Minunile de la Manastirea Arhanghelului Mihail din insula Thassos, Grecia

12752 afisari | 25 Noiembrie 2016
Mihaela Nitu
 
Minunile de la Manastirea Arhanghelului Mihail din insula Thassos, Grecia 1
Cu aprox. 900 de ani in urma a trait in insula Thassos un  om sfant pe nume Luca. El a petrecut in nevointa si rugaciune aproape paisprezece ani si a ridicat o biserica in cinstea Sfantului Ioan Teologul, Apostolul si Evanghelistul. De la numele acestei bisericute, satul s-a numit Theologos(daca ajungeti pe taramul Thasossului mergeti sa vizitati acest sat  fiindca este foarte special). Dorind sa se departeze cat mai mult de lume, Cuviosul Luca a coborat la pesterile din „Valea Adanca”( asa se numea locul unde se afla acum Manastirea Arhanghelului Mihail) si si-a continuat asceza pentru inca douazeci de ani. Dar la saptesprezece ani de la inceperea nevointei aici, intr-o zi in timpul rugaciunii l-a vazut in fata sa pe Arhanghelul Mihail, Voievodul Ingerilor care-i zise „Pace Tie”. S-a speriat tare si a strigat la Maica Domnului grabnic”Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, ajuta-mi!” . Si pentru a-l linisti pe cuvios si a-i elimina teama ca ar fi vreo ispita cum crezuse, el ii zise:”Domnul m-a trimis ca sa-ti spun ca peste trei ani, va primi in pace duhul tau intru vesnica odihna a sfintilor”. Cuviosul auzind acestea s-a infricosat si mai tare prabusindu- se la pamant si zicand:”Doamne miluieste!”Ca sa-i spulbere teama, Arhanghelul a lovit cu toiagul in piatra din apropiere si a rostit:”In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin”. Si imediat din acea piatra seaca a izvorat apa. Cuviosul a inceput sa creada ca este chiar Arhanghelul si cu lacrimi a inceput sa-si ceara iertare pentru necredinta de dinainte, care era cumva indreptatita, fiindca diavolul incercase sa-l amageasca adesea prin multe inchipuiri. Atunci Arhanghelul ii zise:”Ia si bea din apa aceasta, iar de acum inainte sa nu ai teama de naluciri dracesti, ci zideste-mi biserica aici, unde oamenii se vor folosi sufleteste, iar bolnavii se vor tamadui de-a lungul veacurilor”. Cuviosul Luca, bucuros si recunoscator Domnului pentru cele intamplate, a facut ascultare si dupa puterile sale zidi o biserica in numele Arhanghelului, cuprinzand si izvorul de apa sfintita. Ducandu- se vestea si prin celelalte insule, multi credinciosi a vindecat acest izvor atat sufleteste cat si trupeste. Dupa trei ani, asa cum i se spusese Arhanghelul, cuviosul Luca s-a mutat la Domnul. Xenofont, ucenicul apropiat al cuviosului l-a inmormantat si nefiind in stare sa indure singuratatea  a plecat in Sfantul Munte la Sfanta Manastire Filotheu. Minunea s-a petrecut pe vremea imparatului bizantin Nichifor Botaniati(1078- 1081) care a indragit viata monahala si a sprijinit biserica. A renovat Manastirea Filotheu, aflata in acea perioada in mare declin si i-a daruit multe odoare ce se aflau in Constantinopol. Printre altele a daruit si o bucata din Pironul ce a strapuns Mana Dreapta a Mantuitorului Iisus Hristos atunci cand a fost rastignit pe Golgota pentru pacatele noastre.

Din nefericire in anul 1453, a cazut Constantinopolul sub turci si treptat intregul Imperiu Bizantin. In ciuda asupririi si a vremurilor foarte grele, credinciosii continuau sa vina cu multa evlavie la Manastirea Arhanghelului si sa aiba parte de multe vindecari miraculoase din mila prea Bunului Dumnezeu. Turcii nu au mai suportat aceasta si intr-o zi trei dintre ei, au venit cu o corabie pe mare, au intrat in lacas, iar cel mai obraznic dintre ei a indraznit chiar sa pangareasca izvorul de  Aghiasma. Insape loc a fost fulgerat de catre Arhanghel si a cazut mort pe pardoseala. Izvorul seca pe loc si tasni din stanci, jos, intr-o pestera de langa mare. Imediat si ceilalti doi, care fugind in corabie pentru a scapa, au fost zdrobiti de stancile colturoase.

