Cannes

9749 afisari | 28 Septembrie 2009
Mihaela
 
Cannes 1
  •  1
  Cannes, cel mai elegant si popular oras de pe Riviera Franceza, este situat la 60 kilometri de granita cu Italia, 55 de kilometri de Monaco si 35 de kilometri de Nice. Candva un sat de pescari iar astazi gazda Festivalului de Film,

Cannes uimeste prin eleganta si lux si este o destinatie turistica foarte populara atat in Europa cat si in lume. Orasul are o suprafata de 19 kilometri patrati si aprox. 70000 de locuitori, numarul acestora triplandu-se in timpul festivalului anual de film. Cannes ofera turistilor vreme de plaja- peste 3000 de ore insorite pe an, atractii interesante turistice, muzee, plaje frumoase si o faleza impresionanta. Intre Cannes si Nisa se gasesc cele mai bune centre pentru thalassoterapie(Biovimer).

Locuri interesante in Cannes sunt:

Orasul de pe mare(Haute Ville). Panorama de sus aproape ca iti taie respiratia. Se vede orasul inconjurat de marea albastra si de insulele Lerins.

Portul vechi. Aici puteti gasi barci de pescuit in care pescarii lucreaza la plasele lor, sau barci de agrement. La dig Albert Edouard, vin cele mai frumoase iahturi din lume sa acosteze.

Rue Meynadier- o strada cu magazine de toate felurile plina de viata de dimineata pana noaptea.

Palatul festivalului- acesta structura fabuloasa a facut din Cannes una din cele mai populare atractii turistice din lume.

Croisette- aceasta este una dintre cele mai renumite promenade din lume. Intinzandu-se pe trei kilometri pe curba unui golf, se pot vedea gradini cu flori, peluze plantate cu palmieri, pini umbrela

Pietele

Forville Piata(piata de fruce si legume, flori si peste), este deschisa zilnic intre orele 07-13 cu exceptia zilei de luni cand este inchisa.

Gambetta Piata(piata de imbracaminte si diverse), este deschisa zilnic intre orele 07-13 cu exceptia zilei de luni cand este inchisa.

Obiecte de arta populara, artizani(Allees de la Libertee) este deschisa sambata si duminica de la 10-18.

Antichitati, Piata Forville, este deschis in fiecare luni intre orele 08-18.

Muzee

Puteti descoperi cultura si istorie vizitand Muzeul Castre(situat in incinta castelului medieval), bastionul Sainte Marguerite(sec. XI, locul intemnitarii “Mastii de Fier”), Manastirea saint Honorat(sec IV, aflata pe insula cu acelasi nume), Muzeul Marii, Miramar Espace, Vila Musee Jean Gabriel Domergue si gradinile(create de familia de artisti Demergue si lasate mostenire orasului Cannes in anul 1973)

Biserici

Notre Dame du Bon Voyage

Notre Dame de l'Esperance

Biserica Rusa Alexandre III

Capelle Bellini, Notre Dame de la Paix, St. Georges

Activitati

Tenis, 4 cazinouri, golf, plimbare cu barca, aerodrom, cumparaturi.

Mancare

In privinta mancarii stim cu totii cat este de renumita bucataria franceza. Martinez Majestic, restaurantul de la Hotel Gray d'Albion sau Cariton pot fi doar cateva din nenumaratele optiuni pe care le puteti avea in Cannes.

{youtube}AdBF6oyfHG4{/youtube} 

 

 


 
Alte articole din VACANTE FRANTA
Paris

Paris

Paris, capitala Frantei, este situat in nordul Frantei, traversat de raul Senna care imparte orasul in doua parti. De fapt pozitionarea sa pe malurile ...

Nice (Nisa)

Nice (Nisa)

Nisa, cel mai mare oras de pe coasta Marii Mediteraniene cu aprox. 400.000 de locuitori, situat intre masivele muntoase Mercantour si Mont- Boron din ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

286B8
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.