La Manastirea Namaiesti, icoana Maicii Domnului te ajuta sa-ti gasesti linistea

33380 afisari | 23 Ianuarie 2014
Mihaela Nitu
 
La Manastirea Namaiesti, icoana Maicii Domnului te ajuta sa-ti gasesti linistea 1
Aflata intr-o zona cu privelisti minunate, pe valea Dambovitei, pe drumul dintre Targoviste si Campulung Muscel, manastirea Namaiesti, ii intampina pe cei tristi sau bolnavi. Se spune ca, cu multi ani in urma, inainte de descalecat, trei ciobani au poposit peste noapte chiar in locul de astazi al manastirii.In acea noapte, toti trei au avut acelasi vis: La fiecare dintre ei, a venit un inger care le-a spus ca in acea stanca se gaseste o icoana zugravita dupa chipul adevarat al maicutei Domnului. A doua zi cand ciobanii s-au trezit, si-au povestit unul altuia visul, s-au speria strasnic si au mutat oile mai departe. Dar a doua noapte au visat acelasi lucru. A treia la fel. In a treia noapte, ingerul aratandu-le chiar si intrarea in grota. Astfel ca, au coborat si au gasit icoana, dupa care au ridicat biserica in stanca.

Legenda spune, ca icoana ar fi fost adusa aici de Sfantul Apostol Andrei, pe vremea cand acesta propovaduia cuvantul Domnului pe meleagurile Namaiestiului. Se spune ca icoana ar fi una din cele 12 icoane pictate de sfantu Apostol si Evanghelist Luca la dorinta Sfintei Fecioare. Fecioara, a dorit ca cei 12 apostoli care urmau sa plece sa propavaduiasca Evanghelia, sa aiba cu ei cate o icoana si de aceea l-a rugat sa picteze cate una pentru fiecare. Pe drumul inspre munti, Sfantul Apostol Andrei, s-a oprit sa se odihneasca langa un templu pagan, inchinat zeului Zalmoxis. A gasit o grota si crezand ca ar putea gasi pe cineva inauntru pentru a-l crestina, a intrat. Negasind pe nimeni, s-a intors si a rostit urmatoarele cuvinte: “nemo est”(nu estenimeni), de unde a aparut cuvantul namaiesti adica Namaiestiul de astazi. Apoi a lasat icoana in partea de nord, cam pe unde se afla acum biserica manastirii Namaiesti. In icoana Maica Domnului este cu Pruncul Iisus in brate.
Icoana facatoare de minuni de la Namaiesti, ii ajuta pe toti cei ce vin la manastire si se inchina cu credinta. Au venit si s-au inchinat de-a lungul timpului oameni care nu-si gaseau pacea sufleteasca si linistea, mame cu copilasi bolnavi, femei care doreau sa ramana insarcinate, familii greu incercate pentru care Maicuta Domnului a intarziat sa faca minuni. Un loc minunat unde il poti simti pe Dumnezeu atat de aproape...

Biserica are doua hramuri: Intrarea in Biserica a Maicii Domnului si Izvorul Tamaduirii. Se spune ca Maica Domnului ar fi transmis ca numarul celor care traiesc in manastire sa fie 33, dupa numarul anilor petrecuti pe pamant de Domnul Iisus. Asa se face ca in manastire vietuiesc 33 de maicute.

Si sa nu uitati! Daca ajungeti la Namaiesti, mergeti si la Izvorul Tamaduirii care este in spatele manastirii, un pic mai la vale.

Cum ajungem la Namaiesti? Trebuie ajuns la Campulung iar de acolo la doar 5 kilometri spre nord-est si la o altitudine de 800 de metri se afla manastirea.

Adresa Manastirii Namaiesti:

Valea Mare- Pravat

Localitatea Namaiesti

Judetul Arges

Telefon: 0248557101

 
Alte articole din BISERICI, MANASTIRI SI MINUNI
Minunile de la Manastirea Arhanghelului Mihail din insula Thassos, Grecia

Minunile de la Manastirea Arhanghelului Mihail din insula Thassos, Grecia

Cu aprox. 900 de ani in urma a trait in insula Thassos un  om sfant pe nume Luca. El a petrecut in nevointa si rugaciune aproape paisprezece ani ...