A doua zi, un preot pe nume Dimitrie, venind sa slujeasca in biserica impreuna cu cativa credinciosi s-a cutremurat cand a vazut cadavrul turcului si izvorul secat. In acea noapte insa, Arhanghelul s-a aratat turcului si i-a zis:” Du- te in biserica mea si scoate afara si arunca departe acel trup necurat; ia pe bolnavi si coborati la tarmul marii si intrati in pestera in care vedeti lumina, iar cei bolnavi sa se spele acolo si se vor face bine”. Asa s-a si intamplat. Deoarece grota era ingusta au intrat pe genunchi si de aici locul se numeste”Genunchi”.

Manastirea a trecut prin multe incercari de-a lungul timpului, dar la izvorul de aghiasma s-au vindecat multe boli, chiar incurabile. Manastirea a fost pradata fiind lipsita si de Sfantul Piron, monahii au fost omorati, dar Bunul Dumnezeu a indreptat totul.

De atunci s-a hotarat ca marti in Saptamana Luminata, sa fie praznuit Arhanghelul Mihail impreuna cu Cinstitul Piron. Spre pomenirea minunii(cand a fost gasit Cinstitul Piron a doua oara si a fost mutat de insusi Arhanghel in Thassos), in seara zilei de luni se coboara in procesiune din satul Theologos pana la manastire, satenii aducand cu ei Cinstitul Piron si Icoana facatoare de minuni a Sfantului Arhanghel Mihail.

Minunile sunt fara numar. Arhanghelul aude si ajuta grabnic pe cel ce-l cheama cu credinta si dragoste. Se infatiseaza celor mai multi aievea, imbracat in haine ostasesti, le implineste dorintele folositoare sufletului, ii vindeca de boli incurabile, ii ajuta sa se intoarca la credinta. Impreuna cu Cinstitul Piron al Domnului nostru Iisus Hristos si cu izvorul de aghiasma, este doctorul fara plata a celor care aflati in necazuri si suferinte care alearga cu dragoste spre aceste locuri.

Despre minunile de la manastirea Arhanghelului s-au scris si s-au spus multe. A vindecat bolnavi de cancer, a ajutat cupluri sa aiba copii, si multe altele…

Ce mare binecuvantare pentru insula Thassos! Dar mai ales, ce binecuvantare pentru noi cei care ajungem sa ne rugam la aceasta manastire!

Manastirea se afla in partea sud- estica a insulei Thassos la 33 de kilometri de Limenas, pe drumul dintre Astris si Aliki. Este o manastire de calugarite.

Renuntati la doua ore de plaja si mergeti la acesta manastire ca la un prieten drag. Cat de mult poate face in viata unui om, o binecuvantare asa mare!De-ar sti omul...

Foto:
 

 
Alte articole din BISERICI, MANASTIRI SI MINUNI
La Manastirea Namaiesti, icoana Maicii Domnului te ajuta sa-ti gasesti linistea

La Manastirea Namaiesti, icoana Maicii Domnului te ajuta sa-ti gasesti linistea

Aflata intr-o zona cu privelisti minunate, pe valea Dambovitei, pe drumul dintre Targoviste si Campulung Muscel, manastirea Namaiesti, ii intampina pe ...

Minunile de la manastirea Radu- Voda

Minunile de la manastirea Radu- Voda

Asezata chiar in centrul capitalei, veche de aproape patru secole si jumatate, Manastirea Radu Voda este o oaza de liniste si o adevarata bine ...

COMENTARII:
 • 1. Ivonne Adams pe 30 Ianuarie 2024 11:28

  Sfat pentru a-ți salva căsnicia și pentru a-ți recupera fostul iubit/iubita, contactează drtrustspelltemple@gmail.com sau WhatsApp +14242983869 pentru Iubire eficientă urgentă. Vrăjiți pentru a vă recupera fostul iubit sau pentru a vă salva căsătoria rapid, iar rezultatul său este garantat 100%.

