Paris

8225 afisari | 02 Noiembrie 2009
sonia
 
Paris 1
  •  1
Paris, capitala Frantei, este situat in nordul Frantei, traversat de raul Senna care imparte orasul in doua parti. De fapt pozitionarea sa pe malurile Sennei l-a ajutat de-a lungul timpului sa prospere. Numit si “orasul luminilor”, Parisul este de secole una din cele mai cautate destinatii turistice.

 Cu o arhitectura unica, dar si cu magazine si muzee pe care doar aici le gasesti, Parisul este orasul pe care vrei sa-l revezi iar si iar.

 

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este o constructie grandioasa a Parisului si simbolul Frantei, recunoscut la nivel mondial. Numit dupa arhitectul sau Gustave Eiffel, este un obiectiv turistic care atrage peste 5,5 milioane de vizitatori annual. Structura sa a fost construita intre anii 1887- 1889, pentru a servi drept arc de intrare la Expozitia Universala(1889). Turnul are o inaltime de 300m, fara antena din varf care mai adauga turnului 20m si o greutate de 10.000 de tone.

 

Catedrala Notre- Dame

Catedrala Notre- Dame, se afla intre cele doua brate ale Sennei si este cel mai vechi si spactaculos simbol al Parisului. Fatada acesteia se ridica pe trei etaje, la primul aflandu-se cele trei intrari principale, decortata cu sculpturi impresionante reprezentanad scene biblice. Deasupra, se poate vedea Galeria regilor, rozeta catedralei, iar la urmatorul nivel Marea galerie, aflata la baza turnurilor. In turnul sudic se gaseste clopotul mare de la Notre- Dame, pe care povestea spune ca l-ar fi actionat si Quasimodo, cocosatul romanului lui Victor Hugo. 387 de scari, conduc la terasa catedralei de unde se poate vedea Parisul in toata splendoarea.

 

paris2Arcul de Triumf

A fost proiectat pentru a omagia succesele militare ale lui Napoleon, finalizat dupa moartea imparatului in anul 1836. Arcul este plin de sculpturi si de nume de generali din armata lui Napoleon sau nume ale eroilor cazuti pe campul de lupta. Sub el se afla Mormantul Soldatului Necunoscut. Constituie punctul de plecare a 12 mari bulevarde, cu un ansamblu sub forma de stea.

 

Muzeul Luvru

Initial fiind o fortareata construita de Philippe- Auguste, la sfarsitul secolului al XII lea la marginea orasului pentru a-l apara de invadatorii normanzi, astazi Luvru este unul din cele mai mari muzee din lume si gazduieste peste 35.000 de lucrari. A fost transformat in resedinta de Ludovic al XIV, in secolul XIV si a ramas palat vreme de mai multe secole, devenind la inceput muzeu pentru colectiile de arta ale regilor Frantei. Are o suprafata de 20.000 de metri patrati, fiind situat aproape de Senna. Muzeul este impartit in opt sectiuni, fiecare sectiune fiind destinata unei colectii. O cladire impresionanta este si piramida din sticla din afara Muzeului devenind intre timp un simbol al Muzeului. Printre operele de mare valoare gazduite de Luvru se numara Mona Lisa lui Leonardo da Vinci- un punct foarte mare de atractie pentru curiosi, Venus din Milo sau Fecioara si Pruncul cu Sf Ana.

 

Champs Elisee, un bulevard renumit unde te poti plimba si admira magazinele si restaurantele elegante.

 

Nu trebuie sa pleci din Paris fara sa vezi si Complexul Les Invalides cu mormantul lui Napoleon Bonaparte, Eglise de Madeleine, Musee Picasso, Musee Cluny, Musee National du Moyen -Age faimoasa universitate Sorbona sau sediul Operei din Paris.

Trebuie vazuta si zona istorica Montmartre(muntele martirilor) cu Basilique du Sacre- Coeur, cu cafenele si cu atelierele artistilor.

 

Si daca vrei sa nu ratezi o plimbare romantica in Paris, o plimbare cu vaporasul pe Senna la apusul soarelui sau chiar noaptea este tot ce ai putut visa in “materie de romantism”.

paris1

Transportul in Paris.

Autobuzele si metroul. Metroul fiind cea mai buna varianta. Se pot cumpara tichete pentru 7 zile, in felul acesta economisind bani.

{youtube}U70exffxR54{/youtube}


Citeşte mai multe despre: paris,   turnul Eiffel,   catedrala Notre-Dame,   simbolul Frantei,   Luvru,   muzeu,   plimbare in Paris,   Parisului,   Senna
 
Alte articole din VACANTE FRANTA
Nice (Nisa)

Nice (Nisa)

Nisa, cel mai mare oras de pe coasta Marii Mediteraniene cu aprox. 400.000 de locuitori, situat intre masivele muntoase Mercantour si Mont- Boron din ...

Cannes

Cannes

  Cannes, cel mai elegant si popular oras de pe Riviera Franceza, este situat la 60 kilometri de granita cu Italia, 55 de kilometri de Monaco si 35 d ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

8733A
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.