Cum sa devenim apreciati de colegi?

3200 afisari | 02 Iunie 2009
Iris
 
Cum sa devenim apreciati de colegi? 1
  Acum doua mii de ani, lumea orientala era condusa de un principiu foarte simplu: sa ne purtam cu altii asa cum am vrea sa se poarte altii cu noi. Daca ne supunem acestui principiu nu putem sa facem decat ceea ce apreciem la colegii nostri, renuntand la ceea ce ne displace.

 

Majoritatea disensiunilor care apar intre oameni, pleaca de fapt de la acest principiu: oamenii nu sunt in stare sa se puna in locul celorlalti, sa-si imagineze ce-i intereseaza pe cei de langa el, care le sunt dorintele, asteptarile. Valoarea zambetului si a simpatiei de care se bucura oamenii surazatori este foarte importanta. Intotdeauna suntem tentati sa dam prioritate, celor care la intalnirile cu noi stiu sa zambeasca, in favoarea celor care stau imbufnati sau incruntati, exprimand astfel atitudinea lor fata de viata si de oameni in general.

Pentru a castiga simpatia colegilor, trebuie sa ne dezvoltam personalitatea si sa devenim buni specialisti , dar in acelasi timp sa respectam acele principii care ne fac sa mentinem relatii amabile cu oamenii.

“Succesul” depinde atat de calitatea muncii noastre, dar si de comportamentul fata de colegi, deoarece munca noastra capata valoare numai in raport cu ceilalti oameni. Daca vom privi atent si vom cerceta ce calitati au acei ce sunt simpatizati, sau daca vom cauta sa intelegem de ce cei posomorati si imbufnati sunt mai putin simpatizati, poate vom reusi sa imbunatatim relatiile noastre cu cei din jur.

Unul din motivele care starneste antipatii este mai curand vorbaria exagerata decat tacerea. Cei ce vorbesc mult si nu stiu sa asculte, nedand astfel posibilitatea si altora sa participe la discutii, sunt nedoriti in colectiv si uneori chiar exclusi. Lipsa educatiei se dovedeste atunci cand din vocabularul oamenilor lipsesc cuvintele”va rog”, “multumesc”, etc. Aceste lucruri, in aparenta mici, spun foarte multe despre caracterul cuiva. Daca lipsa de politete fata de egali si superiori este doar o necuviinta, fata de colaboratorii nostri, care ne sunt inferiori din punct de vedere ierarhic, este o dovada de lasitate si chiar o cruzime, deoarece ei nu pot riposta. De aceea este de dorit sa fim mai politicosi cu inferiorii decat cu egalii si mai politicosi cu egalii decat cu superiorii. Astfel relatiile cu cei din jur se vor imbunatati simtitor, iar succesul va veni foarte repede.

 


Citeşte mai multe despre: colegi,   apreciati de colegi,   simpatia colegilor
 
Alte articole din ACTUALITATE
Descoperire in estetica: un aparat care

Descoperire in estetica: un aparat care "sterge" vergeturile, ridurile, cicatricile

De-a lungul timpului, pentru a “sterge” urmele de pe chipurile lor, oamenii au apelat la diferite crème cicatrizante sau au ...

Vitamina D poate preveni cancerul

Vitamina D poate preveni cancerul

...ultimele cercetari arata ca persoanele care au valori crescute ale vitaminei D in organism, au un risc mult mai mic de a se imbolnavi de ca ...

Dependenta de internet ar putea fi tratata

Dependenta de internet ar putea fi tratata

Milioane de adolescenti din intreaga lume sufera de aceasta „boala a secolului”, dependenta de internet. Fenomenul nu te omoara dar nici n ...

COMENTARII:
Fii tu primul care comenteaza

COMENTARIUL TAU

701DD
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.