  Vreau să-i mulțumesc Dr Trust pentru că mi-a adus înapoi fostul soț. Nimeni nu m-ar fi putut face vreodată să cred că articolul pe care urmează să-l scriu va fi de fapt scris într-o zi. Eram cel mai mare sceptic din lume. Nu am crezut niciodată în vrăji magice sau ceva de genul acesta, dar o sursă de încredere (un coleg foarte apropiat) mi-a spus că Trust este o persoană foarte dedicată, talentată și talentată, a fost unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am avut vreodată. Terminat. Viața mea amoroasă era în prăbușire, trecusem prin două divorțuri și eram în pragul unui al treilea. Pur și simplu nu am putut face față unui alt divorț și am vrut să încerc mai mult ca relația noastră să funcționeze, dar soțului meu nu părea să-i pese. și s-a despărțit din nou de mine. Am fost confuz și nu știu ce să fac din nou, mai degrabă ei să ia legătura cu Dr Trust. A făcut o vrajă de dragoste care l-a făcut pe soțul meu să se întoarcă la mine. Acum suntem foarte fericiți de noi înșine. Dr Trust îl face să realizeze cât de mult ne iubim și avem nevoie unul de celălalt. Acest bărbat este pentru REAL și pentru bine, de asemenea, te poate ajuta să-ți repari relația ruptă. Mi-am revenit soțul! A fost ca un miracol! El a vrut brusc să meargă la consiliere matrimonială și ne descurcăm foarte, foarte bine în viața noastră amoroasă. a lua legatura

  E-mail: drtrustspelltemple@gmail.com

  WhatsApp: +14242983869

  Pagina Facebook: https://facebook.com/trustspelltemplez

 • 2. Diana pe 01 Septembrie 2022 13:36

  Unii dintre voi mă cunosc aici ca scriitor, dar astăzi aș împărtăși o mărturie de acum 5 ani înainte de căsătoria mea,

  La aproximativ 6 luni de la nunta noastră, soțul meu a început să se joace, a început să vadă diferite doamne și să stea târziu noaptea, la început am crezut că este febra căsătoriei și am vorbit cu niște oameni despre asta și m-au ajutat să vorbesc cu soțul meu, dar totul a ajuns. Mai rău pentru că a amenințat că va anula nunta, am fost traumatizată și am trăit un coșmar până când vărul meu mi-a prezentat DR. DAWN un vrăjitor puternic care mi-a ajutat prietena să-și salveze căsnicia, după ce Dr. DAWN i-a consultat pe zei, a făcut o vrajă care mi-a salvat relația, decembrie 2022 ar fi aniversarea a șasea mea căsătorie și am fost binecuvântată cu 2 copii frumoși.
  Am trimis mai mulți prieteni atât online, cât și offline către DR. Zori și el nu au eșuat niciodată
  CONTACTATI-L PRIN:
  E-mail: dawnacuna314@gmail.com
  Whatsapp: +2349046229159

 • 3. Elizabeth pe 11 Octombrie 2021 15:21

  Vreau să fac cunoscută lumii despre Doctorul Dawn Acuna, marele turnător de vrăji care mi-a adus soțul la mine când am crezut că orice speranță s-a pierdut. Doctorul Dawn Acuna și-a folosit vraja sa puternică pentru a-mi pune un zâmbet pe față, aducându-mi înapoi bărbatul cu vraja ei, la început am crezut că visez când soțul meu s-a întors la mine în genunchi implorându-mă să-l iert și să-l accept înapoi și chiar și de atunci mă iubește mai mult decât m-am așteptat vreodată, apoi mi-am jurat sinelui că voi anunța lumea despre doctorul Dawn Acuna pentru că este un Dumnezeu trimis. Ai probleme în relația ta? partenerul tău s-a despărțit de tine și încă îl iubești și îl vrei înapoi? Ai probleme cu finanțele tale? sau aveți nevoie de ajutor de orice fel, atunci contactați doctorul Dawn Acuna astăzi pentru că vă garantez 100% că vă va ajuta la fel cum m-a ajutat și ea: {dawnacuna314@gmail.com}
  WhatsApp: +2348032246310