Minunile de la manastirea Radu- Voda

Minunile de la manastirea Radu- Voda

Asezata chiar in centrul capitalei, veche de aproape patru secole si jumatate, Manastirea Radu Voda este o oaza de liniste si o adevarata bine ...

COMENTARII:
 • 1. M.R pe 20 Noiembrie 2020 09:39

  Sa ne dea la toti legitimatiile de handicap definuitive , pomenim, doctorul, masina in Finale, clar cu socoteala, sart, si legionari toti, la fondul agricol, defintiv.O pomenesc si pe Matei, imi pare rau la Cultura sant multumita sper sa ia opera noastra partidul cu Cozla si Raionala, prin mandat postal zetari, si opera O.S.I.M toti indemnizatia recesiune cu Triptofan, restul si DGA draft si Sinecura, restul sa-i bata Dumnezeu Avize favorabile Romslv.Sa fie Informarea mea in sat straina Hardeal definitiv de 10 corect.

 • 2. Radu Magda pe 19 Noiembrie 2020 08:26

  Sa platim taxa de mecenat, artizanat, stalp, forfetare, ciurarie, selarie,pomenim si pe Maria si Mihai, la Fisc, definitiv.

 • 3. M.R pe 12 Noiembrie 2020 11:09

  Xenia, Clement, Maria Magdalena Andreea, Marceana, Maria, Mihai,Gheorghe, Ion, Anastasia, Alexandru, Nicolaie, Filofteia, Anastasia, Alexandru,Mihai, pomeneste doamne, maica Domnului pe vietuitorii Tai, intru cinste, lege, cumpatare, masura, corectitudine, sarguinta, spirit muncitoresc organizatoric.

 • 4. Radu Magda pe 12 Noiembrie 2020 10:52

  Fie plata noastra la Fisc, etern, la zi scadenta.

 • 5. Radu Magda pe 12 Noiembrie 2020 10:44

  Sa fie lista contabila, croitoria bisericeasca, legitimatiile, drepturile toate,paraman, panza orar,scoala si drepturile solde.Toti.

 • 6. Radu Magda pe 12 Noiembrie 2020 10:42

  Doamne, fie cuvantul harul schima mica, reprezentarea ta, fie mantuirea si credinta noi vietuitorii tai intru adevar,sa fie cererile noastre primite, nmai adevarul, fie ca viata noastra sa fie implinita, in semnul nostru,pomeneste-ne maica Domnului intru imparatia ta,sa fie implinita cererea noastra toti pomenitii.

 • 7. Carmen pe 10 Octombrie 2017 18:08

  Am fost la manastirea Namaiesti esti in rai.per duse ceva si cand am revenit acasa acel lucru mia aparut fara sa cait.Este si pt cei bolnavii sufetin zi la NamaiestI?

 • 8. Sorin Dobrescu pe 23 Octombrie 2015 12:43

  Bunicul meu, Preot Ionel Poenareanu a slujit ani buni in cadrul Manastirii Namaiesti, iar cununia religioasa a mea si a sotiei mele Geta, a fost oficiata in incinta Manastirii de un
  sobor de preoti in frunte cu bunicul meu.

 • 9. daniela pe 31 August 2015 12:10

  Am fost la Namaiesti si da, pot spune cu adevarat ca este un colt de rai aceasta frumoasa Manastire, care te incarca emotional, spititual si te ajuta sa iti gasesti linistea si pacea de care ai nevoie.
  Abia astept sa mai revin, sper cat mai curand.

 • 10. mariacojocariu pe 30 August 2015 09:57

  Multumim maicute starete de la manastirea Namaesti. Ne vom intoarce ori de cate ori vom putea. Fam cojocariu. Iasi

 • 11. liliana graur pe 29 August 2015 19:23

  am fost si cu adevarat zici ca e raiul pe pamant,maica stareta este foarte primitoare,m-a impreasionat colectia de costume populare,si costume monahale sunt unice in europa,foarte frumos,m-as intoarce acolo de cate ori as avea ocazia
  multumesc pentru tot
  liliana si danut

 • 12. Crede si nu cerceta! pe 30 Noiembrie 2014 20:28

  Iată aici o minune foarte frumoasă, pentru drept credincioși.
  https://www.facebook.com/credesinucerceta/posts/730012030420118

COMENTARIUL TAU

78FB5
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.