Cele 9 porunci bisericesti

7332 afisari | 16 Aprilie 2010
Mihaela
 
Cele 9 porunci bisericesti 1
Iata care sunt poruncile Sfintei Biserici ortodoxe, pe care fiecare crestin este dator sa le cunoasca si sa le pazeasca:


1.  Sa ne rugam lui Dumnezeu cu umilinta si sa mergem la Sfintele Slujbe ale Bisericii in toate Duminicile si sarbatorile legale. 

2. Sa pazim cele patru posturi de peste an, adica: Postul Nasterii Domnului(Postul Craciunului), Postul Pastelui(Postul Mare), Postul Sfintilor Apostoli si Postul Adormirii Maicii Domnului. De asemenea sa postim in fiecare Miercuri si Vineri de peste an. 

3. Sa respectam fetele bisericesti ca pe niste slujitori ai lui Dumnezeu si ai mantuirii noastre. 

4. Sa ne marturisim pacatele la duhovnic in cele patru posturi de peste an si daca duhovnicul ne permite sa ne impartasim cu Sfintele Taine. 

5. Sa ne ferim de ratacirile ereticilor (sa nu citim carti ale sectantilor, sau eretice). 

6. Sa ne rugam pentru conducatorii tarii. 

7. Sa pazim posturile pe care episcopul sau mitropolitul locului le-ar randui la vreme de cumpana. 

8. Sa nu instrainam si nici sa nu folosim in scopuri straine, lucrurile bisericesti sau averea Bisericii. 

9. Sa nu facem nunta in Sfintele Posturi, sau petreceri sau orice adunari scandaloase care ademenesc la fapte impotriva virtutilor crestinesti.

Citeşte mai multe despre: porunci ale Sfintei Biserici,   porunci bisericesti,   posturi,   bisericii
 
Alte articole din INVATATURI SI ORANDUIRI BISERICESTI
Ce semnificatie au cele zece porunci Dumnezeiesti? Cum le respectam?

Ce semnificatie au cele zece porunci Dumnezeiesti? Cum le respectam?

In momentele cele mai grele pentru poporul iudeu, Dumnezeu i-a dat lui Moise cele Zece Porunci sau Decalogul scrise pe doua table de piatra. Primirea ...

Cum se tine Postul Pastelui?

Cum se tine Postul Pastelui?

Postul Pastelui care se mai numeste si Marele Post sau postul patruzecimii, a fost randuit pentru curatirea sufletelor noastre, pentru rugaciu ...

Postul Craciunului

Postul Craciunului

An de an, pe data de 15 decembrie intram in Postul Craciunului sau Postul Nasterii Domnului. Este postul care dureaza 40 de zile pana pe 24 de ...

Cele 10 porunci dumnezeiesti

Cele 10 porunci dumnezeiesti

Pentru ca Bunul Dumnezeu sa ne ajute si sa ne pazeasca de toate necazurile, noi trebuie sa-i implinim poruncile si sa traim in pace si in ...

COMENTARII:
 • 1. Benita pe 01 Septembrie 2022 13:45

  Unii dintre voi mă cunosc aici ca scriitor, dar astăzi aș împărtăși o mărturie de acum 5 ani înainte de căsătoria mea,

  La aproximativ 6 luni de la nunta noastră, soțul meu a început să se joace, a început să vadă diferite doamne și să stea târziu noaptea, la început am crezut că este febra căsătoriei și am vorbit cu niște oameni despre asta și m-au ajutat să vorbesc cu soțul meu, dar totul a ajuns. Mai rău pentru că a amenințat că va anula nunta, am fost traumatizată și am trăit un coșmar până când vărul meu mi-a prezentat DR. DAWN un vrăjitor puternic care mi-a ajutat prietena să-și salveze căsnicia, după ce Dr. DAWN i-a consultat pe zei, a făcut o vrajă care mi-a salvat relația, decembrie 2022 ar fi aniversarea a șasea mea căsătorie și am fost binecuvântată cu 2 copii frumoși.
  Am trimis mai mulți prieteni atât online, cât și offline către DR. Zori și el nu au eșuat niciodată
  CONTACTATI-L PRIN:
  E-mail: dawnacuna314@gmail.com
  Whatsapp: +2349046229159

 • 2. Juliet pe 22 Septembrie 2021 14:35

  nu-mi venea să cred că mă voi reuni vreodată cu fostul meu iubit, eram atât de traumatizat, rămânând singur, fără corpul care să rămână lângă mine și să fiu cu mine, dar am fost atât de norocos într-o anumită zi să întâlnesc acest lucru dr. puternic, vrăjitor Dr Wight, după ce i-a spus despre situația mea, a făcut tot posibilul uman ca să vadă că iubitul meu se întoarce la mine, într-adevăr, după ce a lansat vraja, fostul meu iubit a revenit la mine mai puțin de 48 de ore, a venit fostul meu iubit înapoi, implorându-mă că nu mă va mai părăsi niciodată, 3 luni mai târziu ne-am logodit și ne-am căsătorit, dacă aveți aceeași situație, contactați-l pe dr. wight, pe e-mailul său: wightmagicmaster@gmail.com. mulțumesc foarte mult, domnule, că mi-ați readus fostul iubit înapoi, adresa de e-mail a lui: wightmagicmaster@gmail.com.

  WhatsApp: +17168691327

COMENTARIUL TAU

BB6E1
0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
Trimite

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


Folositi produse bio ?
Voteaza
Termeni si Conditii | 2010 Femeilor.ro. Toate drepturile rezervate.