 • 4. Juliet pe 22 Septembrie 2021 14:31

  nu-mi venea să cred că mă voi reuni vreodată cu fostul meu iubit, eram atât de traumatizat, rămânând singur, fără corpul care să rămână lângă mine și să fiu cu mine, dar am fost atât de norocos într-o anumită zi să întâlnesc acest lucru dr. puternic, vrăjitor Dr Wight, după ce i-a spus despre situația mea, a făcut tot posibilul uman ca să vadă că iubitul meu se întoarce la mine, într-adevăr, după ce a lansat vraja, fostul meu iubit a revenit la mine mai puțin de 48 de ore, a venit fostul meu iubit înapoi, implorându-mă că nu mă va mai părăsi niciodată, 3 luni mai târziu ne-am logodit și ne-am căsătorit, dacă aveți aceeași situație, contactați-l pe dr. wight, pe e-mailul său: wightmagicmaster@gmail.com. mulțumesc foarte mult, domnule, că mi-ați readus fostul iubit înapoi, adresa de e-mail a lui: wightmagicmaster@gmail.com.

  WhatsApp: +17168691327

 • 5. Linda Gibson pe 20 Iunie 2019 08:14

  Când l-am găsit pe Dr Wealthy, am avut nevoie disperată de a-mi aduce înapoi pe fostul meu iubit. Mi-a lăsat o altă femeie. Sa intamplat atat de repede si nu am avut nici un fel de spus in situatia asta. El ma scos după trei ani fără explicații. Îl contactez pe dr. Wealthy prin intermediul site-ului său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte de a mă putea ajuta și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La puțin timp după ce și-a făcut vraja, prietenul meu a început să mă mai trimită din nou și sa simțit oribil pentru ceea ce tocmai mi-a pus. El a spus că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui și el știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și apoi a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când dr. Wealthy ma ajutat, partenerul meu este foarte stabil, credincios și mai aproape de mine decât înainte. Îi recomand foarte mult pe Dr Wealthy pentru oricine care are nevoie de ajutor. E-mail: wealthylovespell@gmail.com, sunați-l sau adăugați-l pe ceapre prin: +2348105150446

 • 6. Camila Rodela pe 28 Septembrie 2017 02:07

  Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune marturie despre lucrarile bune ale lui DR.OGAGA ??KUNTA în via?a mea. So?ul meu ?i cu mine am fost casatori?i timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capat. Am vrut so?ul meu înapoi ?i l-am rugat, dar nu a ascultat niciodata, a?a ca am dat peste câteva marturii despre aceasta vrajitoare particulara. Unii oameni au marturisit ca le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au marturisit ca restaureaza uterul ?i vindecând cancerul ?i alte boli, unii marturisind ca poate vraji pentru a opri divor?ul ?i vraja pentru a ob?ine o slujba bine platita. Este uimitor, am dat peste o marturie speciala, era despre o femeie numita Vera, ea a marturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex ?i, la sfâr?itul marturiei sale, ?i-a scapat e-mailul. Dupa ce am citit toate acestea, am decis sa-i încerce. L-am contactat prin e-mail ?i mi-a explicat problema mea. ?i mi-a spus ce trebuie sa fac, am facut-o ?i so?ul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele ?i am fost ?i mai ferici?i decât oricând. Esti un om talentat ?i nu voi opri publicarea lui pentru ca e un om minunat. Daca ave?i vreo problema ?i sunte?i în cautarea unei vraji adevarate ?i autentice, Încearca-l oricând, este raspunsul la problemele tale. Pute?i sa-l contacta?i prin e-mail: ogagakunta@gmail.com ?i sa va rezolva?i problemele ca mine. El poate rezolva urmatoarele probleme ?i multe altele.
  (1) DACA VREA?I EX-BACK
  (2) VREA?I SA CONVEN?I SOSIUNEA DUMNEAVOASTRA PENTRU ÎNCALCAREA DIVOR?IEI
  (3) VA RUGAM SA VA PROMOVA?I ÎN OFICIUL DVS.
  (4) VREI BARBA?I BARBA?I ?I FEMEILE CARE VOR VA CAUTA ATRACTIVA
  (5) DACA DORI?I SA CONCEPTA UN COPIL
  (6) VREI DUMNEAVOASTRA
  (7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRA PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIE?II LUI
  (8) Ave?i nevoie de SPELL buna LUCK
  (9) Ave?i nevoie de un SPOT LOTTERY
  (10) Ave?i nevoie de un loc de munca
   ogagakunta@gmail.com

COMENTARIUL TAU

CE0BB
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.