Minunile de la Manastirea Calugara

16244 afisari | 14 Feb 2011
Mihaela
 
Minunile de la Manastirea Calugara 1
Aproape de Oravita, la numai doi kilometri de comuna Cioclova- Montana si departe de desartaciunile acestei lumi, se afla Manastirea Calugara. Manastirea este adapostita de o stanca inalta de 1000m , numita “Stanca Rolului”. Drumul pana la manastire este anevoios, dar credinta si eforturile credinciosilor sunt rasplatite pe deplin de Maicuta Domnului prin icoana ei facatoare de minuni. 

Cum a fost descoperita icoana?


Cu 180 de ani in urma, un pastor de capre din Cioclova- Montana, a auzit pentru prima data cantarile dumnezeiesti care veneau de sub “Stanca Rolului”. Vestea acestei minuni s-a dus repede si localnicii au inceput sa vina in pelerinaj la acest loc, aducand cu ei icoane sau chiar sculptand icoane in copacii de langa stanca. Intr-o zi de iulie a anului 1958, cantarile se auzeau atat de tare incat oamenii care erau prezenti, printre care era si Alexa Nediciu- absolvent de teologie, au ascultat in genunchi aceste cantari. Dupa un timp, in anul 1959 inainte de Duminica Floriilor au inceput sa se faca sapaturi in acest loc. Nu mica le-a fost mirarea sa descopere o pestera facuta de mana omului, care a fost acoperita in timp, insa se presupune ca ar fi fost altarul unei manastiri vechi. In pestera au fost gasite moastele unui sfant necunoscut si o icoana ceruita a Maicii Domnului.


Icoana facatoare de minuni nu a putut fi mutata


Dupa acesta descoperire, Icoana Maicii Domnului a fost dusa la o biserica din Oravita. Insa nu au trecut decat doua zile de la mutarea icoanei si aceasta a disparut din biserica. Mare a fost bucuria credinciosilor care dupa o vreme au regasit icoana “acasa”, adica la locul ei din pestera unde a fost gasita prima data. Si asa s-a hotarat ridicarea pe acest loc a unei manastiri. L-a inceput s-a numit Manastirea Calugarul, in cinstea Ieromonahului Alexa Nediciu, un mare iubitor de Hristos. In timp s-a ajuns la numele de Calugara. De atunci, vin aici mii de pelerini bolnavi, se inchina cu credinta icoanei facatoare de minuni a Maicutei Domnului si se vindeca ca prin minune.


Maica Domnului vindeca orice boala


Maicuta Domnului nu lasa nici o rugaciune neascultata. Ea asculta necazurile tuturor celor care vin la manastire si ii povestesc cu lacrimi in ochi cerandu-i ajutorul.

O femeie care era oarba din nastere, casatorita si cu un copil, dupa ce a venit si s-a rugat la icoana, si-a recapatat vederea complet. Dupa ce Maica Domnului i-a redat vederea, ea a cerut celor din jur, sa-i aduca copilul sa-l vada.

O mare minune s-a petrecut si cu un barbat care era tetraplegic. El a adormit langa biserica si a visat-o pe Maica Domnului care-i spunea sa se ridice si sa inconjoare biserica de trei ori. El s-a ridicat si sub privirile celor din jur a observat ca poate sa mearga si sa-si foloseasca mainile.

O doamna de 45 de ani din Arad a fost depistata cu cancer la san. A venit sa se roage la icona facatoare de minuni, iar la cateva luni dupa, medicii i- au spus ca tumora disparuse.

O alta minune s-a petrecut cu o tanara din Timisoara, bolnava de cancer intr-un stadiu foarte avansat care a ajuns la icoana Maicutei unde s-a rugat fierbinte. Aceeasi medici cu 6 luni in urma spuneau ca sansele ei de supravietuire sunt minime.

Multi bolnavi diagnosticati cu cancer, si-au gasit vindecarea la acesta manastire. Dar toti cei care vin aici isi gasesc cu siguranta linistea.


Adresa Manastirii Calugara:

Ciclova Montana -Oravita

Judetul Caras Severin

Telefon: 0788.099.144

0769.485.097(Arhimandrit Casian Onita)

In toate cele patru posturi ale anului se savarseste Sfantul Maslu, vineri seara de la ora 23.

Foto: www.calugara.ro


 
Alte articole din ICOANE FACATOARE DE MINUNI ALE MAICII DOMNULUI
Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului din Tinos. Este foarte puternica si a ajutat multi credinciosi

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului din Tinos. Este foarte puternica si a ajutat multi credinciosi

Ne-am obisnuit deja cu pelerinajele in Grecia, ne-am obisnuit cu intalnirile cu Sfintii de pe pamantul grecesc care te incarca cu multa bucuri ...

COMENTARII:
 • 1. muntean gheorghe gigel pe 24 August 2014 16:03

  am fost si eu la manastire si de fiecare data te simti alt om mai usor si familia mea a fost ferita de necazuri mai sau boli dure santem o fam care-I MULTUMIM DOMNULUI SI CUVIOASEI MAICI MARIA
  ce pot spune incercati sa vizitati manastirea Calugara mai ales ca acum drumul duce pana in curtea biserici cu masina ,e asfaltat

 • 2. Erascu Magdalena pe 05 Noiembrie 2012 07:28

  Manastirea este situata intr-un loc foarte frumos ,pitoresc fiind un loc coborat din cer.Cladirile si curtea interioara fiind dumnezeiesti.
  ISUS SI Sf.Maria sa ne ajute
  Doamne ajuta si laudat sa fie Isus.

COMENTARIUL TAU

436BC
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.