

Cred ca “laptele formula” este destul de bun.

E drept, ca ne putem gandi la copiii care au fost hraniti cu lapte formula si toti par destul de sanatosi. Cu toate acestea, nici unul din acesti copii nu a fost hranit cu un aliment conceput doar pentru el. Laptele formula ar trebui sa fie ultima optiune, iar pana a ajunge la ea sa epuizati toate incercarile pentru a alapta bebelusul.

Ignora economiile financiare.

Alaptatul va ajuta sa economisiti destui bani in primul an de viata al copilului. Daca ar fi sa adunati banii pe care ii dati pe “lapte formula” un an de zile, suma va fi destul de substantiala.

Uita ca practica asigura reusita.

Corpul mamei este facut pentru a-si hrani copilul. Alaptatul este un eveniment natural in viata unei femei, nu este un reflex. Este nevoie de practica pentru a recunoaste semnele atunci cand copilului ii este foame, este nevoie de practica pentru a nu confunda plansul copilului, pentru alte dureri(cum ar fi cele de burta) si a cataloga imediat ca, copilul nu se satura si este nevoie de practica pentru a te apropia de copil si de a- l intelege in orice moment, iar practica necesita timp si rabdare.

 


 
Alte articole din ALAPTAREA
Probleme in timpul alaptarii. Copilul nu se hraneste suficient...

Probleme in timpul alaptarii. Copilul nu se hraneste suficient...

In mod normal, sugarul alaptat la san creste si se dezvolta armonios. Foarte rar insa, acest lucru poate fi tulburat de aportul necorespunzator din pu ...

Apa si laptele matern

Apa si laptele matern

Proaspetele mamici sunt  intr-o mare dilema si anume daca bebelusul, pe langa laptele matern are nevoie si de apa sau de alte lichid ...

Alaptatul si problemele care apar in timpul alaptarii

Alaptatul si problemele care apar in timpul alaptarii

Laptele matern, lucrul cel mai natural din lume, contine absolut tot ceea ce copilasul are nevoie pentru a se dezvolta sanatos si armonios. Insa tocma ...

Alaptarea bebelusului. Stimularea lactatiei. Suplimente nutritive.

Alaptarea bebelusului. Stimularea lactatiei. Suplimente nutritive.

Nu mai curge lapte, ce pot sa fac? Cum sa sporesc lactatia? Sunt intrebari pe care si le pun foarte multe mamici dupa ce au nas ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

F400F
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.